michael_del_grande-810x500.jpg

Verný správca katolíckej školy v Toronte je stále trestaný za obranu viery

35
Kultúra života

Mnohí Kanaďania už počuli o politickom prenasledovaní doktora Jordana Petersona.

V roku 2023 Kolégium psychológov Ontária vyšetrovalo obvinenia z nevhodného správania, čo bol začiatok procesu, ktorý by mohol skončiť odobratím Petersonovej licencie klinického psychológa.

Petersonove’pochybenia podľa kolégia zahŕňali zdieľanie jeho konzervatívnych politických názorov na sociálnych sieťach, jeho názory na transgender ideológiu a jeho kritiku Justina Trudeaua.

Mnohí sa právom postavili na Petersonovu’obranu a považujú toto vyšetrovanie za politický hon na čarodejnice, ktorý nemá nič spoločné s kvalitou starostlivosti, ktorú poskytoval svojim pacientom, ale tu’je vec …

Viete, že dávno predtým, ako sa to stalo dr. Petersonovi, stalo sa to aj správcovi torontskej katolíckej okresnej školskej rady Mikeovi Del Grandeovi?"

Del Grande je súdený pred tribunálom Ontárijského kolégia učiteľov  (OCT) a vypočúvania prebiehajú od roku 2022.

Toto vyšetrovanie a pokus o odobratie jeho učiteľskej’licencie sa odvíjajú od dvoch incidentov z roku 2019: prvého, keď sa postavil proti návrhu, ktorý sa snažil doplniť do pravidiel jeho katolíckej školskej rady’ideológiu transgenderu, a druhého, pri ktorom na zasadnutí správcovskej rady’obhajoval učenie Katolíckej cirkvi’o tom, že potrat je morálne nesprávny.

Určite nemá OCT právomoc uznať správcu Del Grandeho vinným z pochybenia v súvislosti s diskusnými bodmi, ktoré predniesol ako volený komunálny politik počas zasadnutí školskej rady. Koniec koncov, neučil žiakov v triede, takže neexistovalo žiadne “pochybenie učiteľa”, ktoré by bolo potrebné vyšetrovať. Je to podobné, ako keby vysoká škola Jordana Petersona’stíhala za politické tweety, pričom neexistujú dôkazy, že zneužil jediného pacienta!

V skutočnosti, hoci si Mike roky udržiaval učiteľskú’licenciu, nepracoval ako učiteľ ani jeden deň!

Kolegium chce napriek tomu potrestať správcu Del Grandeho za to, že sa odvážil postaviť proti vpádu gender ideológie do katolíckych náboženských škôl, ideológie, ktorej je OCT úplne oddaná.

Chcú z Del Grandeho urobiť príklad pre všetkých ostatných správcov a volených zástupcov: “Nevyjadruj sa, lebo my ľavičiari nájdeme kreatívny spôsob, ako zničiť život aj tebe!

David v. Goliáš

Chcem sa s vami podeliť o krátku správu z posledného pojednávania pred tribunálom OCT Mike’s, ktoré sa konalo 31. októbra 2023.

Dúfam, že vás’zaujme prispieť na jeho fond právnej obhajoby, aby nebol porazený vo svojom odhodlaní pokračovať v zachovávaní autentického kresťanského vyučovania na mnohých katolíckych školách v Toronte’. Potrebujeme, aby vyhral a pokračoval v boji.

Mike strávil deň 31. októbra krížovým výsluchom právnika obžaloby OCT’ktorý bol voči nemu miestami nepriateľský a ponižujúci.

Predchádzajúce termíny vypočúvania sa týkali témy Mikovho’odporu voči teórii rodovej identity počas zasadnutia správnej rady v roku 2019. Toto vypočutie však bolo venované jeho komentárom, ktorými obhajoval katolícke učenie proti potratom po tom, čo sa “pro-choice” študentská dôverníčka pokúsila zastaviť plány na premietanie silného pro-life filmu pre študentov TCDSB s názvom Naplánované.

Zvolená študentská dôverníčka, o ktorej je reč, pani M. Taylor Dallinová, sa sťažovala správnej rade po tom, ako Del Grande na zasadnutí správnej rady v roku 2019 v salóniku správcov spochybnil jej pro-potratové názory.

Mike sa ju snažil zdvorilo poučiť o tom, že takéto názory sú nezlučiteľné s katolíckou doktrínou a s úlohou zvoleného správcu, ale jej sa jeho slová nepáčili a vo svojej sťažnosti správnej rade obvinila Mikea zo šikanovania. (Mimochodom, Mike stále bojuje proti zisteniu pochybenia zo strany svojich kolegov z TCDSB na skutočnom súde a my’sme crowdfunding aj pre tento prípad.)

