Dieťatko s trizómiou žilo 135 dní

1,670
Kultúra života

Keď Kara McHenry zistila, že je tehotná, nemohla ešte vedieť, ako jej dieťa ovplyvní svet. Keď jej a jej manželovi Shaneovi doktori povedali, že ich dieťa má trizómiu 13, ochorenie, ktoré je „nezlučiteľné so životom,“ nemohli ani tušiť, koľko inšpirácie ich dieťatko vznieti.  

Existovala len 1% - ná šanca, že Corbin bude po narodení dýchať, ale on a jeho rodičia bojovali za každý nádych a počas tohto procesu vytvorili novú vlnu nádeje a veľkorysosti medzi tisíckami cudzích ľudí.

Corbin prišiel na svet sedem týždňov skôr, s veľmi malou nádejou, že bude čo len chvíľku žiť. Ale on sa narodil živý. A keď prešlo niekoľko dní a on stále bojoval, Kara začala oslavovať Corbinov život a vytvorila facebookovú stránku Modlitby za Corbina.

Každý deň s láskou pridávali Corbinovu fotku s ručne napísanými odkazmi, v ktorých oslavovali každý deň života a chválili Boha, napríklad:

Boh koná zázraky už 19 dní! Boh je dobrý!

Tri týždne Krásneho, Dokonalého, Nezabudnuteľného, Úžasného, Zázračného Života!

Človek je človekom bez ohľadu na to, aký je malý. Je požehnaním pre túto zem už 34 dní!

Moji rodičia mi dali najväčší dar, aký kto môže dať inej osobe: VERILI vo mňa! Mám 36 dní! 

Každý deň priniesol nový dôvod k radosti. Bol deň, keď bol Corbin schopný ísť von. Bol deň, keď sa stretol so svojimi prarodičmi. Bol deň, keď sa stretol so svojím psom Zeusom. A tak, ako pribúdali príspevky plné inšpirácie, nádeje, lásky a roztomilé fotky, pribúdali aj Corbinovi nasledovníci. A keď na 135. deň Corbin zomrel, mal pol milióna fanúšikov.

Každý z nich oplakal jeho smrť. Ale všetci tiež oslavovali jeho život, vrátane jeho rodičov. Namiesto toho, aby upadli do depresie, boli vďační za každý deň, kedy mohli byť požehnaní prítomnosťou svojho drahého syna. Kara napísala: 

Corbin, dnes ráno o 7:04 si bol vzatý z môjho náručia a odišiel si domov do neba. Je to stále tak neskutočné. Minulú noc, medzi smiechom, spomienkami, úsmevmi a slzami som sa spýtala sestričky: „Sú všetky rodiny takéto? Prečo nie sme smutní?“ Jej odpoveď hovorí za všetko: „Vy všetci oslavujete ŽIVOT, nesmútite.“ Och, aká som bola šťastná, keď som to počula. Nie, my sme vôbec nesmútili! Samozrejme, pomyslenie na to, že tu už nie si je neznesiteľné, ale myšlienka, na to, aký život si žil znamená pre mňa veľmi veľa! Posledné dva dni si strávil obklopený ľuďmi, ktorí ťa milujú, šiel si von a dokonca si bol so svojím šteniatkom Zeusom! Milión spomienok v dvoch krátkych dňoch!

Nedali ti ani 1% - nú šancu, že budeš žiť, ale ty si sa narodil! Povedali ti, že prežiješ len niekoľko hodín, ale ty si prežil dni. Tvoje dni sa stali týždňami a týždne sa zmenili na mesiace. A teraz, o 135 dní neskôr, tu sedím a píšem ti s vďačnosťou za všetko, čo sme spolu prežili. Som vďačná za tie dni, týždne a mesiace, za každý jeden!

Sľúbila Corbinovi, že si uchová na neho živé spomienky tak, že bude pomáhať druhým. Aby dodržala tento sľub, Kara vytvorila tím ľudí Corbin a zbiera peniaze na pomoc ostatným deťom s trizómiou 13. Napríklad aj pre Coltona, ktorý sa narodil len 16 dní po Corbinovi a teraz je doma so svojou rodinou. Corbinova nadácia prispela tejto rodine 3000 dolárov, aby jej pomohla pokryť výdavky spojené s liečbou. Okrem toho, iní na počesť Corbina začali tiež pomáhať. Dňa 21. augusta, žena uverejnila na Facebooku fotografiu. Písalo sa tam:

Ani netuším, kto bola tá žena predo mnou v Starbuckse, viem len to, že jazdila na jeepe. Ale dala mi 10 dolárovú darčekovú poukážku a tento odkaz. Neviem, kto to bol, ale chcela by som jej povedať, že jej ďakujem! Dojala ma k slzám, stále medzi nami existujú dobrí ľudia <3.

Na odkaze, ktorý žena dostala sa píše: „Pošli to ďalej! Corbinov tím na Facebooku. Vyčaruj dnes niekomu úsmev.“

Takto a tiež mnohými inými veľkorysými gestami mení malý chlapec, ktorý žil len 135 dní mimo maternice, a ktorého rodičia mali na výber, či ho zabijú ešte v maternici, svet k lepšiemu.

Nancy Flanders pracuje z domu ako matka, ktorá píše o rodičovstve, osobitných potrebách detí a práve na život. Je šťastnou matkou troch energických dievčat, z ktorých jedna má cystickú fibrózu. Nancy tiež trávi každú voľnú chvíľu hľadaním sponzorov na liečbu cystickej fibrózy. Jej blog môžete čítať na www.ChronicAdmissions.com.