Amerika podporuje skupiny spájané s prostitúciou a LGBT aktivizmom

2,181
Kultúra smrti

NEW YORK – Prezident Obama je často kritizovaný za diletantizmus v zahraničnej politike USA. Jeho uprednostňovanie lesbických, gej, bisexuálnych a transsexuálnych skupín iba prispelo k už existujúcim trpkým vzťahom mnohých krajín s USA. Tento trend bude iba narastať, keďže USA financuje skupiny späté s podporou prostitúcie, pochybných gender výskumov a protináboženskej neznášanlivosti.

Obamovo prezidentské memorandum z roku 2011 propaguje špeciálne práva pre jednotlivcov, ktorí sa v zahraničí identifikujú ako LGBT. To vytvorilo nový tok financovania pre skupiny, ktoré práva LGBT podporujú. Niektoré tieto skupiny zastávajú v kontrovezných témach úplne prevrátené názory.

Bolo by „enormným benefitom“ pre ľudí, ktorí žijú životným štýlom LGBT, keby bola prostitúcia legálna. Toto vyhlásenie stojí na stránke Lesbickej nadácie pre spravodlivosť Astrea, jednej z partnerských organizácií amerického programu rozvojovej pomoci (USAID) pod názvom Partnerstvo pre globálny rozvoj LGBT. Astrea tvrdí, že by prostitúcia mala byť nazvaná „sexuálnou prácou“ a legalizovaná.

Podľa verejne dostupných zdrojov Astrea dostala viac ako 1 milión dolárov pomoci od USAID v roku 2013. Do roku 2016 môže zinkasovať ešte ďalšie 3 milióny dolárov. Astrea kritizuje takzvané programy „na skončenie“ a ignorujú „najdôležitejšie hlasy, tie od dievčat/žien, ktoré sa zúčastňujú sexuálnej práce alebo sú obeťami kupliarstva.“

Organizácie financované cez USAID neobmedzujú svoje aktivity iba na rozvojové krajiny.

USAID má kontrakt s organizáciou Victory Institue, politicky nezávislou vzdelávacou inštitúciou, ktorá pripravuje politikov pre kariéru založenú na LGBT požiadavkách. Ponúka tréningy a profesionálne rozvojové programy pre politikov, právnikov a obchodníkov. Jednou z absolventiek strategického vedenia Victory Institute je primátorka Houstona Annise Parkerová. V súčasnosti je zapletená do škandálu ohľadom predvolaní piatich pastorov na výsluch kvôli ich kázňam a podkladom pre kázne, ktoré boli v rozpore s jej nariadením ohľadom LGBT práv.

Ďalším partnerom USAID je UCLA, ktorý trénuje sudcov v LGBT témach. Štúdia, ktorú schválili, prišla k záveru, že vývin detí v domácnostiach s transsexuálnym rodičom je rovnaký ako v ktorejkoľvek inej rodine.

Cestovná kancelária pre lesbičky Olivia je ďalšou eklektickou skupinou vybranou USAID. Prezentujú sa, ako „PRÁVE TÁ cestovná kancelária pre lesbičky“ a chvália sa, že zobrali 200 tisíc žien na Olivia prázdniny „obklopené ženami každého veku a všetkých národností z celého sveta.“

USAID dokumentuje svoj postup pri implementácii Obamovho nariadenia v novej „Vízii USAID k činu“ a má niekoľko svojich „šampiónov a spojencov.“ Nariadenie popisuje financovanie LGBT otázok a špeciálnu pozornosť pre LGBT osoby vo všetkých federálnych medzinárodnych programoch. Napríklad od roku 2012 musia všetci dodávatelia USAID prejsť cez nové nediskriminačné opatrenia, aby sa mohli stať partnermi USAID.

Zahraničné krajiny toto vnímajú ako hrozbu pre deti a spochybnenie ich zákonov, kultúry a tradícií.

Minulý týždeň africké krajiny karhali OSN za byrokraciu v oblasti ľudských práv a darcovské krajiny za propagáciu špeciálnych práv pre skupiny, ktoré sa identifikujú ako LGBT. Egypt varoval nového Vysokého komisára OSN pre ľudské práva, že „my nemôžeme mať nanútenú agendu.“ Malawi, ktoré zastupovalo 57 ďalších afrických krajín, volalo po „obmedzení“ a uviedlo, že úsilie vnucovať nové normy „podkopáva“ systém ľudských práv.

Minister zahraničných vecí John Kerry pri svojom septembrovom prejave v OSN uznal, že LGBT témy sa stali viac diskutabilnými a zákony, ktorým odporujú LGBT aktivisti, „sa prudko rozširujú.“