GettyImages-1760544603-e1700666171944-810x500.jpg

Spoločnosť X Elona Muska podáva federálnu žalobu proti ľavicovým médiám Media Matters

0
Neutral

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzývate, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre na internete

Elon Musk’s X Corp (Twitter) podal federálnu žalobu na ľavicovú kontrolnú organizáciu Media Matters For America po tom, ako minulý týždeň obvinila X z toho, že popri obsahu propagujúcom nacistickú ideológiu umiestnila aj hlavné reklamy. 

X Corp vo svojej žalobe tvrdila, že ľavicová organizácia “vyrobila” obrázky zobrazené v jej článku v snahe “zničiť” spoločnosť prevádzkujúcu sociálne médiá.

Media Matters, ktorá často zostriháva a preposiela údajne urážlivé videá od konzervatívnych komentátorov, v piatok uverejnila článok , v ktorom obvinila Muska, že sa znížil “k bielym nacionalistickým a antisemitským konšpiračným teóriám” a tvrdil, že jeho novo zakúpená a rebrandovaná platforma sociálnych médií X “umiestňovala reklamy veľkých značiek ako Apple, Bravo (NBCUniversal), IBM, Oracle a Xfinity (Comcast) vedľa obsahu, ktorý propaguje Adolfa Hitlera a jeho nacistickú stranu.”

Článok sa odvoláva na predchádzajúci komentár generálnej riaditeľky spoločnosti X Lindy Yaccarino, ktorá uviedla, že “značky sú teraz ‘chránené pred rizikom, že sa budú nachádzať vedľa’ potenciálne toxického obsahu”, a tvrdí, že výskum Media Matters’ dokazuje, že pripomienky Yaccarino’ sú nepresné.

Zpráva už viedla spoločnosti IBM, NBCUniversal a Comcast k tomu, aby pozastavili vysielanie reklám na X.

V federálnej žalobe podanej v pondelok v USA. District Court for the Northern Division of Texas, Fort Worth Division, spoločnosť X Corp obvinenia odmietla a tvrdila, že výskum Media Matters’ bol vykonštruovaný a nereprezentuje’skúsenosti skutočných používateľov.

Tento krok prichádza po tom, čo Musk, ktorý je zároveň generálnym riaditeľom spoločnosti Tesla a zakladateľom SpaceX, prisľúbil, že v sobotu začne “termonukleárnu žalobu proti Media Matters a VŠETKÝM, ktorí sa spolčili na tomto podvodnom útoku na našu spoločnosť,” sľubujúc, že budú brať na zodpovednosť’predstavenstvo skupiny’ “ich darcov, ich sieť temných peňazí, všetkých.”

ČÍTAJTE: Elon Musk tvrdí, že možno zažaluje krajne ľavicovú Ligu proti hanobeniu za hanobenie X: ‘Ach tá irónia!’

V 15-stranovom právne podanie spoločnosť tvrdí, že Media Matters, ktorú založil prominentný liberálny agent David Brock, “vedome a zlomyseľne vyrobila obrázky zobrazujúce inzerentov vedľa seba’ príspevkov na X Corp.na sociálnej mediálnej platforme vedľa neonacistického a belošského nacionalistického obsahu a potom tieto vyrobené obrázky prezentovala, akoby boli tým, čo typickí používatelia platformy X zažívajú.”

“Media Matters navrhla tieto obrázky aj výslednú mediálnu stratégiu s cieľom vyhnať inzerentov z platformy a zničiť spoločnosť X Corp,” tvrdí sa v žalobe.

X uviedla, že vykonala interné vyšetrovanie stratégií, ktoré Media Matters použila na dosiahnutie uvádzaných výsledkov. Podľa výzvy ľavicová stránka používala účty na selektívne sledovanie “malej skupiny používateľov pozostávajúcej výlučne z účtov v jednej z dvoch kategórií: tých, o ktorých je známe, že produkujú extrémny, okrajový obsah, a účtov, ktoré vlastnia veľkí inzerenti X’s.”

“Konečným výsledkom bol kanál precízne navrhnutý spoločnosťou Media Matters s jediným cieľom: vytvárať vedľa seba reklamné/obsahové umiestnenia, ktoré by mohla zobrazovať na obrazovke v snahe odradiť inzerentov.”

V pondelok popoludní Yaccarino povedala používateľom, že’je“oddaná pravde a spravodlivosti,” a že“pravdou” je, že žiadny “autentický používateľ na X nevidel reklamy IBM’s, Comcast’s alebo Oracle’s vedľa [belošského nacionalistického alebo neonacistického] obsahu v článku Media Matters’.”

“Iba 2 používatelia videli vedľa obsahu reklamu Apple’a minimálne jeden z nich bol Media Matters,” povedala. “Údaje víťazia nad manipuláciou alebo obvineniami. Nenechajte sa manipulovať. Postavte sa na stranu X.”

Prezident Media Matters Angelo Carusone v pondelok večer vo svojom vyhlásení uviedol, že žaloba spoločnosti X Corp bola zamýšľaná ako “taktika šikanovania” a zdvojnásobil tvrdenia uvedené v článku zo 16. novembra.

“Ide o neserióznu žalobu, ktorej cieľom je šikanovať kritikov spoločnosti X’a prinútiť ich mlčať,” povedal Carusone . “Media Matters si stojí za svojimi správami a teší sa na víťazstvo na súde.” 

Republikánsky generálny prokurátor Ken Paxton oznámil, že bude skúmať nároky X Corp’voči Media Matters.

“Podrobne skúmame túto záležitosť, aby sme sa uistili, že verejnosť nebola oklamaná schémami radikálnych ľavicových organizácií, ktoré by nechceli nič iné, len obmedziť slobodu tým, že znížia účasť na verejnom dianí,” povedal Paxton.

ČÍTAJTE: Texas žaluje Yelp za označovanie pro-life tehotenských centier klamlivým jazykom

Texaský generálny prokurátor’s Office dodatočne jasne uviedla, že “[u]žívanie texaského zákonníka o obchodných organizáciách a zákona o klamlivých obchodných praktikách bude OAG dôrazne presadzovať voči neziskovým organizáciám, ktoré sa dopúšťajú podvodných činov v štáte Texas alebo majú naň vplyv,” uviedla Fox News.

Samozvaný strážny pes konzervatívnych médií Media Matters mal v roku 2010 získať grant vo výške 1 milión dolárov od neslávne známeho liberálneho finančníka Georgea Sorosa. 

Politico informoval, že skupina tiež “získala finančné prostriedky od viacerých skupín, ktoré Soros financuje alebo financoval, alebo s nimi vytvorila partnerstvá,” vrátane “nadácie Tides, Democracy Alliance, MoveOn.org a Center for American Progress.”

Ilyse Hogue, prezidentka Národnej akčnej ligy za práva na potrat (NARAL), v roku 2021 vyhlásila, že spolu s Media Matters spolu s ďalšími skupinami pracovala na tom, aby bola LifeSiteNews natrvalo zakázaná na Facebooku.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili ďalšie zákony o online cenzúre