Gambia chce prerušiť styky s EÚ kvôli propagovaniu SODOMIE

1,768
Kultúra života

Podľa gambijského ministra zahraničných vecí je homosexualita "proti Bohu" a africkým tradíciám

Gambia preruší všetky rokovania s Európskou úniou a nedovolí, aby únia využívala prostriedky rozvojovej pomoci na nátlak, ktorým chce gambijskú vládu donútiť, aby zrušila nedávno prijatý zákon namierený proti homosexualite. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie gambijského ministra zahraničných vecí Balu Garbu Jahumpu.

Jahumpa povedal, že prezident Yahya Jammeh bývalý armádny dôstojník ktorý sa ujal moci po štátnom prevrate v roku 1994 - nedovolí iným štátom, aby jeho vláde diktovali, akú politiku má viesť.
 
"Gambijská vláda nepripustí nijaké rokovania o otázke homosexuality ani s EÚ, ani s iným štátnym zoskupením alebo štátom," povedal v rozhovore pre gambijskú televíziu Jahumpa.

Podľa Jahumpu je homosexualita "proti Bohu" a africkým tradíciám a Gambia bude v boji za jej potláčanie spolupracovať s ostatnými africkými krajinami.

Gambijský prezident podpísal v októbri zákon, podľa ktorého je homosexualita trestným činom a za jej praktizovanie môže byť udelený trest dlhoročného väzenia alebo aj doživotie.

Gambia prijala zákon o homosexualite práve v čase, keď má Európska únia rozhodnúť, či tejto západoafrickej krajine poskytne rozvojovú pomoc vo výške 150 miliónov eur.