GettyImages-664476596-e1696257377267-810x500.jpg

Kňaz vyzýva katolíkov na celom svete, aby sa 13. októbra modlili ruženec za pápeža Františka

36
Neutral

Pri príležitosti výročia Zázraku slnka vo Fatime 13. októbra 1917 a posledného zjavenia Panny Márie v tejto Fatime africký kňaz páter Jesusmary (Janvier Gbénou), ktorého Opus Dei zrušil pre nesúhlas s pápežom Františkom, vyzýva veriacich na celom svete, aby sa modlili ruženec za pápeža.

Zhodou okolností je to aj deň, keď bývalý vodca moslimskej palestínskej skupiny Hamas, ktorá sa práve zmieta vo vojne s Izraelom, vyzval na protesty v celom moslimskom svete “na podporu Palestínčanov a na to, aby sa národy susedných krajín pridali k boju proti Izraelu,” podľa agentúry Reuters.

Bude to “deň všeobecnej mobilizácie v našom arabskom a islamskom svete,” uvádza sa vo vyhlásení Hamasu.

“Dátum 13. október sme si vybrali, pretože je to”výročie posledného zjavenia Panny Márie vo Fatime,” povedal otec Jesusmary pre LifeSiteNews.

“Je“čas veľa sa modliť,”uviedol africký kňaz, “na základe pozvania našej najdrahšej Matky. Pridajte sa k nám a podeľte sa o to so svojimi priateľmi prostredníctvom e-mailu a na sociálnych sieťach: V piatok 13. októbra o 15.00 (rímskeho času)…”

Podal tiež odkaz na webovú stránku tejto iniciatívy www.RosarioFrancis.org, ako aj dva odkazy na zajtrajší živý prenos ruženca (YouTube a Facebook).

Otec Jesusmary pre LifeSite vysvetlil hlbšie dôvody tejto iniciatívy. “Od roku 2016, keď sa objavila Amoris laetitia, naša Cirkev prechádza obdobím veľkého morálneho a doktrinálneho zmätku. Napriek všetkým synovským opravám, ktoré pápež František urobil, neurobil žiadnu nápravu chýb, ktoré sú príčinou tohto zmätku." ”

Otec Jesusmary dodal: “Čo máme robiť tvárou v tvár tejto situácii? Spomenuli sme si na slová Ježiša, nášho Pána: ‘Opäť vám hovorím, amen, ak sa dvaja z vás na zemi dohodnú na niečom, za čo sa majú modliť, dá im to môj nebeský Otec’ (Mt 18, 19).”

Africký kňaz ďalej povedal, že “CathoLaïcTV a ja sme preto zvolali Svetovú modlitbu ruženca prostredníctvom internetu (www.RosarioFrancis.org), aby sme spojili všetky deti Cirkvi a pomohli im modliť sa za pápeža Františka. Budeme sa modliť radostné, bolestné[,] a slávne tajomstvá.”

Významne dodal, že “sa budú modliť aj za nepriateľov Cirkvi a za mier vo svete.”

Na záver zajtrajšieho’medzinárodného ruženca sa “pomodlíme za všetkých účastníkov";bude prečítaná modlitba zasvätená Najsvätejšiemu a Milosrdnému Srdcu Ježišovmu a Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie, na jednej strane pápež František s biskupmi a kňazmi v omyle (aby im Ježiš a Mária dali pokoru uznať svoje omyly a silu verejne ich napraviť), a veriaci biskupi a kňazi (aby im Ježiš a Mária dali silu stále lepšie žiť tradičné učenie Cirkvi a lásku pomáhať tým, ktorí sú v omyle).”

Pamätajme si, že sila ruženca je skutočná. V mnohých historických okamihoch pomohla modlitba ruženca na verejnosti kresťanom získať dôležité víťazstvá, najznámejšie je víťazstvo v bitve pri Lepante. Ale aj len nedávno, keď bol svet pod jarmom zbytočných, zraňujúcich a tyranských korunovačných uzáverov, vznikla celosvetová ružencová kampaň, v dôsledku ktorej sa zdalo, že uzávery a iné iracionálne nariadenia, ako napríklad mandát na masky, poľavia.

