je-810x500.png

Spoločnosť JP Morgan zaplatí obetiam Epsteinovho sexuálneho zneužívania ďalších 290 miliónov dolárov

24
Kultúra smrti

Federálny sudca schválil dohodu o odškodnení obetí sexuálneho zneužívania Jeffreyho Epsteina vo výške 290 miliónov dolárov.

Zaplatí ho banka JPMorgan Chase na základe tvrdení, že banka, ktorá s finančníkom obchodovala, opakovane ignorovala varovania o Epsteinovom zneužívaní neplnoletých dievčat a mladých žien.  

“Urovnanie uzatvára dôležitú kapitolu v Epsteinovej ságe, ktorá sa sústreďuje na úlohu veľkých bánk, ktoré mu umožnili pokračovať v jeho správaní takmer dve desaťročia,” napísal Matthew Goldstein pre New York Times.  

“Peniaze, ktoré vyplatí JPMorgan, najväčšia banka v krajine, by podľa právneho spisu mohli poskytnúť odškodnenie takmer 200 obetiam pána Epsteina. JPMorgan a právnici obetí dosiahli v júni predbežné vyrovnanie, čím zabránili možnému občianskoprávnemu procesu na federálnom súde na Manhattane,” podľa správy Times 

“Pätnásť neidentifikovaných obetí predložilo písomné vyhlásenia na podporu dohody,” pokračoval Times. “Niektoré z nich, vrátane jednej, ktorá uviedla, že mala len 13 rokov, keď ju pán Epstein prvýkrát sexuálne napadol, napísali, že naďalej trpia depresiami, úzkosťou, záchvatmi paniky a poruchami príjmu potravy.” 

JPMorgan Chase už predtým súhlasila, že v samostatnom prípade zaplatí 75 miliónov dolárov Epsteinovým’obetiam a Americkým Panenským ostrovom, kde si Epstein udržiaval dom, čím celková suma dosiahne 365 miliónov dolárov.   

V podaní na súd na Amerických Panenských ostrovoch z minulej zimy sa uvádza, že banka JPMorgan Chase “uľahčovala a podporovala” rozsiahlu sieť obchodovania so sexom Jeffreyho Epsteina’. 

“Zďaleka nie takzvané ‘bežné’ bankové služby, ktoré JPMorgan tvrdí, že poskytovala Epsteinovi, JPMorgan porušila všetky pravidlá, aby uľahčila Epsteinovo’obchodovanie so sexom a živila sa jeho bohatstvom a konexiami,” tvrdilo sa v súdnej žalobe.   

V tomto súdnom spore sa uvádza, že umožnenie Epsteinovej operácie obchodovania so sexom sa neuskutočnilo len naoko, čo by bankovému gigantu umožnilo tvrdiť, že je hodnoverný. 

Odpovedá: JP Morgan Chase spracoval vyše 1 miliardy dolárov v transakciách od Jeffreyho Epsteina, tvrdí právnik

Bill Gates’ väzby na Epsteina a bývalého manažéra JPMorgan zostávajú znepokojujúce  

Epstein, ktorý v roku 2019 údajne spáchal samovraždu, keď bol v policajnej väzbe, pestoval vzťahy s niektorými z&nbspnajbohatších a najmocnejších osobností sveta vrátane Petra Thiela, Billa Clintona, britského&nbspprinca Andrewa a mnohých ďalších.    

Mnohé z týchto väzieb sa vytvorili po tom, ako bolEpstein pred viac ako desiatimi rokmi odsúdený ako sexuálny delikvent za obťažovanie maloletých.     

Zrejme najznámejším spomedzi celosvetovo uznávaných mien, ktoré Epstein priviedol do svojej orbity, je štvrtý najbohatší muž sveta Bill Gates.  

Gates bol Epsteinovi predstavený prostredníctvom Jamesa “Jes” Staleyho, vrcholového manažéra spoločnosti JPMorgan Chase v roku 2011, údajne s cieľom vytvoriť globálny investičný fond pre zdravotníctvo.  

