Protest proti klinikám Plánovaného rodičovstva

1,031
Kultúra života

V USA sa udialo niečo, čo sa zapíše ako najväčší pro-life protest v histórii. Tisíce pro-life Američanov sa zišli pri viac než 300 klinikách Plánovaného rodičovstva po celej krajine.

„Stovky ľudí pokojne a vrúcne svedčia o posvätnosti každého ľudského života pri [Klinike] Plánovaného rodičovstva v Bostone!“ zverejnila Colleen Donohueová na oficiálnych facebookových stránkach Pro-Life Action League určených týmto zhromaždeniam.

„V Denveri bolo viac než 500 ľudí,“ napísal Susan Foxová.

Organizátorkou týchto zhromaždení bola Monica Millerová, riaditeľka Citizen for Pro-Life Society. Vo vyhlásení pre USA Today povedala: „Chceme upozorniť na nespravodlivosť legalizácie potratov.“

„Americká verejnosť si potrebuje uvedomiť krutosti, ktoré sa vykonávajú na nevinných nenarodených deťoch,“ povedala.

V piatok Kristan Hawkins, predseda organizácie Students for Life of America, povedal: „Toto je kľúčový bod v histórii interrupcie v našom národe. Je to náš čas na to, aby sme prehovorili; aby sme naše pro-life posolstvo o nádeji a láske - tak pre ženu, ako aj pre dieťa - vyjadrili v médiách. Ženy boli zradené a Plánované rodičovstvo predávalo ich nenarodené deti - a to všetko s cieľom dosiahnuť zisk.“

The Washington Post informoval o tvítoch hlásiacich sa k protestom. Pro-life blogger a predseda spoločnosti Susan B. Anthony List National Campaign, Jill Stanek, odtvítoval, že v Aurore v štáte Illinois bolo 1600 ľudí, pričom sa „stovky“ z nich hlásili z juhovýchodného Houstonu. Najmenej 350 ľudí sa pripojilo v Plane v štáte Texas a 600 v Columbuse v štáte Ohio.