Abby_Johnson_pointing_finger-810x500.jpg

Pripojte sa k budúcnosti kanadského hnutia za život na summite mládeže po Národnom pochode za život

10
Kultúra života
  • Mladí Kanaďania sa zídu na výročnom summite mládeže za život.
  • Summit poskytne mladým nový zápal pre hnutie za život.
  • Podujatie začne rannou svätou omšou a vystúpeniami pro-life rečníkov.
  • Účastníci sa stretnú s Abby Johnsonovou, Dr. Bruchalskim a Mary Wagnerovou.

Mladí pro-life Kanaďania z celej krajiny sa po Národnom pochode za život zídu v hlavnom meste krajiny na výročnom summite mládeže. 

V piatok 10. mája organizuje organizácia Campaign Life Coalition (CLC) svoj výročný summit mládeže, na ktorom vystúpia hrdinovia pro-life, vrátane bývalej riaditeľky plánovaného rodičovstva, ktorá sa stala pro-life advokátkou Abby Johnsonovou. Uskutoční sa aj voliteľný workshop o význame používania fotografií obetí potratov na zobrazenie ľudskosti nenarodených.  

“Prostredníctvom summitu mládeže získajú mladí ľudia nový zápal pre hnutie za život, pričom pútaví rečníci im vnuknú nádej, podelia sa s nimi o osobné svedectvá a poskytnú praktické riešenia z rôznych oblastí,” povedala pre LifeSiteNews koordinátorka mládeže CLC Maeve Roche.   

“Náš mládežnícky samit slúži aj ako príležitosť na nadviazanie kontaktov s podobne zmýšľajúcimi mladými ľuďmi z celej krajiny,” pokračovala. “Byť pro-life mladým človekom v Kanade môže byť dnes náročné a v skutočnosti sa môže cítiť veľmi izolovane. Spojenie mladých ľudí s komunitou nielenže podporuje priateľstvá, ale tiež posilňuje mladých ľudí, aby sa stali aktívnymi hlasmi vo svojich komunitách.”  

Summit sa začne v piatok o 8.00 hod. ráno, po štvrtkovom Národnom pochode za život v centre Ottawy. Podujatie sa bude konať v Ottawskom konferenčnom a eventovom centre. Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť tu.  

Podujatie sa začne rannou svätou omšou, na ktorej liturgickú hudbu ponúkne Steadfast Worship, torontská skupina chvál a uctievania.  

“Vždy je také krásne začať deň modlitbou a uctievaním nášho Pána,”vysvetlil Roche. “Hoci nie všetci účastníci nášho mládežníckeho podujatia sú katolíci, určite sa snažíme povzbudiť všetkých účastníkov, aby sa zúčastnili a pripojili sa k nám v modlitbovej reflexii o Národnom pochode za život a posvätnosti ľudského života vôbec.”

“Naplnenie našich duší väčším pocitom pokoja a ticha na začiatku dňa môže pripraviť našu mládež na náročný deň plný rečníkov a lepšie uľahčiť vstrebávanie a rozjímanie o týchto zložitých otázkach,” dodala.  

Na samotnom summite vystúpia pro-life rečníci z celej Severnej Ameriky. Okrem Abby Johnsonovej, ktorá vysvetlí svoju konverziu k pro-life hnutiu, sa mládež stretne s Dr. Johnom Bruchalskim, bývalým potratárom, ktorý si neskôr otvoril pro-life gynekologicko-pôrodnícku prax, ktorá podporuje etickú podporu plodnosti a zdravotnú starostlivosť o matky.  

Nakoniec si účastníci vypočujú kanadskú pro-life hrdinku Mary Wagnerovú, ktorá sa vydala do vnútra kanadských potratových kliník, aby ponúkla ruže a podporu ženám, ktoré chceli podstúpiť interrupciu. Wagnerová si za svoju pro-life službu odpykala viacero trestov väzenia.

Podujatie zahŕňa aj 4 prestávkové zasadnutia, na ktorých vystúpia rečníci z rôznych oblastí vrátane medicíny, práva ľudských práv, aktivizmu a centier starostlivosti o tehotné ženy.  

Pre viac informácií o summite mládeže a ďalších pro-life podujatiach sprevádzajúcich Národný pochod za život kliknite tu