Otca Ježišmara treba pochváliť za jeho charitatívnu iniciatívu, ktorá dokazuje jeho hlbokú lásku k Cirkvi, k Srdciam Ježiša a Márie, ako aj k pápežovi Františkovi a tým duchovným, ktorí vážne pochybili a poškodzujú Katolícku cirkev.

Prosím, pozrite si tu celý text zasvätenia pápeža Františka Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu a Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie:

Modlitba za zasvätenie pápeža Františka Svätému a Milosrdnému Srdcu Ježišovmu a Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie

O Pane Ježišu Kriste, Synu živého Boha, Vykupiteľ ľudstva, Zakladateľ Cirkvi, Spasiteľ sveta!

O Panna Mária, dcéra Božia, Matka Ježišova, Matka Cirkvi, Matka ľudstva!

Všetci tvoje dcéry a synovia, ktorí dnes trpia morálnym a doktrinálnym zmätkom v Cirkvi, obraciame sa k tebe s pokorou a dôverou.

O Pane Ježišu Kriste, chválime ťa za lásku, ktorú si nám zjavil skrze svoje Najsvätejšie a Milosrdné Srdce, ktoré bolo pre nás prebodnuté a stalo sa prameňom večného života a zdrojom našej radosti. Ďakujeme ti za všetko, čím si a čo robíš pre nás, pre Cirkev a pre svet.

O Panna Mária, dobrorečíme ti za dokonalé spoločenstvo lásky tvojho Nepoškvrneného Srdca s Najsvätejším a Milosrdným Srdcom Ježišovým. Ďakujeme ti za všetko, čím si, a za všetko, čo robíš pre nás, pre Cirkev a pre svet.

Zhromaždení dnes na celom svete vďaka internetu sa zasväcujeme Svätému a Milosrdnému Srdcu Ježišovmu, v ktorom prebýva plnosť pravdy a lásky. Zasväcujeme sa tiež Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie, dokonalej a istej ceste k Svätému a Milosrdnému Srdcu Ježišovmu.

O Sväté a Milosrdné Srdce Ježišovo, o Nepoškvrnené Srdce Máriino! Láska nás núti zasvätiť ti naše sestry a bratov, ktorí plne prijímajú tradičné učenie Cirkvi. Nech majú silu žiť ho každý deň lepšie a lásku pomáhať tým, ktorí ho majú ťažkosti žiť! Napríklad: Joseph Zen, Francis Arinze, Walter Brandmüller, Raymond Leo Burke, Robert Sarah, Péter Erdö, Gerhard Müller, Angelo Scola, Théodore-Adrien Sarr, Angelo Amato, Wim Eijk, Malcolm Ranjith, Mauro Piacenza, Philipe Ouédraogo, Fridolin Ambongo Besungu, Carlo Maria Viganò, Athanasius Schneider, Héctor Rubén Aguer, Charles Chaput, Salvatore Cordileone, Robert Mutsaerts, Joseph Strickland, Vitus Huonder, Marian Eleganti, Daniel Fernández Torres, Bernard Fellay, Stefan Oster, Josén; Ignacio Munilla, Philippe Kpodzro, Marcellin Yao Kouadio, Barthélemy Adoukonou, Marc Aillet, Roger Houngbédji, Aristide Gonsallo, Samuel Aquila, Stanislaw Gadecki, Juan Ignacio Arrieta, Robert Reed, Aidan Nichols OP, Thomas Weinandy, José Luis Aberasturi, Juan de Dios Olvera Delgadillo, Robert McTeigue SJ, Gerald Murray, Santiago Martín FM, Roberto de Mattei, Josef Seifert, Francisco Fernández de la Cigoña, Luisella Scrosati, Stefano Fontana, Scott Hahn, Elizabeth Yore, Peter Kwasniewski, Pilar Calva Mercado, Lila Rose, Obianuju Ekeocha, Philip Lawler atď.

