tmp_de2d23c9-8945-4d19-b0f5-d020e0ca4c92-810x500.jpeg

Biskup Strickland: Pripútajte sa k pravde Ježiša Krista uprostred všetkých nepokojov v našom svete

105
Kultúra života

V tohtotýždňovej epizóde The Bishop Strickland Show biskup Joseph Strickland vyzýva poslucháčov, aby sa držali Kristovej pravdy a dúfali v neho, kým vypukne vojna, diskutuje o vývoji doktríny a dotýka sa výrokov Britney Spears’ o ľútosti nad potratom.

Strickland začína reláciu komentovaním citátu arcibiskupa Ven. Fultona Sheena, ktorý zverejnil na X, predtým Twitteri, a v ktorom hovorí o tom, že pravda nemôže prehrať v boji, napriek tomu, čo môže priniesť budúcnosť. 

“Myslím si, že’práve teraz, pri všetkom tom zmätku v Cirkvi vo svete s týmito viacerými vojnami, ktorých sa ľudia obávajú, je podstatné, [aby sme sa] jednoducho držali pravdy, ktorou je Kristus,” poznamenáva. Pokračujúc v myšlienke Strickland hovorí, že by sme sa mali navzájom inšpirovať a pripomínať si, že by sme sa mali držať Krista, pretože nás môžu “stiahnuť dole” titulky novín a upadnúť do zúfalstva. 

“Mali by sme byť radostní a plní nádeje, pretože Ježiš Kristus zvíťazil nad zlom, ktorému čelíme,” konštatuje.  

Jeho Excelencia do rozhovoru zapojila aj svätcov dňa, Sv. Izáka Joguesa, Jeana de Brebeufa a spoločníkov, ako aj nedávno spomínaného svätého Ignáca Antiochijského. “Musíme si pripomínať túto slávnu históriu, ktorá je v skutočnosti slávou Ježiša Krista, pretože všetci títo mučeníci, to, čo by nám povedali v roku 2023, je: ‘Zostaň s Kristom, nes svoj kríž s ním, buď ochotný za neho zomrieť.’” 

“Mnohí zo svätých nie sú’mučeníkmi, mnohí sú,” pokračuje biskup. “Sme povolaní byť svätými. Takže buď’budeme bielymi mučeníkmi, ktorými sú všetci svätí, alebo červenými mučeníkmi, ktorí dávajú svoju krv, ako Izák Jogues, Ján de Brebeuf, Ignác Antiochijský a mnohí ďalší. Ale my sme k tomu povolaní. Musíme si to jednoducho priznať a pustiť sa do toho, aby sme boli svätí."” 

Strickland ponúka aj svoje myšlienky o vývoji doktríny, keď komentuje úryvok z knihy sv. Vincenta z Lerins’ Komunikácie, ktorej úryvok Strickland uverejnil na svojej webovej stránke. 

Strickland ponúka dva spôsoby, ako sa pozerať na vývoj doktríny.  

Prvý ponúka, že vývoj spočíva v tom, že členovia Cirkvi sa musia sami zmeniť a “ísť hlbšie” do viery.  

“Cirkev sa v tomto zmysle musí zmeniť tak, že všetci spoločne musíme hlbšie poznať pravdu, prijať ju plnšie do svojho života, ale to sa meníme my, nie sa mení pravda, ktorú sme prijali,” hovorí. V druhom smere Strickland používa analógiu, že sv. Vincent používa v diele, keď prirovnáva údaje o zjavení k chlapcovi, ktorý rastie v muža. “Nie je to tak, že by sme sa zmenili na iného človeka, že by sme sa tak drasticky zmenili,” poznamenáva. “Je to len“prehĺbenie a dozrievanie toho, čo už je.” Poznamenáva tiež, že učenie je to, čo nám Boh zjavil ako pravdu, a že Kristus je Pravda. Rozvoj doktríny ako takej nie je zmenou toho, čo je zjavené, ale ďalším chápaním Krista. 

Na konci epizódy Jeho Excelencia komentuje aj výrok Britney Spears, ktorá ľutuje, že podstúpila potrat. 

Strickland poznamenáva, že Spearsová je “milovaná Božia dcéra,” a že Boh ju neprestal milovať, keď podstúpila potrat. Poznamenáva tiež, že hoci hriech potratu je odsúdený, tí, ktorí sa na potrate podieľajú, nie sú, ale naopak, sú vyzvaní k pokániu.

Ak si chcete pozrieť všetky predchádzajúce epizódy The Bishop Strickland Showkliknite sem a navštívte stránku LifeSite’Rumble venovanú The Bishop Strickland Show.