strickland-schneider-810x500.jpg

Odvolanie biskupa Stricklanda je "zjavná nespravodlivosť", hovorí biskup Schneider

106
Kultúra smrti

Poznámka redaktora: Nasleduje oficiálne anglické vyhlásenie biskupa Athanasia Schneidera, pomocného biskupa Astany v Kazachstane, v reakcii na správu, že pápež František odvolal biskupa Josepha Stricklanda z jeho diecézy Tyler. Španielsku verziu nájdete tu.

“Jediné obvinenie, ktoré teraz určite zabezpečí prísny trest, je starostlivé zachovávanie tradícií Otcov.” Tieto slová svätého Bazila (Ep. 243) môžu najvýstižnejšie ilustrovať zosadenie biskupa z Tyleru v americkom štáte Texas, Jeho Excelencia Joseph E. Strickland.

Zosadenie biskupa Josepha E. Stricklanda znamená čierny deň pre Katolícku cirkev našich dní.

ČÍTAJTE: Pápež František osobne odvoláva amerického’biskupa Josepha Stricklanda

Svedkami sme zjavnej nespravodlivosti voči biskupovi, ktorý si plnil svoje povinnosti pri hlásaní a obrane s parréziou nemennej katolíckej viery a morálky a pri presadzovaní posvätnosti liturgie, najmä v nezmenenom tradičnom obrade omše.

Všetci chápu, a to aj deklarovaní nepriatelia tohto biskupa vyznávača, že obvinenia vznesené proti nemu sú v konečnom dôsledku nepodstatné a neprimerané a boli využité ako vítaná príležitosť na umlčanie nepohodlného prorockého hlasu v Cirkvi.

To, čo sa stalo biskupom počas ariánskej krízy v 4. storočí, ktorí boli zosadení a vyhnaní len preto, že neohrozene hlásali tradičnú katolícku vieru, sa opäť deje v našich časoch.

Viacerých biskupov, ktorí verejne podporujú herézu, liturgické zneužívanie, gender ideológiu a otvorene vyzývajú svojich kňazov, aby požehnávali páry rovnakého pohlavia, Svätá stolica ani v najmenšom neimputuje a nesankcionuje.

Biskup Strickland sa pravdepodobne zapíše do dejín ako “Atanáz Cirkvi v USA,” ktorý však na rozdiel od svätého Atanáza nie je prenasledovaný svetskou mocou, ale neuveriteľne samotným pápežom. Zdá sa, že akási “čistka” biskupov, ktorí sú verní nemennej katolíckej viere a apoštolskej disciplíne, a ktorá už nejaký čas prebieha, dosiahla teraz rozhodujúcu fázu.

Nech obeta, ktorú náš Pán žiadal od biskupa Stricklanda, prinesie hojné duchovné ovocie pre časy i večnosť. Biskup Strickland a ďalší veriaci biskupi, ktorí už boli požiadaní o rezignáciu, ktorí sú v súčasnosti marginalizovaní alebo ktorí budú ďalšími v poradí, by mali pápežovi Františkovi úprimne povedať:

Svätý Otče, prečo nás prenasledujete a bijete? Snažili sme sa robiť to, o čo nás žiadali všetci svätí pápeži? S bratskou láskou prinášame obetu tohto druhu prenasledovania a vyhnanstva za spásu vašej duše a za dobrý stav Svätej rímskej cirkvi. Vskutku, sme tvoji najlepší priatelia, Najsvätejší Otče!

+ Atanáz Schneider, pomocný biskup Svätej Márie v Astane