Heather-Idoni-with-Sr-DeeDee-Byrne-810x500.jpg

BREAKING: Väznený pro-lifer držaný v dlhodobej samoväzbe utrpel mŕtvicu

11
Kultúra života
  • Podpísať modlitebný sľub za pro-life záchrancov ohrozených väzením.
  • Heather Idoniová utrpela mŕtvicu počas čakania na rozsudok.
  • Idoniová a ďalší pro-liferi sú obvinení z porušenia pro-potratového zákona.
  • Idoniová a ďalší pro-liferi čelia dlhým trestom väzenia a vysokým pokutám.

Podpíšte modlitebný sľub za deväť pro-life záchrancov, ktorým hrozí desať rokov väzenia.  

Väzneného pro-lifera, ktorý bol minulú jeseň dlhodobo držaný na samotke, postihla v máji počas čakania na rozsudok mŕtvica. 

LifeSiteNews bolo dnes oznámené, že Heather Idoniová, obžalovaná v súdnych procesoch v rámci washingtonského zákona FACE (Freedom to Access Clinic Entrances), bola tento týždeň prevezená do nemocnice po tom, čo utrpela mŕtvicu počas zadržiavania v Northern Neck Regional Jail vo Virgínii. Jej stav je údajne stabilizovaný a 17. mája ju prevezú späť do väzby, kde bude čakať na vynesenie rozsudku.  

Idoniovú a ďalších osem pro-liferov obvinilo ministerstvo spravodlivosti z porušenia pro-potratového zákona FACE Act a “konšpirácie proti právam” za pokojnú občiansku neposlušnosť pri tradičnej záchrannej akcii za život v zariadení na vykonávanie neskorých potratov vo Washingtone, D.C., v októbri 2020. 

ČÍTAJ: Pro-lifers worldwide urged to write to judge who will sentence FACE Act prisoners  

Idoni pre LifeSiteNews uviedla, že počas zadržiavania v Alexandrijskom záchytnom centre, kde bola držaná vo väzbe až do decembrového prevezenia do inej väznice, bola vystavená 22 dní na samotke. V exkluzívnom rozhovore uviedla, že tento trest dostala za to, že sa delila o jedlo so spoluväzňami. Idoni tvrdila, že každý deň uprostred noci mala povolené chodiť mimo cely len na dve hodiny a že v jej cele bolo neustále zapnuté svetlo. Idoniová je vo väzení od jesene minulého roka, keď ju odsúdili.   

PREHĽAD: PREHLIADNUTIE | Biden DOJ obvinený z brutálneho zaobchádzania s uväzneným pro-liferom — Predĺžená samoväzba, putá 

Calvin Zastro, Idoniho priateľ a spoluobžalovaný v Michigan FACE Act trial, pre LifeSiteNews povedal, že U.S. marshals prevádzali Idoniovú v plných putách na federálny súd, akoby matka piatich detí a adoptívna matka desiatich detí bola nebezpečným zločincom, čo šokovalo prítomných, vrátane sudcu. 

Idoniovej hrozí viac ako 50 rokov väzenia vo federálnom väzení a pokuta viac ako 1 milión dolárov za účasť na niekoľkých pokojných záchranných akciách za život vo Washingtone, D.C., Michigane a Tennessee. Ak Idoni dostane v týchto prípadoch maximálne tresty, v ktorých sa predchádzajúce body obžaloby môžu zlučovať, aby sa zvýšili následné tresty, bude odsúdená na najdlhší trest odňatia slobody v histórii amerického hnutia za občiansku neposlušnosť v prospech ľudských práv.  

ČÍTAJ: Málo republikánov hovorí pravdu: Potrat je ohavnosť, pretože zabíja deti 

Dokument OSN o medzinárodných pravidlách humánneho zaobchádzania s väzňami s názvom Standardné minimálne pravidlá OSN pre zaobchádzanie s väzňami (Pravidlá Nelsona Mandelu) zakazuje uväznenie na samotke “dlhšie ako 15 po sebe nasledujúcich dní” (pravidlo 44) a považuje ho za “kruté, neľudské alebo ponižujúce zaobchádzanie alebo trest.” Pravidlá Nelsona Mandelu (pravidlo 43) tiež zakazujú “umiestnenie väzňa v tmavej alebo trvalo osvetlenej cele.”   

Idoniho’právnik Robert Dunn pre LifeSiteNews povedal, že hoci väznica môže mať právo na vlastné pravidlá, “mali by byť v súlade” s medzinárodnými normami stanovenými v Mandelových pravidlách.  

Medzičasom podľa International Justice Resource Center, podľa medzinárodnej judikatúry sa ponižovanie väzňa vrátane zadržiavania v putách na nohách a v putách môže kvalifikovať ako mučenie alebo neľudské zaobchádzanie a porušenie dôstojnosti.    

LifeSiteNews’ rozsiahle spravodajstvo o súdnych procesoch v rámci FACE Act v D.C. nájdete tu.

RELATED 

Starší uväznený pro-lifer prosí kongresmana, aby zasiahol u demokratického sudcu o urgentnú zdravotnú starostlivosť

EXKLUZÍVNE: Staršej uväznenej pro-liferke odmietol kongresman urgentnú lekársku starostlivosť pre ‘neznesiteľnú’ bolesť bedrového kĺbu

Chcete poslať listy solidarity uväzneným pro-life hrdinom? Tu’je návod

Väznení zástancovia života vyzývajú Trumpa, aby udelil úplné milosti, prepustil úradníkov FBI zapojených do ‘prenasledovania’