sidney_powell_levin-810x500.jpg

Bývalý právnik Sidneyho Powella varuje Američanov pred "výrobou zločinov" proti oponentom zo strany vlády

55
Neutral

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND.

Právnička, ktorá bola “poradkyňou” u bývalého právnika Trumpovej kampane Sidneyho Powella, varuje Američanov, že by sa mali obávať “ozbrojenej” vlády, ktorá dokáže “vyrábať zločiny” proti oponentom.

Komentáre pochádzajú od právničky Molly McCann Sandersovej, ktorá predtým pracovala u Sidneyho Powella.

Powellová sa tento týždeň priznala k niekoľkým priestupkom týkajúcim sa “sprisahania” s cieľom zasahovať do volebných povinností úradníkov v Georgii.

Byla jednou z viacerých obvinených, ktorých vymenoval probidenovský prokurátor, ktorý tvrdil, že sa zapojili do zločinného sprisahania, keď spochybňovali výsledky prezidentských volieb v štáte”2020.

Čítajte: False narratives of election-fraud testing against Trump are just more-media-driven lawfare

V prípade bol obvinený aj prezident Trump, ktorý bol jeho priaznivcami zatracovaný, keďže jeho výroky, za ktoré bol obvinený, boli takmer identické s výrokmi Ala Gora, porazeného vo voľbách v roku 2000, lenže ten nikdy nebol vyšetrovaný, a už vôbec nie obvinený.

Podľa správy v BizPacReview, Sanders povedal, že Powell je nevinný, ale urobil správne rozhodnutie priznať sa k priestupku výmenou za upustenie od trestných činov.

“Sidney Powell je absolútne nevinný,” napísala na X (predtým Twitter). “Skutočnosť, že Fani Willis upustil od všetkých 7 trestných činov, hovorí za všetko. Nemala žiadny prípad, ale mala k dispozícii donucovaciu moc štátu.”

Poukázala na liberálnu porotu, ktorej by Powellová čelila, keby sa dostala pred súd, uviedla v správe.

“Trestné stíhanie je zdrvujúce a ukázalo sa, že poroty už nie sú ochranou pred nespravodlivým stíhaním, na ktorú boli vytvorené,”uviedla. “Poroty v týchto demokratických baštách odsudzujú politických oponentov. Je to také mrazivé a jednoduché. A samotný súdny proces je, ako hovorím, zdrvujúci.”

Sandersová tiež povedala, že Powellová sa “neprevrátila.”

“Urobila správne rozhodnutie pre seba a svoju rodinu… My ostatní by sme sa však mali veľmi báť. Prečo by mal každý úspešný právnik v budúcom volebnom boji vystrčiť hlavu nad líščiu noru, ak štát so zbraňami v rukách môže vyrábať zločiny, aby ich následne zničil?"”

Zprávy poznamenali, že výmenou za Powellovo’priznanie k priestupkom bolo zrušených sedem trestných činov.

Prevzaté so súhlasom WND News Center.