Selected-photo-e1714645299655-810x500.jpeg

Pelosiová hovorí, že ak demokrati v novembri zvíťazia, ukončia obštrukcie a kodifikujú "právo" na potrat

8
Kultúra smrti
  • Pelosiová chce odstrániť prekážku pre celonárodný potrat na požiadanie.
  • Pelosiová tvrdí, že potraty sú otázkou demokracie a slobody rozhodovania pre ženy.
  • Senátny filibuster brzdí kodifikáciu potratov a Biden chce zrušiť filibuster.
  • Demokrati sa snažia získať dostatočný počet kresiel na zrušenie filibustera.

Bývalá demokratická predsedníčka Snemovne reprezentantov a súčasná americká poslankyňa Nancy Pelosiová tvrdí, že jej strana odstráni senátnu prekážku na kodifikáciu celonárodného potratu na požiadanie, ak si demokrati udržia Biely dom a v novembri získajú dostatočný počet kresiel v Kongrese, čím zdôraznila, že v nadchádzajúcich voľbách ide o stávku pre zástancov života.

V pondelok v rozhovore s Katy Tur z MSNBC’Pelosiová - horlivo pro-potratová “katolíčka” ktorá sa odmietla uchádzať o svoju starú vedúcu pozíciu v roku 2022, ale vo veku 84 rokov má v úmysle uchádzať sa o znovuzvolenie - vyhlásila, že potraty sú “otázkou demokracie” o “slobode rozhodovať sa pre ženu. Je to’osobné rozhodnutie, je to’ekonomické rozhodnutie pri kuchynskom stole amerických’rodín, či a kedy by mohli rozšíriť svoje rodiny alebo dokonca založiť rodiny.”

Odmietla naliehanie bývalého prezidenta a predpokladaného republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa’na to, aby sa budúca interrupčná legislatíva presunula na štátnu úroveň, a zdôraznila, že “bez ohľadu na to, čo povie, bude existovať celoštátny zákaz interrupcií, a to by bolo pre našu krajinu hrozné.”

“Musíme to všetko vyhrať,” vyhlásila Pelosiová. “Musíme vyhrať Biely dom s naším skvelým prezidentom Spojených štátov Joeom Bidenom, ktorý má víziu pre Ameriku, ktorá je v súlade s víziou našich zakladateľov, s obetami našich mužov a žien v uniformách, s túžbami našich detí a ich rodín.”

Keď Pelosiová povedala, že na prijatie legislatívy, ktorá by kodifikovala federálne “právo” na potrat, by bola podľa súčasných pravidiel filibustrácie potrebná nadpolovičná väčšina hlasov v Senáte, povedala: “Nie je to potrebné”. Teraz je to’60 hlasov v Senáte, ale ak získame 50 plus jeden v Senáte, 50 plus viceprezident, môžeme zrušiť pravidlo 60 hlasov.”

Čítajte: Staršia uväznená pro-liferka prosí kongresmana, aby zasiahol u demokratického sudcu za urgentnú lekársku starostlivosť

Senátny filibuster vyžaduje, aby návrh zákona získal najmenej 60 hlasov na zastavenie rozpravy a postúpil do hlasovania jednoduchou väčšinou na konečné schválenie. Táto požiadavka už dlho brzdí sny oboch strán, vrátane minulých snáh o kodifikáciu potratov. Prezident Joe Biden vyzval na kodifikáciu interrupcií aj na zrušenie filibustera, aby sa to podarilo, ale tento druhý cieľ zablokovali demokratickí senátori. Kyrsten Sinema a Mark Kelly z Arizony a Joe Manchin zo Západnej Virgínie.

Sinema odvtedy opustila Demokratickú stranu; ona a Manchin sa tento rok neuchádzajú o znovuzvolenie, čo obnovuje nádeje demokratov’ na prípadné získanie dostatočného počtu kresiel v Senáte na zrušenie filibustera v budúcom roku (Kelly sa bude uchádzať o znovuzvolenie až v roku 2028).

Demokrati sú sadili vo veľkej mierena pro-potratový strach, aby zvýšili volebnú účasť Bidena’s znovuzvolenie na jeseň tohto roku, najmä tým, že Trumpa spája s rôznymi pro-life štátnymi zákonmi, ktoré mohli vstúpiť do platnosti od rozhodnutia vo veci Roe v. Wade bol zvrátený. Vzhľadom na to, že Trumpove’výroky o pro-life zákonoch vyvolávajú zdesenie medzi jedným z najoddanejších voličských blokov republikánskej koalície’demokrati’trvajú na tom, že zostáva skrytým nepriateľom potratov, by sa im to mohlo vypomstiť tým, že presvedčia nespokojných pro-liferov, aby zostali s ním, a tým, že zdôraznia veľké dôsledky pre život v prípade, že by získali jednotnú federálnu vládu.

Štrnásť štátov v súčasnosti zakazuje všetky alebo väčšinu interrupcií. Potratová lobby však horúčkovito pracuje na zrušení týchto odstrašujúcich účinkov prostredníctvom regulovanej medzištátnej distribúcie potratových tabletiek, právnej ochrany a finančnej podpory medzištátne cestovanie za potratmi, výstavba nových potratových zariadení v blízkosti spoločných hraníc štátov, ktoré sú za život a za potraty, vytváranie liberálnych štátov ako útočísk pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť alebo porušovať zákony pro-life susedov, a kódovanie potratových “práv” do štátnych ústav.

Federálna kodifikácia Roe by s najväčšou pravdepodobnosťou mala podobu tzv.com/news/democrats-will-destroy-america-with-these-ultra-radical-policies-if-they-win-the-midterms/" target="_blank" rel="noopener">Women’s Health Protection Act, návrhu zákona, ktorý by išiel ďaleko za obnovenie Roe‘a znemožnil štátom prijímať prakticky akékoľvek zákony na ochranu života vrátane informovaného súhlasu, oznámenia rodičom a dokonca požiadaviek na prijatie do potratových zariadení.