14-ročná obeť znásilnenia si vybrala život

2,808
Kultúra života

Poznámka: Monica Kelsey bola sama počatá pri znásilnení a teraz je pro-life advokátkou spolu so Save the 1, skupinou, ktorá obhajuje deti počaté pri znásilnení.

Ashley mala 14 rokov, keď som o nej čítala článok v novinách, ktorý hovoril o tom, ako bola znásilnená a ako následkom toho otehotnela.

Od chvíle, keď Ashley zistila, že je tehotná, vedela, že donosiť dieťatko bola jej jediná možnosť. 26. júna 2013 sa jej narodil syn Aiden a zahrial srdce každého, s kým sa stretol. V priebehu leta a jesene roku 2013, som mala to privilégium spoznať nielen Ashley a Aidena, ale rovnako jej rodičov. Ashley má skvelú rodinu a ja som si uvedomila, že sú jej najväčšími podporovateľmi.

Ashleyn násilník mal 17 rokov a v tej dobe býval priateľom jej brata. Bol odsúdený a obvinený ako mladistvý, takže sudca rozhodol, že ho obvinia len z obťažovania. Vzhľadom k tomu, že bol maloletý, by sa obvinenie z obťažovania namiesto znásilnenia mohlo niekomu zdať rozumné. Je však smutné, že to nebol jeho prvý priestupok. Bol to jeho tretí. Bol obvinený z obťažovania v prípade dvoch ďalších dievčat, ktoré znásilnil popri Ashley. Za svoje zločiny nestrávil vo väzení ani hodinu a jeho trestom bolo podmienečné prepustenie, drogový test a lekcie ohľadom sexuálnej agresie. Vzhľadom k tomu, že bol Ashleyn násilník obvinený ako mladistvý, nemusel byť zaevidovaný ako sexuálny delikvent.

Keď sa Ashley vrátila do školy, bola v šoku, keď sa dozvedela, že jej násilníkovi bolo umožnené navštevovať rovnakú školu spolu s ňou akoby sa nič nestalo. Namiesto vylúčenia jej násilníka zo školy, úrady jej dali možnosť ísť do alternatívnej školy. To sa takmer všetkým zdalo nespravodlivé, keďže ona je tou, ktorá sa musí vždy prispôsobovať. Plánuje sa vrátiť čo najskôr do pôvodnej školy. Avšak kým jej náslník nebude vylúčený, cíti, že navštevovanie alternatívnej školy je pre ňu najlepším rozhodnutím.

Ashleyna matka a ja sme sa zúčastnili stretnutia školskej komisie so žiadosťou, aby jej násilníka preložili do alternatívnej školy a Ashley sa tak mohla vrátiť k svojim priateľom. Prekvapivé bolo, že sa zdalo, že komisia nevie o jej situácii. Predsa sa však o to zaujímali. Od tej doby školská rada neurobila žiadne rozhodnutie a Ashley stále navštevuje alternatívnu školu.

V auguste sme ja a moja 14 ročná dcéra pozvali Ashley na dvojdňovú dovolenku. Ashleyna mama, Kristi, dobrovoľne opatrovala Aidena, aby mohla ísť s nami. Aj keď je Aiden požehnaním pre ňu samu a všetkých v jej živote, cítim, že je dôležité, aby sa Ashley mohla tešiť zo života, aký by teenager mal mať. Nežiadala si byť znásilnená, nežiadala si byť mamou, no ona prijala úlohu, ktorú pre ňu Boh vybral.

Ashleyn pozitívny prístup je to, čo je na nej tak jedinečné - to ako vždy hľadá to najlepšie v každej situácii. Aiden rastie a začína sa plaziť. Miluje svoju matku, miluje spev a má rád fotografovanie. Keďže je tak pozitívna, je ťažké nezamilovať sa do Ashley a Aidena, keď prídete s nimi do kontaktu.

Ashley by chcela poďakovať za všetky modlitby a dary za posledných šesť mesiacov. Jej rodina hovorí, že plienky a recepty, ktoré im ľudia darovali, im ohromne pomáhajú.

Ashleyna mama chce poďakovať všetkým verejne. Tu je krátka správa od nej:

Ďakujem vám všetkým za všetky modlitby a podporu mojej dcére Ashley a môjmu vnukovi Aidenovi. Monica zo Save The 1 je úžasná a spôsobila zmenu v našich životoch. Úprimne povedané: neviem si predstaviť ako by sme to bez ich pomoci prekonali. Veľmi vám všetkým ďakujem v mene svojej rodiny a ďakujem Monike za všetku tú tvrdú prácu a obetavosť!

Ashleyna rada mladým dievčatám je: „vždy zostaňte silné a pamätaje, že vašim nie je to, čo sa vám vo vašom živote stalo, vašim je to, čo si zvolíte, aby ste sa tým stali.“

 

Ak by ste chceli darovať plienky, obrúsky, detské výživy alebo recepty pre Aiden navštívte www.MonicaKelsey.com a kliknite na darovacie tlačidlo s fotkou Ashleyho a Aidena. 100 % darov ide Ashley a Aidenovi.

 

Monica Kelsey