Shutterstock_610875755-810x500.jpg

Lekárska organizácia vylúčila kanadského lekára na tri mesiace po tom, ako "nesprávne označil" biologickú ženu

26
Neutral

Kanadský lekár dostal zákaz vykonávať lekársku prax na tri mesiace za to, že povedal pravdu o základnej biológii týkajúcej sa pohlavia pacienta po tom, ako ho Quebecká lekárska komora vylúčila z praxe za to, že podľa nich nesprávne označil biologickú transrodovú pacientku, ktorá chcela injekcie s testosterónom.

V nedávnom rozhodnutí, o ktorom informoval denník La Presse, sa uvádza, že montrealský lekár Dr. Raymond Brière, ktorý má viac ako 40-ročnú prax, mal “nevhodný a neúctivý prístup” vo vzťahu k transrodovému pacientovi, ktorého počas návštevy lekára v máji 2022 označil za biologickú ženu.

Pacientka nahrávala celú návštevu lekára’ktorá sa začala tým, že chce “prejsť na ďalšiu fázu svojej transformácie, ktorou je užívanie hormónov.” Pacientka už pred rokom prešla tzv. sociálnou transformáciou používaním iných zámen.

Brière povedal, že má málo skúseností s “trans ľuďmi” a naznačil, že užívanie hormonálnej terapie má veľa vedľajších účinkov, napríklad viac agresivity.

Pacientka tvrdila, že pridaná agresivita je založená len na stereotypoch. Lekár však reagoval slovami, že nikdy “nepredpísal hormóny osobe, ktorá sa chce ‘zmeniť na muža.’”

Potom navrhol, aby pacienta odkázal na jedného zo svojich kolegov, ktorý má skúsenosti s prácou s transrodovými pacientmi. Pacientka sa však potom spýtala na použitie testosterónového gélu “na podporu pomalej, postupnej premeny tela.”Brière v odpovedi povedal, že ženy si môžu tento gél aplikovať pomocou pumpy, čo podráždilo pacientku, ktorá lekárovi povedala, že nie je “žena.

Brière na to povedal: “Boli ste žena, milá pani.”

Lekár trans pacientovi:

Lekárska návšteva sa vystupňovala, keď pacientka neprijala s pochopením, že Brière poukázal na biologickú skutočnosť, že pacientka má od narodenia pohlavie.

“Ak sa vykoná chromozomálna analýza, ukáže sa, že ich chromozómy nesú gény XX, nie XY,” povedal Brière pacientovi, ktorý potom dodal, že je mužom len “vo svojom mozgu.”

Veci sa potom ešte viac vyhrotili po tom, čo pacient obvinil Brière, že má “hotové názory a tiež, že je agresívny. Na to lekár povedal, že od biologickej pacientky si nemožno vziať “žiadne poučenie”.

V tomto momente sa stretnutie skončilo. Pacientka však opäť povedala, že je muž, na čo Brière odpovedal: “pacientka (ženského pohlavia), až do tohto dňa ste boli žena, milá pani.”

Pacientka potom opäť povedala, že je muž, na čo lekár odpovedal, že je “biologicky žena.”

Doktor sa ohradil voči tomu, že bol zaznamenaný

Krátko po stretnutí pacientka podala sťažnosť na Integrované univerzitné centrum zdravotníckych a sociálnych služieb, v ktorej tvrdila, že je diskriminovaná zo strany Brière.

Vyšetrovateľ dospel k záveru, že spoločnosť Brière pacienta nediskriminovala napriek tomu, že došlo k “problému s kvalitou profesionálneho vzťahu a nedostatku rešpektu voči pacientovi.”

Pacient následne situáciu vystupňoval a sťažnosť postúpil Quebeckej lekárskej komore, ktorá po určitom čase vydala rozhodnutie proti spoločnosti Brière.

Ako trest za jednoduché konštatovanie biologického faktu si Brière musí odsedieť celkovo dve obdobia vylúčenia, pričom jedno bude trvať tri mesiace a druhé dva mesiace, pričom obe obdobia si odsedí súčasne.

Brière na svoju obhajobu poznamenal, ako sa mu nepáčilo, že si pacientka návštevu nahrala, a povedal, “Postoj pacientky, ktorá sa dostaví na stretnutie 17. mája 2022, nahráva si stretnutie a je trochu opatrná pri konzultácii (s pacientkou), aby sa dohodli na pláne liečby maskulinizačnými hormónmi, svedčí prinajlepšom o probléme alebo neexistencii vzájomnej dôvery potrebnej pre profesionálny vzťah.”

Kolegium lekárov v Quebecu s tým nesúhlasilo a uviedlo, že za to, čo sa stalo, môže lekár’. Uviedla tiež, ako sa pacientka pokúšala získať od Brièra odporúčanie, ale on to odmietol s tým, že túto osobu nechce za pacienta s odvolaním sa na problémy s dôverou.

Významní Kanaďania blastujú rozhodnutie proti lekárovi

Po tom, ako sa objavili správy o potrestaní Brièra’za uvedenie biologického faktu týkajúceho sa jeho pacientky, bolo rozhodnutie Quebeckej lekárskej komory široko roztrúsené na sociálnych sieťach, najmä na X (predtým Twitter).

Kanadský autor a psychológ Jordan Peterson, ktorý práve prehral súdny spor a teraz je povinný Ontárijským kolégiom psychológov podstúpiť “prevýchovu” za výroky, ktoré vyslovil na sociálnych sieťach,” vyzval na rozhodnutie voči Brière.

“Odborné kolégiá ako zbraň na prebudenie: znie vám to povedome @CPOntario?"” pred pár dňami zverejnil na X (predtým Twitter).

Chris Elston, kanadský obhajca rodičovských práv, ktorý je známy ako aktivista, ktorý sa snaží odhaliť extrémizmus transrodového hnutia a nebezpečenstvo “zmeny pohlavia” pre deti, povedal, že pacientka chcela celý čas dostať Brière.

“Stretnutie sa stalo sporným, pretože lekár je jedným z tých staromódnych pravdovravcov, ktorí sa nechystajú pripojiť k jej sekte. Ponúkol jej, že ju pošle ku kolegovi, ktorý sa zaoberá transidentifikovanými pacientmi, ale to’jej nestačilo,” Elston pred niekoľkými dňami uverejnil na X (predtým Twitter).

“Chcela, aby ho disciplinárne potrestali za nerešpektovanie jej magickej, klamlivej rodovej identity, a zdravotnícke regulačné orgány, ktoré boli plne v zajatí tohto kultu ničiaceho telá, jej s radosťou vyhoveli.”

V posledných niekoľkých rokoch došlo k pozoruhodný tlak v západných krajinách na aktívnu propagáciu genderovej ideológie medzi mladými ľuďmi, najmä v v Spojených štátoch a Kanade.

Trudeauova’liberálna vláda sa plne hlási k agende LGBT. Nedávno prisľúbila 100 miliónov dolárov na financovanie LGBT aktivistických skupín, pričom veľká časť peňazí je zameraná na mládež a iniciatívy v teréne.

V roku 2017 Senát prešiel návrh zákona o právach transrodových osôb, ktorý pridáva “rodový prejav” a “rodovú identitu” do kanadského’zákonníka ľudských práv a do trestného zákonníka’do časti o zločinoch z nenávisti.

Približne v tom istom čase boli federálni štátni zamestnanci nútení absolvovať povinný feministický “kurz rodovej rovnosti” alebo budú čeliť bližšie nešpecifikovaným dôsledkom.