Dokumenty zverejnené v máji odhalili plány Epsteina presvedčiť JPMorgan, aby spolupracoval s Gatesom na elitnom fonde, do ktorého by darcovia prispeli každý sumou 100 miliónov dolárov. V apríli 2011 mal Gates naplánovanú večeru s bývalým ministrom financií Larrym Summersom a Jesom Staleym, ktorý bol v tom čase šéfom investičnej banky JPMorgan’s.  

Epstein navrhol spôsob, ako by sa dali využiť potenciálni investori, ktorí mali pochybnú minulosť a váhali, či využiť banku považovanú za “kvázi ruku americkej vlády” 

Navrhol možnosť anonymného darcovstva pri zachovaní členstva darcov’v elitnom “klube.” 

Po tom, ako Epsteinov príbeh v roku 2019 zaujal titulky novín po celom svete, Bill Gates sa pokúsil poprieť svoje spojenie s Epsteinom, povedal The Wall Street Journalv tom čase: “Nemal som s ním žiadne obchodné vzťahy ani priateľstvo.”  

Napriek Gateovým’protestom dokumenty, ktoré preskúmal The New York Times, ukázali, že medzi nimi bol jasne vytvorený vzťah. 

Začiatkom roka 2011 sa pán Gates stretol s pánom Gatesom. Epsteinom pri mnohých príležitostiach — vrátane najmenej troch stretnutí v Epsteinovom’paláci na Manhattane a najmenej raz zostal dlho do noci, vyplýva z rozhovorov s viac ako desiatkou ľudí oboznámených s týmto vzťahom, ako aj z dokumentov, ktoré preskúmal The New York Times. 

Zamestnanci  Gatesovej nadácie tiež viackrát navštívili Epstein’s sídlo. A Epstein rokoval s Nadáciou Billa a Melindy Gatesovcov a JPMorgan Chase o navrhovanom charitatívnom fonde v hodnote niekoľkých miliárd dolárov — dohode, ktorá mala potenciál priniesť finančníkovi obrovské poplatky. 

“[Epsteinov’životný štýl je veľmi odlišný a svojím spôsobom zaujímavý, aj keď by pre mňa nefungoval,” povedal Gates kolegom v roku 2011 prostredníctvom e-mailu. 

Väzby medzi Gatesom, Epsteinom, JP Morgan’a Staleym zostávajú znepokojujúce.  

Staley mal s Epsteinom blízky osobný vzťah a mohol mať prospech z jeho obchodovania so sexuálnymi službami mladých žien a dievčat. V súdnom spise v prípade na Panenských ostrovoch sa uvádza: 

V rokoch 2008 až 2012 si Staley vymenil s Epsteinom približne 1 200 e-mailov z jeho e-mailového konta JP Morgan. Táto komunikácia poukazuje na blízky osobný vzťah a “hlboké” priateľstvo medzi oboma mužmi a dokonca naznačuje, že Staley mohol byť zapojený do operácie obchodovania so sexom s Epsteinom’  

Takisto odhaľujú, že Staley si s Epsteinom dopisoval, keď bol Epstein vo väzení, a viackrát navštívil Epsteinovo sídlo na Panenských ostrovoch. Epstein dokonca radil Staleymu v súvislosti s vyjednávaním Staleyho’platu v JP Morgan v júli 2008. 

Gatesova’bývalá manželka Melinda sa odvolávala na jeho priateľstvo s Epsteinom v rozvodovom konaní manželov’v roku 2021.

O prepojení medzi Gatesom, Staleym a Epsteinom píše Seamus Bruner, autor knihy, ktorá sa chystá vyjsť, Controligarchs: Exposing the Billionaire Class, Their Secret Deals, and the Globalist Plot to Dominate Your Life, písalpre Breitbart. “Existencia Epsteinovho’takzvaného “zoznamu klientov” nebola nikdy potvrdená. Ale mená a majitelia účtov, ktorí sa podieľali na prevodoch vo výške 1 miliardy dolárov “obchodovania s ľuďmi”, ktoré JPMorgan priznala, že boli spojené s Epsteinom, by boli odhaľujúce.”