Gosar-810x500.jpg

Reprezentant Paul Gosar: Bidenova administratíva "prenasledovaním kresťanov tu doma" ničí dôveryhodnosť v zahraničí

69
Kultúra smrti

“Podkopáva prenasledovanie kresťanov tu doma zo strany tejto administratívy schopnosť advokátov pomáhať prenasledovaným kresťanom v zahraničí? ” opýtal sa skupiny svedkov.

V rámci dlhého zoznamu opatrení prijatých rezortmi v Bidenovej administratíve, ktoré sú namierené proti náboženskej slobode Američanov, Gosar poukázal na to, že “ministerstvo spravodlivosti pod vedením tejto administratívy obvinilo najmenej 34 ľudí z protestov pred potratovými klinikami na základe zákona o slobodnom prístupe ku klinikám (Freedom of Access to Clinic Entrances - FACE),” pričom poznamenal, že “mnohým zástancom života hrozia roky za mrežami” a poukázal na FBI prepadnutie a zatknutie pro-life manžela a otca Marka Houcka, ktorý bol neskôr oslobodený.

Gosar tiež poukázal na to, že Terénne úrady FBI “podporovali infiltráciu a zameriavali sa na katolíckych veriacich” a že “ministerstvo spravodlivosti vyhrážala štátom, ktoré prijali zákony chrániace deti pred”transrodovými chirurgickými a chemickými zákrokmi.

PREHLIADKA: NÚV kameňuje požiadavku kongresmana na prešetrenie vplyvu transgenderových liekov, operácií na neplnoletých

Konštatoval, že arizonský kongresman poznamenal, že prezident Joe Biden podpísal tzv. zákon “Respect for Marriage Act” o novej definícii manželstva na federálnej úrovni a legalizácii homosexuálnych zväzkov. Poznamenal tiež, že príslušníkom armády boli odopreté náboženské výnimky z vrchnostenského mandátu COVID-19 jab.

Takisto zatracoval Bidenovu administratívu’úsilie vyvíjať nátlak na zamestnávateľov, aby poskytovali antikoncepčné krytie proti svojmu náboženskému presvedčeniu, a uviedol, že federálne orgány činné v trestnom konaní nedokázali primerane stíhať osoby, ktoré sa zúčastnili na nepokojoch Black Lives Matter (BLM) v roku 2020 alebo ktoré demolovali pro-life informačné centrá v období pred a po procese Dobbs v. Jackson rozhodnutie Najvyššieho súdu.

Po ďalších poznámkach o krokoch ukrajinskej vlády zameraných na obmedzenie ukrajinskej pravoslávnej cirkvi a zásah proti jej členom pre ich údajné prepojenie s Ruskom sa Gosar opýtal členov panelu, či si myslia, že ukrajinská vláda, ktorú vo svojom vojnovom úsilí podporujú USA, “porušuje náboženskú slobodu svojich občanov?"

“Povedal by som, že vždy, keď dochádza k akémukoľvek porušovaniu náboženských slobôd kohokoľvek”by sme mali byť znepokojení,” člen panelu dr. Meaghan Mobbsová, vedúca pracovníčka Nezávislého ženského’fóra, reagovala.

V závere Gosar poukázal na správu Media Research Center, ktorá zistil, že Ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť (DHS) schválilo Dayton College grant na protiteroristický program.

“Peniaze z grantu boli použité na prípravu seminára, na ktorom agent DHS zapojil do pyramída ‘krajne pravicovej radikalizácie,’” uviedol zástupca Arizony. 

V reakcii na Gosárovu’žiadosť o vyjadrenie k tejto správe dr. Mobbs uviedol, že “je’veľmi jasné, že to, čo tu robíme, má odozvu aj inde.”

Podľa Mobbsa, “aby sme mohli byť vzorom na celom svete, musíme zabezpečiť, aby sme’robili to, čo hovoríme, že’robíme tu doma, čo je umožnenie náboženskej slobody a ochrana všetkých ústavných práv zakotvených v našej ústave.”