south-carolina-810x500.jpg

Snemovňa reprezentantov Južnej Karolíny schválila návrh zákona zakazujúci transgenderové mrzačenie detí

14
Kultúra života

Republikáni v Snemovni reprezentantov Južnej Karolíny v stredu postúpili Senátu návrh zákona, ktorý má chrániť neplnoleté osoby pred deštruktívnymi transgenderovými liekmi a operáciami. Mnohé štáty pristúpili k prijatiu podobných zákonov napriek nepodloženým tvrdeniam zástancov transrodovej ideológie, ktorí tvrdia, že tieto opatrenia poškodia deti s pohlavnou zmenou tým, že zabránia ich kastrácii a zmrzačeniu. 

Snemovňa reprezentantov Južnej Karolíny hlasovala v pomere 82:23 za postúpenie zákona H 4624 do Senátu. 

“Dnes sa postavíme na ochranu našich detí a zabezpečíme, aby neboli vystavené nezvratným lekárskym zákrokom vo veku, keď sú najzraniteľnejšie,” povedala republikánska kongresmanka Sylleste Davis.

Podľa znenia legislatívy, “[lekár, poskytovateľ duševného zdravia alebo iný zdravotnícky pracovník sa nesmie podieľať na poskytovaní alebo vykonávaní postupov zmeny pohlavia osobe mladšej ako 18 rokov.” Lekár, ktorý poruší zákon  tým, že vykoná “zákrok na zmenu pohlavia…, je vinný zo spôsobenia ťažkej ujmy na zdraví dieťaťu.”

Návrh zákona tiež zakazuje každému zamestnancovi verejnej školy neinformovať rodičov dieťaťa’o jeho zámene pohlavia, alebo “nabádať alebo nútiť maloletého, aby zatajil rodičom alebo zákonným zástupcom maloletého skutočnosť, že jeho vnímanie pohlavia’nezodpovedá jeho pohlaviu.”

ČÍTAŤ: Americká akadémia pediatrov v článku vyzýva na zákaz trans ‘starostlivosti’ o deti ‘medical neglect,’ ‘emocionálne zneužívanie’

Catherine Gunsalusová, riaditeľka štátnej advokácie konzervatívnej skupiny Heritage Action, vo štvrtkovom vyhlásení ocenila prijatie zákona.

“Deti nie sú sociálne experimenty,” Gunsalus povedala. “Nebezpečné hormóny a nezvratné operácie pre deti by mali byť v Južnej Karolíne a v každom štáte Únie nezákonné.”

“Keď má dieťa problémy, potrebuje súcitnú starostlivosť — nie experimentálne lieky a operácie, ktoré ničia jeho fyzické a duševné zdravie a vystavujú ho nenapraviteľnej ujme,” povedala.

Asociácia Associated Press poznamenala, že niekoľko “definitívnejších trestov” navrhovaných republikánmi sa napriek celkovému schváleniu zákona nedostalo do finálnej podoby. Súčasná verzia, ako ju schválila snemovňa, “umožňuje lekárskym licenčným komisiám disciplinárne postihovať zdravotníckych pracovníkov, ktorí poskytujú zakázanú liečbu”, ale “nevystavuje poskytovateľov zdravotnej starostlivosti trestnej zodpovednosti ako na Floride alebo občianskoprávnej zodpovednosti ako v Georgii,” podľa agentúry AP.

Dvadsaťdva alebo viac štátov doteraz prijalo opatrenia ako Južná Karolína”na ochranu detí pred ničivými dôsledkami transrodových liekov a operácií, čo je v priamom protiklade so snahami transrodových aktivistov, ľavicových organizácií a dokonca aj špičkových lekárskych združení, ktoré sa dostali do zajatia transrodovej ideológie a trvajú na tom, že takéto zákony spôsobia mladým ľuďom škodu.

Napriek takýmto tvrdeniam však samotné operácie a lieky aktívne spôsobujú nenapraviteľné škody.

Ako už LifeSiteNews podrobne informoval, transrodové operácie a lieky boli spájané s trvalým fyzickým a psychickým poškodením, vrátane kardiovaskulárnych ochorení, zníženia hustoty kostí, rakovinu, mŕtvicu a krvné zrazeniny, neplodnosť, ako aj suicídium.

Čítajte: Transgenderová ideológia porušuje základnú povinnosť lekárov ‘neškodiť’

Písal v reakcii na článok od Americkej akadémie pediatrov (AAP), ktorá naznačila, že zákony zakazujúce transgenderové zákroky pre deti so zmeneným pohlavím “sa rovnajú štátom sankcionovanému zanedbávaniu lekárskej starostlivosti a emocionálnemu zneužívaniu,” Docentka Baylor College of Medicine Kathleen McDeavittová poznamenala, že tvrdenia autorov, že takzvaná “starostlivosť potvrdzujúca pohlavie” “‘nespôsobuje škodu’ a ‘znižuje mnohé negatívne zdravotné následky vrátane miery depresie’” nie sú podložené “relevantnými citáciami.”

“Hoci má GAC pre mládež podporu odbornej lekárskej komunity v Spojených štátoch, neznamená to, že neexistuje riziko poškodenia,” McDeavitt povedal. Dodala, že “v systematických prehľadoch sa zistilo, že kvalita dôkazov v tejto oblasti je nízka, čo znamená, že literatúra v skutočnosti s primeranou mierou istoty nepreukazuje, že GAC u mládeže znižuje mieru negatívnych dôsledkov na duševné zdravie.”