freeland-e1705661359967-810x500.jpg

Chrystia Freelandová presadzuje na WEF protiuhlíkový príbeh napriek nedávnej kríze v oblasti obnoviteľných zdrojov energie

11
Neutral

Kanadská vicepremiérka a ministerka financií Chrystia Freelandová dnes ráno počas vystúpenia na Svetovom ekonomickom fóre (WEF) 2024 vo švajčiarskom Davose uviedla, že je na vláde, aby zabezpečila, že sa dekarbonizácia kanadského energetického sektora uskutoční.Freelandová sa tak vyjadrila napriek tomu, že jedna z jej provincií práve prežila extrémne mrazy vďaka energii založenej na uhlíku po tom, ako zlyhali “obnoviteľné zdroje energie”.  

ČÍTAJTE: Vicepremiérka Chrystia Freelandová na WEF obhajuje ‘dekarbonizáciu’, pretože Kanada sa rozpadá

“Včera som sa rozprával s veľmi významným medzinárodným podnikateľským lídrom, ktorý je zároveň veľkým investorom v Kanade, a ten mi povedal ‘Všetky krajiny na svete si musia dať veľký pozor, aby dekarbonizácia neznamenala deindustrializáciu.’Myslím si, že to bola mimoriadne múdra poznámka,” povedal Freeland.  

“Kanada je absolútne rozhodnutá, že dekarbonizácia pre nás bude znamenať viac pracovných miest, viac rastu a viac výroby. Uvedomujeme si, že vláda musí zohrať úlohu, aby sa to stalo.”  

Freeland bol na poslednú chvíľu pridaný ako rečník na výročnom stretnutí WEF s globálnym zameraním a vyjadril sa počas panelovej diskusie s názvom “Bez obchodu a investícií nie je oživenie.” 

Je jediným vysokým vládnym predstaviteľom Kanady’prítomným na stretnutí v Davose a treba poznamenať, že je aj členkou správnej rady WEF’a už roky je pravidelnou účastníčkou výročnej konferencie.  

Komentáre Freelandovej’o “dekarbonizácii” Kanady prichádzajú v čase, keď sa federálna vláda pod vedením jej šéfa, premiéra Justina Trudeaua, snaží výrazne obmedziť využívanie palív na báze uhlíka, ako sú uhlie a zemný plyn, ktoré mnohé provincie využívajú na výrobu elektrickej energie. 

Vláda Trudeaua sa totiž snaží presadiť vo všetkých kanadských provinciách reguláciu čistej nulovej spotreby, najmä pokiaľ ide o výrobu elektrickej energie, už v roku 2035. Jeho vláda tiež odmietla rozšíriť výnimku z uhlíkovej dane na vykurovacie palivá na všetky provincie, pričom túto výhodu umožnila len atlantickým provinciám.   

Chladná vlna ukázala, že život v Kanade závisí od palív na báze uhlíka, aby prežili zimu

Zemného plynu a uhlia je v Kanade dostatok, najmä v Alberte. Uplynulý víkend extrémne mrazy spôsobili, že teploty vo veľkej časti západnej Kanady klesli na takmer mínus 50 stupňov Celzia (58 stupňov Fahrenheita). Bola taká zima, že v provincii Alberta’sa takmer zrútila elektrická sieť v dôsledku výpadku veternej a solárnej energie. 

V reakcii na situáciu susedná provincia Saskatchewan, ktorá tiež čelila rovnakým mrazom, oznámila, že bude Alberte dodávať elektrinu, vyrobenú z uhlia a zemného plynu, aby stabilizovala sieť. 

Po tom, ako prevádzkovateľ elektrickej sústavy Alberty (AESO) v sobotu vyhlásil stav ohrozenia siete, Smithová vyzvala občanov, aby “odpojili” svoje elektrické vozidlá a šetrili energiou inými spôsobmi, aby sa vyhli výpadkom. 

Incident uviedlo mnoho ľudí vrátane konzervatívnych politikov a premiérky Alberty Danielle Smithovej, zdôraznili, ževýroba energie z uhlia a zemného plynu, ktorých sa chce Trudeauova vláda zbaviť, je nevyhnutná na udržanie svetla vo väčšine Kanady. 

Počas incidentu sa mainstreamové médiá snažili presadiť naratív, že elektromobily sú vhodnejšie do chladného počasia. To vyvolalo hnev ministra energetiky Alberty’ktorý kritizovalfederálne financovanú televíznu spoločnosť Canadian Broadcasting Corporation (CBC) za uverejnenie správy, v ktorej sa uvádza, že elektrické autá lepšie zvládajú chladné počasie ako autá na plynový pohon.

Zníženie a prípadné zrušenie používania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol presadil WEF – globalistická skupina, ktorá stojí za socialistickou “agendou Veľkého resetu” – organizáciou, v ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.  

Kanada má tretie najväčšie zásoby ropy a zemného plynu na svete, pričom väčšina z nich sa nachádza v Alberte. Od nástupu do funkcie v roku 2015 však Trudeau naďalej presadzuje svoje radikálnu environmentálnu agendu podobnú agendám, ktoré presadzuje WEF’“Great Reset” a Organizácia Spojených národov’ “Sustainable Development Goals.”  

Na samite WEF’v Davose vystúpil jeden rečník, ktorý sa postavil proti globalistickej agende, a to argentínsky’nový libertariánsky prezident Javier Milei. Počas včerajšieho prejavu na podujatí vyčítalkontrolu populácie a “krvavú potratovú agendu,” spolu so socializmom.  

Témou tohtoročného podujatia v Davose je “obnovenie dôvery” a LifeSiteNews bol reportáže z podujatia obšírne. Mnohí rečníci v Davose tento rok vyzývali na globálne riadenie spolu s prijatím opatrení protitakzvanej “klimatickej zmene.”  

Skutočnosť je taká, ako poznamenal Patrick Moore, ktorý spoluzakladal Greenpeace, ale potom z organizácie odišiel po tom, čo prijala protiľudský pohľad na svet, žiadna “klimatická kríza neexistuje.”

V skutočnosti v júni 2017 recenzovaná štúdia dvoch vedcov a veterána štatistiky potvrdila, že väčšina nedávnych údajov o globálnom otepľovaní bola “sfalšovaná klimatológmi, aby vyzerala desivejšie.”