Nechceli sa však uspokojiť s tým, že TCDSB Mikea len prenasleduje, homosexuálna loby prišla s nápadom pokúsiť sa ho zbaviť aj učiteľskej’licencie. Predložili teda učiteľskej akadémii sťažnosť na Mikea, ktorý sa údajne vyjadroval k správcovi Dallinovi zlým spôsobom.

Znie vám to už úplne smiešne?

Právna zástupkyňa obžaloby, pani Danielle Millerová, sa v podstate celý deň snažila presvedčiť tribunál, že keďže správkyňa Dallinová mala v tom čase len 16 alebo 17 rokov, bolo neetické, podlé a hrubo nevhodné, aby sa Mike pokúšal diskutovať alebo ju vzdelávať o morálnej otázke potratov.

Mike’s basic defence was that he was not slečna Dallin’s teacher, she was not his student, and they were not in a classroom.

Rather, he explained, Mike was acting in the capacity of a due elected Trustee, as was slečna Dallin’s. Dallinová, diskutovali o návrhu školskej rady a nachádzali sa v kancelárii školskej rady, konkrétne v salóniku správcov, kde správcovia pravidelne diskutujú a diskutujú o záležitostiach rady.

V jednom momente prokurátorka, pani Dallinová, vyhlásila, že sa nachádza v kancelárii školskej rady, konkrétne v salóniku správcov. Millerová, ostro obvinila Mikea: “Ide o to, že ste ako člen učiteľskej profesie nadávali študentke!”

Mike odpovedal čo najstručnejšie: “Bola to nie moja študentka. Nebol som’jej učiteľom.”

Podľa môjho názoru je tým’prípad uzavretý.

Členovia tribunálu mali’sťažnosť na mieste zamietnuť a ušetriť všetkým veľa peňazí a času.

Kolegium nemá kompetenciu dohliadať na rečový a diskusný štýl zvolených komunálnych politikov v rokovacej miestnosti.

V reakcii na rozprávanie obžaloby’o tom, že situácia je iná, pretože bola taká mladá a krehká a skončila plačom, Mike uviedol niekoľko kľúčových bodov vyvrátenia.

Po prvé, Del Grande vysvetlil, že pani Dallinová nebola “žiadna zmenšujúca sa fialka”. Bola to hlasná a hrdá aktivistka za veci sociálnej spravodlivosti.

Uviedol, že samotný fakt, že prišla na zasadnutie podvýboru, na ktorom sa nikdy predtým nezúčastnila, na ktoré nebola pozvaná, a prišla pripravená bojovať proti filmu za život, dokazuje, že ide o sebavedomú mladú ženu, ktorá si veľmi dobre uvedomuje, akú moc má ovplyvniť rozhodnutia správnej rady.

Po druhé, Mike zdôraznil, že bola emocionálne rozrušená už predtým, ako sa začali rozprávať v salóniku správcov’. Mike povedal, že to bolo preto, lebo počas zasadnutia správnej rady ju verejne pokarhal otec Peter Turrone, katolícky kňaz, ktorý sa na zasadnutí zúčastnil v mene torontskej arcidiecézy. Kňaz ju oprávnene napomenul za to, že škandalózne zaujala pro-potratový postoj.

Ak sa cítila emocionálne, bolo to skôr kvôli pokarhaniu, ktoré dostala od kňaza pred celou správnou radou a publikom, než kvôli čomukoľvek, čo Mike povedal, čo bolo podľa neho súčasťou celkom slušnej a normálnej debaty.

Na záver ťažko povedať, či sudcovia tribunálu naletia na rozprávanie obžaloby, že ich interakciu treba vnímať skôr ako vzťah medzi učiteľom a žiakom než ako vzťah medzi správcom a správcom, ktorý je rovnocenný. Ak sú objektívni,’odmietnu absurdné tvrdenie prokurátora’

Na podporu Mike’ových prebiehajúcich právnych bojov, kliknite sem. A prosím, pamätajte na neho vo svojich modlitbách. Tieto právne výzvy si vyžiadali daň na jeho zdraví.

Ak si chcete prečítať našu sériu správ o vypočúvaní Ontárijskej učiteľskej akadémie, navštívte www.clife.ca/TeachersCollege.

Tento článok sa prvýkrát objavil na stránke Kampaň Life Coalition. Bol upravený a opätovne uverejnený so súhlasom autora.