Bývalá miss USA dala kopačky Timovi Tebowovi, pretože je rozhodnutý až do manželstva zachovávať zdržanlivosť

14,504
Kultúra života

V poslednej dobe sa akosi často stáva, že ľudia, ktorí robia správnu vec, čelia kritike a odmietnutiu. Tento týždeň je týmto človekom pro-life športovec Tim Tebow.

CBS Tampa Bay oznámilo, že Tebowa priateľka, bývalá miss USA Olivia Culpová, sa s ním rozišla, pretože si sex šetrí až na manželstvo.

„Musela sa s ním rozísť, pretože to jednoducho nezvládala,“ povedal istý zdroj pre New York Daily News. „Stále sa jej páči, ale jednoducho sa nedokáže vysporiadať s touto vecou o sexe. Myslím, že je v tom dosť neoblomný.“

Novinové správy naznačovali, že Tebow bol do Culpovej skutočne zamilovaný. Chodili spolu asi dva mesiace. Údajne jej povedal, že je rozhodnutý uchovať si sex pre ženu, s ktorou sa ožení.

„Naozaj bol do nej zamilovaný. Posielal jej milostné listy a roztomilé poznámky a vyznával jej svoju lásku,“ povedal zdroj pre Daily News.

Tebow, bývalý vysunutý záložník Národnej ligy amerického futbalu a víťaz Heismanovej trofeje, veľmi jasne vyjadroval svoju kresťanskú vieru i presvedčenie o posvätnosti života a zdržanlivosti. V roku 2009 novinárom povedal, že je panic, a že ním zostane až do manželstva. Niektoré osobnosti jeho záväzok k zdržanlivosti zosmiešňovali a jedna osoba dokonca ponúkla milión dolárov tomu, kto dokáže, že Tebow klame. Nik taký sa však nenašiel.

LifeNews už v minulosti uviedlo, že Tebow sa stal pro-life hviezdou po tom, čo sa podelil o príbeh svojej matky. Jeho matka Pam odmietla ísť na potrat, hoci jej lekári povedali, že zabitie dieťaťa je jediným spôsobom, akým si môže zachrániť život. V tej dobe bola Pam a jej manžel na misijnej ceste na Filipínach a Pam náhle ochorela na úplavicu. Tim hovorí, že lekári ho jeho matke opísali ako „plodový nádor“ a „zhluk buniek“, ktoré treba odstrániť.

Timova matka však odvážne odmietla potrat a obaja – Pam aj Tim – zázračne prežili. V roku 2010 Tim a Pam spolupracovali s organizáciou Focus on family a so svojím príbehom sa podelili v reklame na finále národnej ligy amerického futbalu. Reklamu videli milióny Američanov a vyslúžila si veľkú chválu pro-life skupín.

Navyše, v roku 2014 Nadácia Tima Tebowa v tlačovej správe oznámila, že v meste Davao City na Filipínach otvorili Tebowu nemocnicu. V novembri 2013 stavba Tebowej nemocnice zázračne prežila tajfún Haiyan, ktorý bol jedným z najsilnejších tajfúnov, aké kedy na Filipínach zaznamenali. Nemocnica bude liečiť deti s najkritickejšími ortopedickými potrebami, ktoré si zvyčajne nemôžu dovoliť liečbu.