Americká scenáristka stratila prácu za urážky voči maloletému Trumpovmu synovi

1,170
Kultúra smrti

Dnes ráno publikoval New York Times správu Dave Itzkoffa o scenáristke, ktorú suspendovali za to, že útočila na maloletého Barrona Trumpa 

Americký žurnalista v New York Times sa venuje skutočnosti, že Katie Mary Richová, scenáristka Saturday Night Live, prišla o prácu. Americká slniečkárka a prívrženkyňa Clintonovej stratila prácu kvôli tomu, že počas inaugurácie Trumpa zaútočila tvrdo aj na maloletého, 10-ročného syna Donalda Trumpa. Nechutný a nenávistný útok Katie Mary Rich odsúdila dokonca aj dcéra Clintonovcov, ktorá sa Trumpovho syna zastala.

Katie Mary Richová netušila, akú odozvu jej slová vyvolajú. V pomerne krátkej dobe na jej účet na Twitteri pribudlo toľko nenávistných odkazov, že musela svoj účet zrušiť. Prešla si tak podobnou cestou, akou si na Slovensku prešla Lucia Anďalová, ktorá na svojom účte po páde lietadla s Alexandrovcami vyjadrila svoju radosť nad smrťou členov ruského súboru. Písali sme o tom na Hlavných správach.

Po určitej dobe však Katie Mary Rich svoj účet znova obnovila a ospravedlnila sa za svoje slová na adresu Trumpovho syna. “Veľmi sa ospravedlňujem za svoje neuvážené slová na Twitteri. To, čo som napísala, bolo hlúpe a veľmi zlé. Veľmi to ľutujem”, prácu však späť nezískala. (Ak sa Anďalová za svoje slová o Alexandrovcoch neospravedlnila, existuje minimálne jeden rozdiel medzi slovenskou a americkou slniečkárkou.)

Na vrchole svojej slávy v show Saturday Night Live takmer neustále kritizovali a vysmievali sa z Donalda Trumpa najmä v čase predvolebnej kampane. Keďže porážku Hillary Clintonovej nesú americkí pseudodemokrati naozaj ťažko, nenávistné útoky voči Donaldovi Trumpovi pokračujú aj naďalej.

Pre Katie Mary Richovú by bolo dnes určite veľmi povzbudzujúce, ak by v ťažkej chvíli, v ktorej sa nachádza, vedela, že nie je sama. Možno by bolo vhodné, aby jej slovenskí slniečkári napísali povzbudzujúci list a pozvali ju na Slovensko. Na Slovensku by sa určite uplatnila v reláciách moderovaných Hríbom, alebo Havranom, Mika by ju s vysokou pravdepodobnosťou v RTVS zamestnal a ak by mala šťastie, mohla by získať autogram aj od svetoznámeho slovenského herca Juraja Kemku.