FILM o Kermitovi Gosnellovi, hlavnom potratárovi v USA ŠOKUJE. Liberálne média mlčia.

2,267
Neutral

HOLLYWOOD – Príbeh Kermita Gosnella sa len veľmi ťažko dostal cez filter správ národných médií. Dokumentárni tvorcovia dúfajú, že televízny film bude mať väčšie šťastie.

Traja novinári, ktorí sa zameriavali na odhaľovanie extrémnych ekologických prípadov, teraz chcú priniesť na obrazovky príbeh strašného domu hrôzy.

Phelim McAleer, Ann McElhinneyová, a Magdalena Segeidaová dúfajú, že vyzbierajú 2 100 000 dolárov na produkciu televízneho filmu o živote a trestných činoch najznámejšieho potratára zo západnej Philadelphie.

Napriek nemravným detailom zverstiev, z ktorých sa dvíha žalúdok, vraždám a hrozným praktikám skladovania častí tiel plodov sa národnému Tweetfestu podarilo prelomiť mediálne ticho o Gosnellovom prípade. Niektorí ľudia v ​​médiách sa pokúšali humanizovať Gosnella ako komplikovaného idealistu, vznešenú postavu, ktorá sa vydala nesprávnym smerom.

Tvorcovia filmu hovoria, že všetky príbehy o Gosnellovi patria do jedinej kategórie „skutočnej kriminálky“.

„Doktor Kermit Gosnell je najväčší sériový vrah v amerických dejinách,“ povedal McAleer.

„Nie je však považovaný za vraha, pretože potraty sú legálne,“ povedala McElhinneyová v telefonickom rozhovore pre LifeSiteNews.

„Gosnell zabil viac ľudí ako Gary Ridgeway, John Wayne Gacey, The Zodiac Killer a Ted Bundy dokopy,“ povedali. „Počas 30-ročného vražedného vyčíňania zabil tisícky detí. A to nie je národný príbeh?“

Tvorcovia nemajú v úmysle priniesť dokument, ale jednoduchší, možno až strašidelný film o Gosnellovom klamstve, chamtivosti a sériovom zabíjaní novorodencov.

„Hollywood by nikdy nefinancoval takýto film. Ani sa o to nepokúsili,“ povedali.

Dráma je novinkou pre McAleerovu Hat Tip Produkciu. Írski novinári McAleer a McElhinneyová pracovali spoločne na dokumentárnom filme FrackNation. Segeidaová je producentka poľského pôvodu, ktorá stojí za projektom Not Evil Just Wrong. Ich ďalšia práca zahŕňa projekty Mine Your Own Business a The Search for Tristan's Mum.

Veria, že Gosnellov príbeh má silu zmeniť zmýšľanie o nenarodených. „Vieme, že dvaja z porotcov z Gosnellovho prípadu, ktorí sa hlásili k pro-choice, zmenil svoj ​​názor na potrat,“ povedala McElhinneyová pre LifeSiteNews. Napriek jednomyseľnému verdiktu tri štvrtiny porotcov, ktorí rozhodovali v Gosnellovom prípade, sa radili medzi tých, ktorí zastávajú pro-choice názor.

Dodala, že Gosnellov obhajca Jack McMahon navrhol zmenu zákona v súvislosti s hornou hranicou štádia tehotenstva, kedy je v Amerike možné vykonať potrat. „Po tomto prípade som si uvedomil, že 24 týždňov je zlý determinant životaschopnosti,“ povedal. Malo by to byť okolo 16-17 týždňov ... zákon by mal byť takto zmenený.“ A tiež povedal, že štátne kontroly mohli úplne zabrániť Gosnellovým zločinom.

Avšak McAleer zdôraznil, že je novinár, nie advokát. „Nie sme pro-life organizácia a ani sa žiadnu nechystáme vytvoriť,“ povedal pre LifeSiteNews. Zaviazal sa k tomu, že bude rozprávať „príbehy, o ktorých médiá odmietajú hovoriť.“

Producenti si stanovili rozpočet 2,1 milióna dolárov, ktoré majú byť získané prostredníctvom zbierky na ich stránke Indiegogo.com. Táto služba umožňuje ľuďom darovať projektu aspoň jeden dolár alebo koľko chcú.

V priebehu 43 dní kampane sa im podarilo vyzbierať už 118 000 dolárov. Avšak ak sa triu novinárov nepodarí vyzbierať celých 2,1 milióna dolárov, ako si stanovili, z peňazí, ktoré vyzbierali, nedostanú ani cent.

Indiegogo bola druhá voľba. Pôvodne mali v pláne zvýšiť rozpočet filmu prostredníctvom webovej stránky Kickstarter.Webová stránka ale požadovala, aby zmenili opis Gosnellovho zločinu, a to skutku, ktorý McAleer nazval „obzvlášť ohavným a alarmujúcim.“

„Indiegogo nám umožňuje obísť hollywoodske štúdiá a iné bežne využívané zdroje pre financovanie filmov,“ povedali. Na základe sponzorstva Indegogo ponúka rôzne odmeny. Napríklad každý, kto daruje 25 dolárov, dostane DVD s filmom alebo pri dotácii 8000 dolárov si sponzor môže vo filme zahrať.

 „Vonku sú ľudia, ktorí sú unavení z toho, že televízia znižuje ich hodnoty a Kermit Gosnell je preto perfektným príbehom,“ povedal McAleer pre LifeSiteNews.

„Toto je vaša šanca, aby sme preklenuli  mediálnu informačnú cenzúru a prinútili desiatky miliónov Američanov premýšľať nad tým, čo sa stalo vo Philadelphii,“ dodali.