Trudeau-810x500.jpg

70 % Kanaďanov podporuje oslobodenie od uhlíkovej dane na vykurovanie domácností: prieskum

20
Neutral

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzývate, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre internetu

Premiér Justin Trudeau odmieta ponúknuť Kanaďanom úľavy na uhlíkovej dani, a to aj napriek tomu, že podľa nedávneho prieskumu verejnej mienky väčšina Kanaďanov podporuje výnimky na vykurovanie domácností.   

Podľa prieskumu agentúry Leger z 22. novembra 70 percent Kanaďanov podporuje oslobodenie od uhlíkovej dane na všetky formy vykurovania domácností, keďže Trudeau pokračuje v presadzovaní energetických regulácií napriek ich negatívnym účinkom na Kanaďanov.   

“Prieskumy sú úplne jasné: Kanaďania si nemyslia, že by vláda mala zdaňovať ľudí za vykurovanie ich domovov,” povedal pre LifeSiteNews riaditeľ Kanadskej federácie daňových poplatníkov Franco Terrazzano.  

“Čo’zastavuje úľavu pre všetkých, sú liberálni poslanci, ktorí sú príliš zbabelí na to, aby sa postavili premiérovi a zastali sa svojich voličov,” pokračoval. “Liberálni poslanci musia počúvať svojich voličov a bojovať za úľavu na uhlíkovej dani pre všetkých.”  

“Len daň z uhlíka na zemný plyn bude stáť priemernú rodinu tento rok 300 dolárov,” upozornil Terrazzano . “Uhlíková daň na zemný plyn bude stáť priemernú rodinu 1 100 dolárov počas nasledujúcich troch rokov, keďže Trudeau pokračuje v jej zvyšovaní.”  

Podľa prieskumu by 70 percent Kanaďanov podporilo rozhodnutie rozšíriť oslobodenie od uhlíkovej dane na všetky palivá na vykurovanie domácností, pričom len 30 percent je proti. Prieskum ďalej odhalil, že Kanaďania žijúci vo vidieckych oblastiach častejšie podporujú výnimky, pričom 76 percent takýchto Kanaďanov podporuje oslobodenie od dane.  

Trudeau nedávno oznámil že na tri roky pozastavuje výber uhlíkovej dane z vykurovacieho oleja pre domácnosti, čo je ustanovenie, z ktorého profitujú predovšetkým liberálmi ovládané atlantické provincie. Súčasné náklady na uhlíkovú daň z paliva na vykurovanie domácností predstavujú 17 centov za liter. Väčšina Kanaďanov však svoje domovy vykuruje čistým zemným plynom, palivom, ktoré nebude oslobodené od uhlíkovej dane. 

Prieskum nadväzuje na dva nedávne prieskumy verejnej mienky o tom, ako na oslobodenie od uhlíkovej dane reagovali obyvatelia Atlantickej Kanady a Ontária; 77 percent Kanaďanov z Atlantiku podporilo oslobodenie od dane na všetky formy vykurovania domácností v porovnaní s 63 percent obyvateľov Ontária.   

Podobne sa vyjadrilo aj päť kanadských premiérov od pobrežia k pobrežiu spojili a požadujú od Trudeaua, aby zrušil uhlíkovú daň na účty za vykurovanie domov pre všetky provincie, pričom tvrdia, že jeho politika poskytovania daňových úľav jednému regiónu oproti iným spôsobila “rozdelenie.” 

“Je veľmi dôležité, aby federálne politiky a programy boli dostupné všetkým Kanaďanom spravodlivým a rovnocenným spôsobom,” čítame list, ktorý podpísali premiéri Nového Škótska Tim Houston, Nového Brunswicku Blaine Higgs, Ontária Doug Ford, Alberty Danielle Smith a Saskatchewanu Scott Moe. 

Kým Kanaďania stoja jednotne proti dani z vykurovania domácností, Trudeau sa snaží presvedčiť Kanaďanov, že mu záleží na tom, či kvôli jeho dani zamrznú. 

“Zavádzame tepelné čerpadlá a pomáhame vám prejsť z vykurovania domácností olejom, pretože tepelné čerpadlá sú lepšie pre vašu peňaženku a naše životné prostredie,” Trudeau písal minulý týždeň na X, predtým známom ako Twitter. “Dnes sme sa v St. John’s stretli so študentmi, ktorí budú pomáhať inštalovať tepelné čerpadlá – a ktorí sú súčasťou čistej budúcnosti, ktorú’budujeme.”  

Trudeau’propaguje tepelné čerpadlá, keďže Moe predtým upozornil, že ide o nerozumné riešenie vzhľadom na krutosť kanadských zím.  

“Na vlastnej webovej stránke kanadskej vlády sa uvádza, že tepelné čerpadlá fungujú len do teploty -15 až -25 °C a pod touto hranicou sa musí ‘na zabezpečenie vykurovania použiť doplnkový systém,'” on písalna X.  

“Naposledy, keď som si to overoval, tak tu býva o niečo chladnejšie,” dodal. “Vláda Trudeau-NDP naozaj chce nechať rodiny v Saskatchewane na mraze.” 

Uhlíková daň, formulovaná ako spôsob zníženia emisií oxidu uhličitého, stojí Kanaďanov napriek zľavám stovky eur ročne viac.     

Očakáva sa, že zvýšené náklady sa budú len zvyšovať, ako uvádza nedávna správa odhalila že na dosiahnutie Trudeauových’čistých nulových cieľov do roku 2050 je potrebná daň z uhlíka vo výške viac ako 350 USD za tonu.     

V súčasnosti Kanaďania žijúci v provinciách pod federálny systém stanovovania cien uhlíka platia 65 dolárov za tonu, ale Trudeauova vláda má za cieľ do roku 2030 dosiahnuť 170 dolárov za tonu.   

Napriek tomu, že Kanaďania aj politici podporujú oslobodenie od uhlíkovej dane pre všetkých, Trudeau a jeho vláda odmietajú poskytnúť úľavy Kanaďanom.  

Trudeauova vláda aktuálne environmentálne ciele  v zhode s Organizáciou Spojených národov “2030 Agenda for Sustainable Development” – zahŕňajú postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach. 

Zníženie a prípadné odstránenie využívania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú”energiu sa tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina stojaca za socialistickou “agendou Veľkého resetu” – organizácia, v ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú do toho zapojení. 

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre internetu