O sväté a milosrdné Srdce Ježišovo, o Nepoškvrnené Srdce Máriino! Láska nás tiež zaväzuje zasvätiť ti naše sestry a bratov, ktorí sú dnes v morálnych a doktrinálnych omyloch (polopravdách), a verejne ich poučiť. Nech majú pokoru, aby to uznali, a silu, aby sa verejne napravili! Napríklad: pápež František, Pietro Parolin, Walter Kasper, Francesco Coccopalmerio, Lorenzo Baldisseri, Josef de Kesel, Christoph Schönborn, Agostino Vallini, Luis Francisco Ladaria Ferrer SJ, Matteo Maria Zuppi, Marcello Semeraro, Blase Cupich, Reinhard Marx, Óscar Maradiaga, Georg Bätzing, Helmut Dieser, Dieter Geerlings, Franz-Josef Bode, Peter Kohlgraf, Heinrich Timmerevers, Joseph Tobin CSsR, Wilton Gregory, Robert McElroy, José Tolentino de Mendonça, Jean-Claude Hollerich SJ, Peter Turkson, Mario Grech, Cristóbal López Romero, Víctor Manuel Fernández, Américo Aguiar, Charles Scicluna, Giacomo Morandi, Michael Jackels, John Wester, Paul Dempsey, Johann Bonny, Franz-Joseph Overbeck, Bruno Forte, Marcelo Sánchez Sorondo, Sergio Alfredo Fenoy, Vincenzo Paglia, Felix Gmür, Zbignev Stankevics, Mario Delpini, John Stowe, Heiner Koch, Geremias Steinmetz, Joseph Maria Bonnemain, Ramón Alfredo de la Cruz, Jorge Ignacio García Cuerva, Stephen Chow SJ, Timothy Radcliffe OP, Arturo Sosa SJ, Antonio Spadaro SJ, Thomas Reese SJ, James Martin SJ, Gilfredo Marengo, Maurizio Chiodi, Philippe Bordeyne, Adriano Oliva, Roy Donovan, Gerry O’Connor, Tim Hazelwood, John Collins, Guilherme Peixoto, Lucia Caram, Xiskya Lucia Valladares, Austen Ivereigh, Cynthia Bailey Manns, Rafael Luciani, Helena Jeppesen-Spuhler atď.

O sväté a milosrdné Srdce Ježišovo, o Nepoškvrnené Srdce Máriino! Napokon nás láska núti zasvätiť ti naše sestry a bratov, ktorí nemilujú Cirkev alebo sa cítia byť jej nepriateľmi. Prosíme ťa, daj im milosť, aby pochopili a prijali posolstvo Cirkvi o pravde, láske a pokoji. Prosíme ich, aby prestali prenasledovať Cirkev a aby milovali veriacich Cirkvi.

O Pane Ježišu Kriste, Panna Mária! Na záver tejto modlitby ti chceme osobitne odporučiť tvojho syna Jorgeho Maria Bergoglia, pápeža Františka:

– Nech jeho myseľ dostane od Ducha Svätého mimoriadnu milosť, aby jasne rozpoznal chyby svojho magistéria;

– Nech je jeho srdce ponorené do ohňa Srdca Ježišovho a Máriinho, aby prijal opravu chýb svojho magistéria;

– Nech jeho uši pocítia silný poplach, kedykoľvek sa ho nástrahy nepriateľa pokúsia presvedčiť, aby zmiešal ducha sveta s čistotou Ježiša’ posolstvom spásy;

– Nech jeho ústa dostanú obnovenú milosť, aby jeho slovo, zbavené akejkoľvek dvojzmyselnosti, jasne obhajovalo zdravé učenie a zároveň naďalej vyzývalo všetkých kresťanov k jednote vo večnej Pravde, Ježišovi Kristovi, ktorý žije a kraľuje s Otcom v jednote Ducha Svätého, Boha na veky vekov. Amen.

Rím
13. októbra 2023