nicki-hailey-810x500.jpg

Požiada Trump Nikki Haleyovú, aby sa stala jeho protikandidátkou? Nie, ak konzervatívci z America First dosiahnu svoje

22
Neutral

Rozhovory o tom, že Nikki Haleyová sa stane viceprezidentskou kandidátkou Donalda Trumpa, skončili rovnako rýchlo, ako sa začali. 

V decembri sa na sociálnych sieťach objavili správy, že Trump sa pýta svojich najbližších, čo si myslia o Haleyovej, jeho niekdajšej veľvyslankyni pri OSN. 

Ukázalo sa, že táto možnosť netrvala dlhšie ako niekoľko dní. Nebolo to ani až také vážne.   

“Spojenci Donalda Trumpa MAGA médiá a dokonca aj jeho syn posielajú republikánskemu lídrovi odkaz, keď začína uvažovať o potenciálnych výberoch viceprezidentov: Politico pred pár dňami pred Vianocami informovalo výbere Nikki Haleyovej,”ani nepremýšľajte.   

Medzi tými, ktorí dali najavo svoj nesúhlas s dvojnásobným guvernérom Južnej Karolíny, patria Steve Bannon, Roger Stone a Donald Trump mladší, ktorý tento týždeň počas rozhovoru s bývalým uchádzačom o prezidentský úrad Vivekom Ramaswamym označil Haleyovú za “Hillary Clintonovú predstierajúcu, že je konzervatívec”. 

Rep. Matt Gaetz (R-Fla.) sa podobne povedal Newsweek , že “Nikki Haleyová ako viceprezidentka by bola fantáziou neoconov establišmentu a nočnou morou MAGA.” 

Ďalším hlasom, ktorý sa vyjadruje proti Haleyovej, je bývalý moderátor Fox News Tucker Carlson.   

Ako reportoval Politico>, Carlson predtým povedalpodcasterovi Timovi Poolovi, že bude “vystupovať proti” lístku Trump-Haley “tak dôrazne, ako len budem môcť.” 

A to aj urobil.  

V utorok tento týždeň Carlson zverejnil 17-minútový monológ na X, v ktorom útočil na Haleyovú po jej treťom mieste v Iowských volebných zhromaždeniach. 

Nielenže ju Carlson obvinil z toho, že je nastrčenou osobou podporovanou demokratmi, ale pripomenulsvojmu publiku, že jej podpora uvoľnených imigračných zákonov a klimatickej ideológie, ako aj jej výzvy na zrušenie anonymity na sociálnych sieťach a neúnavná podpora Ukrajiny z nej robia nepriateľa konzervativizmu America First. 

“Demokratická strana uviazla s dvoma fatálne nepopulárnymi kandidátmi,” povedal Carlson. “Ich jedinou možnosťou v tejto chvíli je kandidovať republikána, ktorý má rovnaké názory ako Joe Biden a Kamala Harrisová, a presne to”teraz robia.” 

Carlson potom poznamenal, že Reid Hoffman, ktorého Vox označil “za jedného z najväčších fundraiserov v Demokratickej strane,” pomáha Haleyovej’kampani.  

Minulý rok Hoffman daroval 250 000 dolárov superpAC-u podporujúcemu Haleyovú. Milión dolárov venoval aj pro-potratovému, proti-GOP PAC-u American Bridge, ktorý vedie politický sekerník David Brock.  

Carlson tiež poukázal na to, že Hoffman sa priatelil s Jeffreym Epsteinom a financoval E. Jean Carrolová’žalobu, v ktorej tvrdí, že ju Trump znásilnil.  

Carlson ďalej teoretizoval, že Haleyová by sa mohla stať kandidátkou GOP len vtedy, ak republikánski voliči nebudú mať koho iného voliť.  

“Takže plán funguje takto: Ron DeSantis po niekoľkých prehrách v rade vypadne; jednoducho mu dôjdu peniaze a musí sa vrátiť na Floridu. To by sa mohlo stať. A v tej chvíli sa liberálni darcovia prehupnú ako blok pri Nikki Haleyovej a poskytnú jej bezodné zdroje. To’sa deje už teraz. A potom, čo je kritické, Donald Trump pôjde do väzenia — a to by sa mohlo stať, aby sme boli úprimní. A v tom momente bác, Haleyová získa štandardne republikánsku nomináciu. Teraz to nie je spoľahlivý plán. Veľa vecí sa môže pokaziť, ale v tejto chvíli je to jediný plán. Je to všetko, čo demokrati majú. Joe Biden to bude mať veľmi ťažké, aby bol znovu zvolený, a už vôbec nie, aby slúžil ďalšie funkčné obdobie.” 

Na podporu Carlsonovej’hypotézy stačí uznať, že Haleyovej’prichádzajú na pomoc ďalší umiernení a liberálni miliardári. 

“[Hoffman] nie je jediným mondénnym demokratickým darcom, ktorý sa postavil za Haleyovú,” Forbes informoval, “generálny riaditeľ JPMorgan Chase Jamie Dimon—ktorý uviedol, že bol v kontakte s Haleyovou, ale zastavil sa pri jej podpore a neprispel na jej kampaň—;minulý týždeň vyzval obchodných lídrov a ‘liberálnych demokratov’, aby podporili Haleyovú ako ‘voľbu na strane republikánov, ktorá by mohla byť lepšia ako Trump.’” 

Globalista Paul Ryan, bývalý predseda Snemovne reprezentantov, tento týždeň vystúpil v televízii CNBC zo Svetového ekonomického fóra vo švajčiarskom Davose, aby tiež presadil Haleyovú.  

“Myslím, že ak Nikki Haleyová vyhrá v New Hampshire, tak si myslím, že máme preteky na dosah,” povedal.  

Ryan však vie, že Haleyová vyhrá v New Hampshire len vtedy, ak získa dostatočnú podporu demokratov a liberálov, ktorí majú právo hlasovať v primárkach GOP v tomto štáte’“otvorenom”. New York Magazine uverejnil článok s názvom “Plán, ako presvedčiť liberálov z New Hampshire, aby volili Nikki Haleyovú”, ktorý túto stratégiu celkom dobre opisuje. 

Odteraz až do 23. januára, teda do dňa primáriek v New Hampshire, očakávajte, že sa za Haleyovú budú združovať nikdy netrumpovskí RINO a liberálni globalisti. Ak vyhrá, nebude to’preto, že by ju podporovali republikáni. Bude to preto, že sa médiá, demokrati a aktivisti proti GOP spojili, aby ju pretlačili na vrchol. Ako upozornil Tucker Carlson, jej kampaň nie je ničím iným než zbraňou, ktorú používa hlboký štát, aby opäť zabránil Trumpovým voľbám.