DeSantis-1-810x500.jpg

DeSantis ďakuje Pochodu za život za obhajobu "ušľachtilej veci" napriek "neprajníkom" v GOP

17
Kultúra života

Republikánsky guvernér štátu Florida a prezidentský kandidát Ron DeSantis predniesol videoposolstvo účastníkom 51. ročníka Pochodu za život, v ktorom im poďakoval za podporu ušľachtilého cieľa, a to aj napriek neprajníkom v Republikánskej strane.”

Zástancovia života z celej Ameriky i mimo nej v súčasnosti pochodujú z National Mall na záverečné miesto medzi Kapitolom a Najvyšším súdom USA, aby oslávili zrušenie rozsudku Roe v. Wade v roku 2022 a nadviazali na toto víťazstvo naliehaním na Kongres, aby prijal ďalšie opatrenia. 

“Dnes sa koná 51. pochod za život. Chcem sa vám poďakovať za to, že ste sa postavili za posvätnosť života,” DeSantis povedal: “Som hrdý na to, že som v štáte Florida podpísal zákon na ochranu detí s detegovateľným srdcovým rytmom. Zákon o srdcovom tepe bol niečím, na čom sme tvrdo pracovali, a je to prelomové víťazstvo za posvätnosť života.”

“Vieme, že nás čaká”veľa bojov, vieme, že je”veľa neprajníkov, dokonca aj v Republikánskej strane, ale postaviť sa za posvätnosť života je správna vec a je to ušľachtilá vec,” pokračoval. “Ďakujem vám za to, čo robíte, a Boh vám žehnaj.”

Odpovedané: Desaťtisíce ľudí na Pochode za život vo Washingtone požadujú ukončenie všetkých potratov

DeSantis má silné pro-life záznamy z obdobia, keď bol kongresmanom a guvernérom, a má zaviazal sa, že ako prezident podpíše celoštátny zákaz interrupcií v 15. týždni.

The Daily Signal informuje, že účastníkom pochodu dala požehnanie aj spolukandidátka GOP Nikki Haleyová, bývalá veľvyslankyňa OSN a exguvernérka Južnej Karolíny. “Všetkým, ktorí dnes pochodujú za život, ďakujem,” povedala. “Ďakujem, že bojujete za tých, ktorí nemôžu’bojovať sami za seba, a ďakujem, že pripomínate svetu, že každý život je v Božích očiach výnimočný.” Už predtým vyzvala na hľadanie “konsenzu” v otázke potratov a na väčší rešpekt k strane, ktorá je za potraty.

Súčasný líder GOP, bývalý prezident Donald Trump, ktorý sa v úrade vyslovil za život a vystúpil na predchádzajúcich pochodoch, sa k Pochodu za život zatiaľ nevyjadril. Počas súčasnej kampane sa kriticky vyjadril k zákonom o srdcovom tepe a zdôraznil svoju podporu výnimkám pri znásilnení a inceste. LifeSiteNews bude tento článok aktualizovať, ak a keď sa Trump vyjadrí.

LifeSiteNews je vo Washingtone, D.C., pod vedením nášho šéfredaktora Johna-Henryho Westena. Počas celého dňa vám budeme prinášať aktuálne informácie z miesta. Živé spravodajstvo najdete tu a kompletný rozpis víkendových’udalostí najdete tu.

PREHLIADKA: Prejaviteľ domu Mike Johnson povedal Pochodu za život: ‘Som produktom neplánovaného tehotenstva’