LauraKellyKansas-e1713905461993-810x500.jpg

Demokratický guvernér Kansasu vetoval zákon na pomoc centrám krízového tehotenstva

11
Kultúra života
  • Kansaská guvernérka vetovala zákon podporujúci alternatívy k potratom.
  • Guvernérka tvrdí, že krízové tehotenské centrá nie sú zdravotnícke centrá.
  • Centrá poskytujú ženám s nízkymi príjmami služby na podporu rozhodnutia pre život.
  • Ľavica intenzívne útočí na centrá krízového tehotenstva po rozhodnutí Najvyššieho súdu o interrupciách.

Kansaská demokratická guvernérka Laura Kellyová vetovala 19. apríla zákon, ktorý mal motivovať charitatívne dary neziskovým tehotenským centrám a falošne očierňovať alternatívy k potratovému priemyslu ako nelegitímne zdravotnícke zdroje.

HB 2465 by zvýšil úľavy na dani z príjmu na náklady spojené s adopciou, ako aj zaviedol nové daňové úľavy na dary charitatívnym organizáciám, ktoré prevádzkujú tehotenské centrá, a oslobodil by nákupy tehotenských centier a materských centier od dane z predaja.

“Nemyslím si, že je vhodné presmerovať doláre daňových poplatníkov do značne neregulovaných krízových tehotenských centier,” uviedla Kellyová v správe o svojom vete, informovala pobočka televízie NBC KSNT. “Tieto subjekty nie sú zdravotníckymi centrami a nepropagujú metódy založené na dôkazoch na prevenciu neplánovaného tehotenstva. Tento návrh zákona je v rozpore so želaním obyvateľov Kansasu. Dňa 2. augusta 2022 kansaskí voliči drvivou väčšinou signalizovali politikom, že by sa mali prestať vkladať medzi ženy a ich súkromné lekárske rozhodnutia.”

Kellyová mala na mysli porážku navrhovaného dodatku, ktorý objasňoval, že kansaská ústava neobsahuje právo na interrupciu; tento dodatok však neodsudzoval žiadne konkrétne pro-life zákony ani nehovoril nič proti poskytovaniu život podporujúcich možností tehotným ženám.

“Svojím bezcitným vetom guvernérka Kellyová opäť ukázala, že jej jedinou lojalitou je potratový priemysel zameraný na zisk, a nie zraniteľné kansaské ženy, deti a rodiny. KFL vyzýva zákonodarcov, aby prelomili guvernérkino’veto HB 2465, keď sa budúci týždeň vrátia do Topeky,” odpovedala riaditeľka pre vládne vzťahy Kansans for Life Jeanne Gawdunová.

Krízové tehotenské centrá už dlho poskytujú ženám s nízkymi príjmami širokú škálu služieb, vrátane ultrazvukových vyšetrení, základnej lekárskej starostlivosti od kvalifikovaných odborníkov, odporúčaní na adopciu, kurzov rodičovstva a detských’potrieb, ktoré pomáhajú zmierniť obavy a záťaž, ktoré niektoré vedú k rozhodnutiu pre interrupciu. Z tohto dôvodu sú už dlho terčom ľavicového hnevu, pričom útoky sa často zameriavajú na tvrdenia, že klamú ženy, a to tak o interrupciách, ako aj o svojich vlastných službách. Tvrdenia pro-life, ktoré sú najčastejšie zosmiešňované ako “dezinformácie” sú však v skutočnosti pravdivé a obvinenia zo sebaklamania sa zvyčajne týkajú niečoho viac ako skutočnosti, že sa ich reklamy objavujú v online vyhľadávaní pojmu “interrupcia.”

Nepriateľstvo ľavice voči centrám krízového tehotenstva sa drasticky zintenzívnilo, keď Najvyšší súd USA v roku 2022 zvrátil rozsudok vo veci Roe v. Wade, čo vyvolalo aktiváciu mnohých štátnych zákonov, ktoré prinútili desiatky zariadení plánovaného rodičovstva po celej krajine zatvoriť. Tehotenské centrá sa stali terčom násilia, vandalizmu a vyhrážok; a politici vrátane prezidenta Joea Bidena, americkej senátorky Elizabeth Warrenovej z Massachusetts a michiganskej guvernérky Gretchen Whitmerovej volajú po novom obmedzení ich financovania, práv na vyjadrovanie a samotnej existencie.

Štrnásť štátov v súčasnosti zakazuje všetky alebo väčšinu interrupcií. Potratová lobby však horúčkovito pracuje na tom, aby tieto odstrašujúce účinky zrušila regulovanou medzištátnou distribúciou potratových tabletiek, právnou ochranou a finančnou podporou medzištátneho cestovania za potratmi, konštrukcia nových potratových zariadení v blízkosti spoločných hraníc štátov, ktoré sú za život a za potraty, vytváranie liberálnych štátov ako útočísk pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť alebo porušovať zákony pro-life susedov, a zakotvenie potratových “práv” v ústavách štátov.