paolo_de_buono-e1697130952703-810x500.jpg

Pro-LGBT učiteľ Paolo De Buono oznámil odchod z rady katolíckej školy v Toronte

31
Kultúra smrti

LGBT aktivista Paolo De Buono odstúpil zo svojej učiteľskej pozície v rámci Toronto Catholic District School Board (TCDSB). 

Sám De Buono to dnes oznámil na jednom zo svojich účtov X (predtým Twitter), pričom tvrdil, že TCDSB nie je “bezpečná” pre rôzne osoby.  

Známy heterodoxný De Buono už predtým signalizoval na platforme Linked In svoju dostupnosť pracovať inde, pričom tvrdil: 

Ahojte všetci – Hľadám si novú úlohu a bol by som vám vďačný za vašu podporu. Moje súčasné pracovisko (Toronto Catholic District School Board) nie je pre mňa bezpečným pracoviskom, keďže som bol aktívnym zástancom inklúzie pre 2SLGBTQI+ študentov. Vopred ďakujem za akékoľvek kontakty, rady alebo príležitosti, ktoré mi môžete ponúknuť. #OpenToWork

De Buono stratil žalobu na dodržiavanie ľudských práv proti TCDSB 15. septembra po tom, čo tvrdil, že bol radou diskriminovaný.  

Robert Patchett, podpredseda tribunálu pre ľudské práva v Ontáriu (HRTO), uviedol: “Za okolností tohto prípadu nie som presvedčený, že sťažovateľ poskytol faktický základ nad rámec holého tvrdenia, ktoré stanovuje súvislosť medzi údajným správaním a vymenovaným dôvodom podľa Kódexu”  

SÚVISIACE: Pro-LGBT učiteľ Paolo De Buono prehral súdny spor o diskrimináciu proti rade katolíckej školy v Toronte

Posledné známe učiteľské miesto De Buono’bolo na katolíckej základnej škole svätého Antoina Daniela.  

SÚVISIACE: Kanadský učiteľ katolíckej školy sa chváli, že jeho študenti nesmú hovoriť, že existujú 2 pohlavia

Pomocou rôznych účtov na Twitteri (teraz už X), vrátane jedného s názvom  “Stop The Catholic Harm,” okrem iných sociálnych sietí, De Buono už roky reklamuje svoje aktivitypropagujúce LGBT ideológiu pre deti a odsudzuje katolícke učenie týkajúce sa manželstva, rodiny a kňazstva.

Učiteľ základnej školy verejne vyhlásil, že nedovolí arcibiskupovi Toronta, aby vo svojej triede citoval takéto učenie z katechizmu; De Buono povedal, že by to bolo v rozpore s’ľudskými právami jeho žiakov.”De Buono, ako je známe, nedostal od arcidiecézy žiadne pokarhanie, a to ani po tom, čo verejne zosmiešnil Ježiša a Pannu Máriu na X, pričom prvého z nich zobrazil ako transsexuála a druhého so “svätožiarou na vlajke Pride”.  

SÚVISIACE: Katolícky učiteľ z Toronta povedal novému arcibiskupovi, aby nepotvrdzoval cirkevné učenie o sexualite v jeho triede

Podľa De Buono’sestry Diviny, ktorá nedávno poskytla rozhovor LifeSiteNews, LGBT aktivista bol vychovávaný ako katolík, ale ako tínedžer začal spochybňovať svoju vieru. Po ostrej hádke s farárom De Buono opustil praktizovanie katolicizmu a zapísal sa ako študent na kalifornskú univerzitu vtedajšej sektárskej organizácie Worldwide Church of God. Z jeho profilu na sieti Linked In vyplýva, že niekoľko rokov pracoval ako právnik a rodinný mediátor, kým sa v roku 2013 stal učiteľom na základnej škole.  

V roku 2021 webová stránka “Kanadský ateista” nominovala De Buona ako kandidáta na svoju “cenu Osobnosť roka”.  

LifeSiteNews zavolal na TCDSB’media relations aj riaditeľovi pre vzdelávanie a čaká na odpoveď.