Cieľ teroru: duša nepriateľa. Smrť v uliciach Nice sa týka aj nás

1,496
Kultúra smrti

Znova máme prečo oplakávať zavraždených ľudí. Znova vo Francúzsku.

Musíme sa rozhodnúť, čo ďalej. Toto je vojna.

Naliehavo vás žiadam, priatelia, aby ste si uvedomili, že toto nám prichádza do cesty zásluhou Islamského štátu a vyznávačov „náboženstva mieru“.

Deus, qui conteris bella, et impugnatores in te sperantium potentia tuae defensionis expugnas: auxiliare famulis tuis, implorantibus misericordiam tuam; ut, inimicorum suorum feritate depressa, incessabili et gratiarum actione laudemus.

Milosrdný a mocný Bože, ty odvraciaš vojny a pokoruješ spupnosť mocných; zmiluj sa nad nami, vzdiaľ od nás hrôzy vojny, zotri nám slzy a daj, aby všetci ľudia nažívali v pokoji ako tvoje deti.

Prosím vás, aby ste sa všetci zamysleli nad tým, o čo vás ustavične žiadam: uvedomte si nebezpečenstvo momentálnej situácie.

V minulosti som už písal o ošiali spôsobenom hrou Pokemon go, kedy ľudia neodtrhli hlavu od monitorov a ostali nevšímaví k okoliu. Bol to príklad prehnanej bezstarostnosti. Veľa ľudí sa však po svete potuluje len tak bez toho, že by rozmýšľali o danej situácií. Jedna z vecí, ktoré som dávnejšie navrhoval, bola nájsť si nejaký kurz, ktorý by pomáhal ľuďom k uvedomeniu si nebezpečenstva momentálnej situácie. Kurz na získanie povolenia na skryté nosenie zbrane, či už by ste niekedy nosiť zbraň chceli alebo nie, to viac menej zahŕňa. To však nie je hlavný bod. Dôležitá vec je, že sa naučíte byť bdelý, rozmýšľať a reagovať, vyhnúť sa nebezpečným situáciám, zmierniť danú situáciu a dokázať prežiť. Ak je kurz na získanie povolenia na skryté nosenie zbrane najjednoduchším spôsobom, ako začať tento proces, tak to spravte. Je to užitočné. Zabráni to útoku nákladného auta na ulici? Môže vám to pomôcť, aby ste si všimli, že sa niečo takéto blíži, kým bude pre vás a ľudí okolo neskoro.

Choďte tiež na spoveď. Nikdy nevieme, kedy príde rad na nás, bez ohľadu na to, ako veľmi si uvedomujeme možné číhajúce nebezpečenstvo. Poproste Boha, aby vás ochránil od náhlej a nepredvídanej smrti.

A subitanea et improvisa morte… Bože ochráň ma od náhlej a nepredvídavej smrti.

Náhla smrť môže byť požehnaním. Náhla a nepredvídaná smrť – nepredvídaná v tom zmysle, že neprijmeme sviatosti, keď nie sme v stave Božej milosti – je desivá predstava. Vypočujte si potreby vášho tela a duše ako aj iných ľudí, o ktorých sa staráte. Neviete, kedy príde vaša hodina, či už zomriete prirodzene alebo nie.

Prednedávnom som čítal knihu Defeating Jihad: The Winnable War od autora Sebastiana Gorka. (Anglická verzia)

V tejto knihe Gorka opisuje jeden z dôvodov, prečo si títo ľudia vyberajú teror.

Podľa pakistanského generála je vo vojne len jeden dôležitý cieľ: duša nepriateľa. Nevriaci nepriateľ musí konvertovať na islam alebo bude zlikvidovaný. Koniec koncov, keďže jediným cieľom, na ktorom vo vojne záleží, je duša nepriateľa, Malik hovorí, že najefektívnejšou zbraňou vo vojne je teror. Tu vidíme prepojenosť jeho knihy k skupinám ako al Qaeda a ISIS. Viera nepriateľa sa musí úplne zničiť a teror predstavuje najefektívnejší spôsob, ako to spraviť. To je dôvod, prečo bol 11. september taký dôležitý. Tieto symboly teroru ako samovražedné útoky, ukrižovania, popravy, bombardovanie davu civilistov a videá o vraždách spôsobia, že neveriaci ľudia nebudú mať vôľu, aby pokračovali ďalej v živote.

Pohľad na vojnu z hľadiska Koránu a vedenie teroristov k eschatologickému naplneniu ich náboženstva je príčinou ich vojny proti dušiam nemoslimov, alebo ako to nazývajú, nedostatočným moslimom. Preto používajú teror a páchajú zverstvá, ktoré si nakrúcajú na video a potom zverejňujú v médiách.

Gorka hovorí, že musíme zdiskreditovať ich „teroristický štýl“ alebo budú pokračovať ďalej.

Znova vás žiadam, aby ste si pokľakli na vaše mozoľnaté kolená a modlili sa za duše zavraždených ľudí a ich nešťastné rodiny. Modlite sa tiež za našich predstaviteľov po celom svete, aby dokázali nájsť SPRÁVNE RIEŠENIE.

Toto je vojna.

Nestrácajte svoje srdcia. Nebojte sa. Možno nevieme, kam povedie naša cesta v tomto príbehu, no už teraz vieme, ako príbeh skončí.

Sv. Nunila a Alodia, orodujte za nás.

Sv. Vavrinec z Brindisi, oroduj za nás.

Sv. Pius V., oroduj za nás.

Panna Mária víťazná, oroduj za nás.