Ďalšie potvrdenie slov otca Dollingera o kardinálovi Ratzingerovi a Fatime

3,001
Matej Trančo
Kultúra života

V máji 2016 OnePeterFive obdržal verejné odmietnutie zo strany Vatikánskeho tlačového oddelenia ohľadom príbehu, ktorý sme publikovali o zrejme stále chýbajúcej časti tretieho fatimského tajomstva. Dňa 15. mája 2016 nám Dr. Ingo Dollinger, kňaz a dlhoročný priateľ vtedajšieho kardinála Jozefa Ratzingera, potvrdil, že sa mu kardinál Ratzinger - krátko po publikácii tretieho fatimského tajomstva z 26. júna 2000 - priznal o stále nezverejnenej časti tohto tajomstva. 

Avšak vo vatikánskom komuniké z 21. mája 2016 je sám pápež Benedikt XVI citovaný ako povedal, že "s profesorom Dollingerom sa o Fatime nikdy nerozprával" a že "je publikácia tretieho tajomstva úplná." Hneď po tomto odmietnutí a dodatočnom potvrdení Dr. Dollinger trval na svojom vlastnom svedectve. V nadväznosti na tento trochu znepokojujúci vývoj sme sa teda začali ďalej pýtať o cnostnom živote a svedectve Dr. Dollingera - ktorý bol tiež úzkym spolupracovníkom Pia z Pietrelciny - a potom sme tiež publikovali krátky článok o jeho živote za účelom poskytnutia väčšej dôveryhodnosti a morálnej istoty ohľadom jeho príbehu. (článok pokračuje pod obrázkom)

FOTO: otec Dollinger a páter Pio

A teda sme veľmi radi, že môžeme oznámiť fakt, že Giuseppe Nardi, editor nemeckej katolíckej webstránky Katholisches.info, našiel dodatočný osobný zdroj, ktorý potvrdzuje náš skorší príbeh a to ten, že kardinál Ratzinger naozaj povedal Dr. Dollingerovi že kúsok tretieho fatimského tajomstva stále chýba a nebol oficiálne publikovaný.

Giuseppe Nardi sa stretol v Rakúsku a následne urobil rozhovor s blízkym dlhoročným priateľom Dr. Dollingera - Gottfriedom Kinigerom. Kiniger je klobučník žijúci v nádhernej dedinke Sillian v rakúskom Východnom Tirolsku. V súčasnosti sa jeho vek blíži k 90-ke a počas svojho života bol veľmi politicky aktívny, podporoval monarchistický režim a paneurópske hnutie (Paneuropa Bewegung) Otta von Habsburga. Bol taktiež aj verejným obrancom Katolíckej cirkvi. Ako povedal Giuseppemu Nardimu, pravidelne sa s Dr. Dollingerom stretával a to aspoň dvakrát ročne po tom, čo sa v 90-tych rokoch spoznali v rakúskom Salzburgu. Len v posledných rokoch kvôli ich pokročilému veku sa títo dvaja priatelia nemohli osobne stretávať. Keďže otec Dollinger žil v nemeckom Wigratzbade odkedy v roku 2004 odišiel do dôchodku tak sa títo dvaja priatelia často stretávali v dedinke v ktorej je v súčasnosti umiestnené aj Bratstvo Sv. Petra.  (Na fotke je Gottfried Kiniger s manželkou).

Takže podľa Nardiho slov prvýkrát stretol Gottfrieda Kinigera 21. decembra 2016 kedy náhodne a celkom neformálne spomenul Dollingerov príbeh, ktorý bol verejnosťou viac diskutovaný po spomínanom 21. máji 2016. Kiniger nepoužíva internet a tak o tomto príbehu ešte nepočul. Nardi pokračuje hovoriac:  

Po tom, čo počul o májovom odmietnutí zo strany Ríma sa Kiniger veľmi nahvenal. Neveril, že Benedikt XVI urobil takéto vyhlásenie, pretože to o čom Hickson podal správu je niečim, čo mu Dollinger povedal už v roku 2000. A z tohto dôvodu sa uskutočnila ďalšia konverzácia počas ktorej bolo nahrané Kinigerovo vlastné vysvetlenie.

