2018-05-22_-_Ex-Gays.jpg

Ex-gejovia strhávajú pozornosť

1,977
Milko Kostovič
Kultúra života

Hnutie ex-gejov získava na sile.

Približne 100 bývalých homosexuálov sa zišlo 5. mája vo Washingtone D.C, aby sa podelilo o svojej svedectvá, ako sa vymanili zo svojho homosexuálneho spôsobu života.

Rečníci tzv. Pochodu slobody zdieľali svoje príbehy novo objavenej slobody, ktorú našli prostredníctvom milosti a sily Ježiša Krista. Sponzorom tejto udalosti bola organizácia Hlas umlčaných, ktorá sa venuje ochrane práv bývalých homosexuálov a osôb s nežiadúcou príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu.

Tieto skupiny sa objavujú naprieč krajinou a zastupujú tých, ktorí opustili LGBT životný štýl. Je tu organizácia PFOX, ktorá sa zaviazala pomáhať bývalým homosexuálom a ich rodičom a priateľom, ktorí žiadajú pomoc, nádej a spoločenstvo.

A potom je tu organizácia Hlasy zmien (Voices of Change), ktorá predstavuje tisíce ľudí, ktorí transformovali svoju príťažlivosť k rovnakému pohlaviu a vrátili sa k heterosexuálnej orientácii.

Zosnulý Dr. Joseph Nicolosi, katolícky priekopník v reparatívnej terapii, pomohol tisíckam ľudí vymaniť sa z homosexuálneho životného štýlu a zasvätil svoju kariéru štúdiu základných príčin homosexuality.

"Homosexualita nie je o sexe, je to o tom, ako človek vníma sám seba," povedal. Nicolosi vyvrátil mýtus, podľa ktorého sa homosexuáli takto narodili a nemôžu sa zmeniť.

Okrem tohto mali svedectvá ex-gejov silný dopad na sociálne siete. Na YouTube, Facebook a iné online platformy zverejňovali svedectvá ľudia, ktorí opustili homosexuálny životný štýl a nikdy sa za ním už neobhliadli.

Všetky tieto príbehy sa týkajú samotnej myšlienky, že homosexuáli sa takí narodili. Táto myšlienka sa rozpadá vo svetle protikladných dôkazov.