“Homofóbiou” môžu trpieť aj homosexuáli. Dokonca aj strieľať po hetero

1,688
Kultúra smrti

Tvária sa ako obete, ale sami sú tyranmi.
 
28-ročný Virginčan Corkins bol tento týždeň zadržaný pre použitie strelnej zbrane, ktorou zranil ochrankára vo vstupnej hale konzervatívnej organizácie Výboru pre výskum rodiny (Family Research Council). Okolo 10:45h vstúpil do centrály organizácie a začal strieľať. Ochrankárovi sa podarilo dostať útočníka na zem, pričom ho však postrelil do ramena. Policajt potvrdil, že útočník mal pred streľbou niekoľko poznámok, ktorými kritizoval politiku FRC. Corkins pracoval ako dobrovoľník v centre pre LGBT (lesbicko-gejovsko-bisexuálno-transsexuálnu) komunitu. FRC je kresťanská skupina, ktorá sa zasadzuje za právo na život pre počatých, náboženské slobody a je lídrom v odpore voči homosexuálnym manželstvám. Polícia naznačuje, že išlo o útok motivovaný nenávisťou.
 
Koncom júna bol prepadnutý dom prezidenta inej významnej prolife organizácie Personhood USA, ktorá usiluje o uznanie práv osoby aj pre nenarodené deti. Jeho 3 deti a tehotná manželka boli otrasené vandalmi, ktorí v noci poškodili ich rodinný majetok.
Napriek tomu je v médiach počuť len o nenávisti voči homosexuálom, tzv. homofóbia. Pritom za posledné roky narastá počet fingovaných útokov na homosexuálov, ktoré mali potvrdiť existenciu nenávisti a násilia voči homosexuálom.
 
V prípade z augusta tohto roka sa napokon mladý homosexuál Joseph Baken priznal pred súdom, že si zranenia na tvári spôsobil sám, aby potom šíril výmysly o napadnutí pre homofóbiu. Jeho príbeh mal napomôcť priechodnosti návrhu zákona proti nenávistným zločinom predkladaným v jeho štáte Montana. Súd ho uznal vinným za falošné trestné oznámenie podané na políciu. Toto však nebol prvý prípad vymysleného útoku na homosexuála v Montáne.
 
Podobne v štáte Connecticut dokonca univerzita nedávno organizovala solidárny pochod na podporu 19-ročnej lesbičky, ktorá mala byť obeťou výhražných listov. Napokon sa ukázalo, že si ich písala sama. V Colorade bol v máji potrestaný lesbický pár, ktorý si na vlastnú garáž napísal „Zabi geja“ a tváril sa ako obeť nenávisti.