‘Transvekovosť’?: Otec opúšťa manželku a 7 detí, aby mohol žiť ako 6-ročné dievčatko

1,718
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Ani 7 detí a 23 rokov manželstva nezabránilo Stefonknee Wolschtovi opustiť svoju rodinu.

Dnes, po šiestich rokoch, sa transgender Kanaďan, predtým známy ako „Paul“,  hlbokým hlasom priznáva, že žije ako 6-ročné dievčatko.

Vo videu, publikovanom v The Daily Xtra, v spolupráci s The Transgender Project, Wolscht hovorí, že „nemôže poprieť, že bol ženatý. Nemôže poprieť, že má deti.“ Zároveň však tvrdí, že žiť životom 6-ročného dievčatka, s podporou dvoch starých priateľov, ktorí fungujú ako jeho rodičia, je „v súčasnosti jeho spôsobom napredovania".

„Vrátil som sa, aby som bol dieťaťom. Momentálne nechcem byť dospelý“, hovorí.

Ešte predtým, ako sa spoznal so svojou ženou Mariou a oženil sa s ňou, bol Wolscht, podľa svojich slov, už „trans“. Vo veku 46 rokov sa rozhodol žiť ako žena – a Maria mu povedala „buď nech prestane  s ´trans´ alebo nech odíde“. A tak odišiel a v roku 2009 začal s hormonálnou terapiou.

Po niekoľkonásobných pokusoch o samovraždu, strate zamestnania a bezdomovectva, hovorí Wolscht, že „teraz už má mamičku a otecka – adoptovanú mamičku a adoptovaného otecka – ktorí sú absolútne spokojní s ním, ako s malým dievčatkom.“

„A ich deti a vnúčatá ma bezvýhradne podporujú“, hovorí 52-ročný muž, ktorý sa, podľa všetkého, hrá s vnúčatami svojich adoptovaných rodičov.“