Alice-Muchiri-810x500.png

Zakladateľ katolíckej skupiny vysvetľuje, ako im africkí biskupi pomáhajú vyhrávať bitky proti globalistom

26
Kultúra života

Zakladateľ katolíckej skupiny v Keni na tohtoročnom Rímskom fóre o živote vysvetlil, ako Afričania s pomocou svojich biskupov bojujú proti globalistom za potraty a LGBTQ agendu.

Alice Muchiriová, zakladateľka Iniciatívy na duchovnú podporu katolíckych poslancov (CAMPSSI), zoskupenia kenských poslancov, porozprávala, ako zrod jej organizácie v roku 2008 inšpiroval pokus “globálnych feministiek” legalizovať potraty v Keni.

Muchiriová povedala, že sa jej podarilo vytvoriť zoskupenie len s pomocou univerzitnej vysokej školy Tangaza, ktorá spolupracuje s kenskými katolíckymi zákonodarcami. Skupina sa podľa Muchiriovej každú stredu ráno schádzala na svätej omši a podarilo sa jej zabrániť prijatiu pro-potratovej legislatívy.

Jej ďalší boj prišiel, keď bývalý americký prezident Barack Obama, ktorého otec bol Keňan a ktorý bol v Keni považovaný za “modlu”, vyvíjal tlak na krajinu, aby legalizovala potraty. Tentoraz si kaukliari prizvali na pomoc svojich katolíckych biskupov, ktorí prezidentovi povedali, že ‘ho budú sledovať,’” Muchiri povedal. 

V Keni sa v tom čase presadzovali aj takzvané “práva LGBTQ”, ale podľa Muchiriho sa prezident krajiny po rozhovore s katolíckymi biskupmi postavil na odpor aj v tomto prípade a povedal, že prijatie homosexuálnych manželstiev “nebude pre Keňu prioritou.”

“Prostredníctvom katolíckej skupiny sa nám podarilo zablokovať všetkých zákonodarcov, ktorí [prišli] do našej snemovne, aby urobili vyhlásenie z Nairobi, že potraty a homosexualita by mali byť všeobecným ľudským právom,” povedal Muchiri.

V roku 2021 bol podľa Muchiriho jeden Keňan “privezený Američanmi” z New Yorku, aby presadil legislatívu, ktorá sa opäť snažila legalizovať potraty a homosexualitu. Tentoraz sa biskupi krajiny po “veľmi úzkej spolupráci” s katolíckymi lekármi a právnikmi, ako aj evanjelickými kresťanmi, verejne vyslovili proti návrhu zákona.

Biskupi vytrvalo vydávali každú nedeľu počas jedného mesiaca vyhlásenia proti legislatíve. Muchiri rozprával, že po jednom obzvlášť “ostrom” vyhlásení sa kenský kardinál “odviezol do štátneho domu a spýtal sa nášho prezidenta ‘Čo to má znamenať?" ’Ste katolík. Prisahali ste na našu ústavu, že budete brániť život. A naša ústava definuje život ako začiatok od počatia po prirodzenú smrť.”

V dôsledku toho musel prezident nariadiť, aby bol zákon “stiahnutý v nedeľu večer, keď parlament nezasadal,” povedal Muchiri.

Aktivista naznačil, že biskupi majú takýto politický vplyv, pretože “v Afrike … počúvame našich biskupov viac ako politikov a globalistov.”

“Takto sme naďalej vyhrávali naše bitky proti globalistom” a ich agende, vysvetlil Muchiri.

Dodala ďalej, že zdieľanie “pravdy” o homosexualite a transgenderizme je kľúčovou súčasťou ich boja, vrátane “toho, čo to robí s ľudskou anatómiou,” a ako “z toho ľudia komerčne profitujú].”

Muchiri verí, že ak sa pravda o LGBTQ agende a jej nebezpečenstve pre telá a duše bude “dobre šíriť, aj tí, ktorí sú naverbovaní, si uvedomia, že”sú zneužívaní.” 

“Evanjeliová pravda sa musí hlásať,” dodala.

“Môžem vám zaručiť, že Afrika povedie odpor … a Afrika sa nepridá k hnutiu LGBTQ a nedovolí globalistom, aby nás tlačili tam, kam tlačili Západ,” povedala Muchiriová a ďalej potvrdila odhodlanie Afričanov’ držať sa svojich tradičných hodnôt, aj keď sú za to trestaní.

Upozornila, že Svetová banka zastaví financovanie afrických krajín, ktoré nebudú kapitulovať pred jej programom, tak ako už zastavila financovanie “kritických” programov boja proti HIV a malárii v Ugande. 

Podľa Muchiriho ugandskí katolícki poslanci “viedli zvyšok ugandského parlamentu” v odmietaní pomoci, aby zostali verní svojim hodnotám.

“Sú“pripravení prijať zníženie platu, ale nenechať sa zastrašiť, aby prijali to, čo nie je kresťanské, a dokonca to, čo je proti zákonu prírody,” pokračovala.

Muchiriová sa domnieva, že v boji proti globalistickej agende im najviac pomohla “spolupráca s biskupmi.”

Podľa Muchiriho vo východnej Afrike, ak biskup povie politikovi: “Sledujeme ťa,” znamená to, že jeho “čas v úrade sa skončil.”

“Napokon, musíme mať vlastnú inkvizíciu moci, pretože nemôžeme očakávať, že diabol za nás vyčistí náš dom,” povedal Muchiri. Sústreďuje sa na formovanie poslancov pred nasledujúcimi voľbami v Keni’pretože “globalisti, najmä v Afrike, chcú využiť zákonodarcov” na presadenie svojej agendy, ako to podľa Muchiriho urobili na Západe.

“Dosiahlo to bod, keď sa robila politika a povedali vám, že sa nemôžete spýtať dieťaťa, prečo nosí antikoncepciu. Dieťa ráno odíde ako dievča a večer sa vráti ako chlapec,” povedal Muchiri.

Vyzýva krajiny na celom svete, aby sa usilovali o vyzdvihnutie “veriacich” a “autentických” katolíkov na mocenské pozície, kde by mohli presadzovať politiku “najmä na ochranu dôstojnosti života.”

Muchiri tiež zdôraznil, že je dôležité podporovať dobrých biskupov, vrátane tých v Afrike, informáciami, ktoré potrebujú na presadzovanie prorodinnej politiky. Poukázala na to, že v niektorých prípadoch potrebovali laikov, aby upozornili na nebezpečenstvá, o ktorých by inak nevedeli. 

Toto je podľa Muchiriovej obzvlášť dôležité, pretože “budúcnosť katolicizmu je v Afrike,” najrýchlejšie rastúcom katolíckom regióne na svete.