Tá druhá a nahrávaná diskusia sa uskutočnila asi o tri týždne neskôr a to 17. januára 2017. Kiniger dal bezvýhradný súhlas k verejnej publikácii jeho osobného svedectva ohľadom Dollingerovho prípadu. Toto je Nardiho správa o diskusii a technická nahrávka Kinigerových slov:

"Nepamätám si presný dátum," hovorí Kiniger, "ale bolo to v roku 2000, to som si istý. Stále si pamätám tlačovú konferenciu (o publikácii tretieho fatimského tajomstva) v Ríme keďže bola vysielaná v televízii. Na jeseň som ako zvyčajne opäť navštívil Dollingera s ktorým sme dlhoroční priatelia. Pri tejto príležitosti mi povedal o svojom stretnutí s kardinálom Ratzingerom - vtedajším prefektom Kongregácie pre náuku o viere - krátko po júnovej tlačovej konferencii. Dokonca s ním vtedy Dollinger spoločne slávil omšu, čo zvyčajne nerobí, no Ratzinger ho osobne pozval. Po omši sa Dollinger s kardinálom rozprával a vytiahol tému Fatimy a jej tretieho tajomstva. Ratzinger mu povedal: 'To, čo sme publikovali, nie je úplné' [‘Was wir veröffentlicht haben, ist nicht das ganze Geheimnis.’]. V sakristii boli prítomní aj iní kňazi - niektorí z nich dokonca vysokopostavení - ku ktorým sa kardinál musel neustále obraciať a nachvíľu sa im venovať. No čoskoro sa opäť vrátil k Dollingerovi a povedal mu: 'Bolo nám tak prikázané.' [‘Es ist uns so aufgetragen worden.’]. Dollinger túto vetu druhýkrát zopakoval: 'Bolo nám tak prikázané.' Dollinger potom tieto slová takto interpretoval: Ján Pavol II to tak proste chcel a tak to aj nariadil. Pri tomto stretnutí, keď mi Dollinger o všetkom povedal, boli prítomní aj iní ľudia vrátane môjho vlastného spoločníka."    

"V nasledujúcich rokoch sa Dollinger o tomto príbehu počas našich stretnutí znova a znova zmieňoval. Dokonca počas väčšiny z nich boli prítomní aj iní ľudia. Nebolo to tajomstvo lebo on osobne nikdy nič netajil. To je, čo mu kardinál povedal a čo následne on povedal iným. Občas s nami pri stole sedeli kňazi či účastníci semináru pochádzajúci z Bratstva Sv. Petra vo Wigratzbade. Nepoznám ich po mene. Pri rôznej príležitosti veľké množstvo ľudí si za tie roky mohlo tento príbeh vypočuť. Ja osobne môžem svedčiť o tomto príbehu od jesene 2000 kedy mi o ňom Dollinger prvýkrát povedal. Nepochybujem o tom, že profesor Dollinger, ktorému úplne verím, opísal príbeh pravdivým spôsobom. Aký by bol jeho dôvod vymyslieť si takúto konverzáciu a jej obsah - a tak krátko po tlačovej konferencii - a potom o tom hovoriť otvorene a hocikomu kto by si to chcel vypočuť? To, že to Benedikt zrazu po 16-tich rokoch popiera je pre mňa ťažké si vôbec predstaviť. Pripadá mi to dosť nepravdepodobné. Neviem prečo to Rím robí. Nechápem tomu. Zdá sa, ako keby si niekto želal zakryť Fatimu a uzavrieť celý tento prípad. Ale takto to nefunguje. Nuž, stále neviem, prečo sa Rím takto zachoval."

Nech teda toto dodatočné svedectvo poskytne väčšiu a dôveryhodnejšiu podporu pre poctivú správu Dr. Ingo Dollingera. Nech si týchto dvoch priateľov história pamätá ako pomocníkov pri zistení celej pravdy o Fatime a zvlášť o jej treťom tajomstve. Nech Rím konečne veriacim a aj tým ostatným povie plné znenie tretieho tajomstva z Fatimy - ktoré je tak naliehavo potrebné v tomto období neporiadku a nedostatku dôvery.

 

Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.