Shutterstock_2058851156-810x500.jpg

Viac ako 700 Kanaďanov bez očkovania sa pripojilo k hromadnej žalobe proti vláde Trudeaua v súvislosti s povinnosťou COVID

26
Kultúra smrti

Viac ako 700 Kanaďanov, ktorých sa negatívne dotýka federálny diktát očkovania COVID, sa spojilo a podalo skupinovú žalobu v hodnote niekoľkých miliónov dolárov proti federálnej vláde premiéra Justina Trudeaua.

Dňa 22. septembra podal žalobu v mene žalobcov na federálnom súde albertský ústavný právnik Leighton Grey zo spoločnosti Grey Wowk Spencer LLP, ktorá už viackrát pomohla v právnych prípadoch ľuďom bez očkovania.

Žaloba konkrétne uvádza ako žalovaných kanadského generálneho prokurátora, ako aj Jeho Veličenstvo kráľa, ktorý má právo Kanady. Celkovo žaloba tvrdí, že federálni poslanci Trudeau otvorene diskriminovali Kanaďanov, ktorí sa rozhodli nepodstúpiť očkovanie, najmä “na základe genetických vlastností a náboženstva.”

“Žalobcovia tvrdia, že žalovaní (federálna vláda) sa dopustili deliktu zneužitia právomoci verejného činiteľa tým, že sa pri výkone svojich verejných funkcií úmyselne správali nezákonne,” uvádza sa v žalobe.

“Žalovaní vedome a v zlej viere konali nezákonne mimo rámca svojich právomocí tým, že vykonávali a zachovávali dočasné nariadenia (Trudeau”diktát COVID).”

Žaloba tvrdí, že federálna vláda porušila množstvo práv žalobcov’ podľa Charty, ako aj práva podľa Kanadského zákona o ľudských právach.

Obecne sa žaloba zameriava na tri oblasti, v ktorých boli žalobcovia dotknutí. Sú to ľudia, ktorí boli prepustení z práce za to, že sa nenechali očkovať z dôvodu vládneho nariadenia, tí, ktorí nemohli nijakým spôsobom cestovať z dôvodu Trudeau’ovho zákazu nelietať s vakcínou, a tí, ktorí patria do oboch kategórií.

Obecne žaloba požaduje odškodnenie na jedného žalobcu vo výške 500 000 USD za porušenie práv vyplývajúcich z charty spolu s odškodnením za duševné utrpenie vo výške 200 000 USD na osobu a ďalších 200 000 USD za ekonomické škody.

Hromadná žaloba je v súčasnosti otvorená a stále sa prijímajú ďalší žalobcovia, ktorí musia byť bez úrazu a utrpeli v dôsledku federálneho diktátu COVID.

Grey požiadal, aby sa žaloba konala na federálnom súde v Edmontone v Alberte.

V októbri 2021 premiér Justin Trudeau oznámil bezprecedentné povinnosti očkovania COVID-19 pre všetkých federálnych zamestnancov a zamestnancov v sektore dopravy a uviedol, že neočkovaní už nebudú môcť cestovať lietadlom, loďou ani vlakom, a to na vnútroštátnej aj medzinárodnej úrovni.

Táto politika viedla k tomu, že tisíce ľudí prišli o prácu alebo boli pre jej nedodržanie prepustení na dovolenku.

Trudeau “pozastavil” 20. júna 2022 povinnosť očkovania proti COVID na cestách. V októbri minulého roka kanadská federálna vláda ukončila všetky zostávajúce mandáty COVID v Kanade týkajúce sa cestovania, vrátane maskovania v lietadlách a vlakoch, testovania COVID a umožnila, aby Kanaďania bez očkovania už nepodliehali povinnej karanténe.

Žaloba spochybňuje bezpečnosť očkovacích látok mRNA COVID tvrdením, že federálna vláda bola ‘nedbanlivá’ pri presadzovaní očkovacích látok

Žaloba spochybňuje aj bezpečnosť očkovacích látok mRNA COVID tvrdením, že federálna vláda bola “nedbanlivá pri navrhovaní, vývoji, testovaní, udeľovaní licencií, distribúcii, monitorovaní, marketingu a predaji vakcín COVID-19.”

“Vykonávanie povinných očkovacích látok žalovanými bolo neprimerané, pretože vystavilo žalobcov objektívne neprimeranému riziku poškodenia. Takéto neprimerané konanie, ktoré fakticky aj právne spôsobilo ujmu, ktorú utrpeli žalobcovia,” sa uvádza v žalobe.

Žaloba tiež tvrdí, že federálna vláda porušila zákon o nediskriminácii v genetickej oblasti, pretože nariadila, aby sa bez vakcíny podrobili PCR testom COVID, ktoré odoberajú vzorky genetického materiálu.

Ak ide o samotné očkovacie látky COVID, existuje stále viac dôkazov týkajúcich sa nežiaducich účinkov, ktoré spôsobujú u mnohých, ktorí ich užili, vrátane detí.

Napr. v nedávnej štúdii ktorú vykonali výskumníci so sídlom v Kanade Correlation Research in the Public Interest zistili, že v 17 krajinách sa našla “jednoznačná príčinná súvislosť” medzi vrcholmi úmrtnosti zo všetkých príčin a rýchlym zavádzaním očkovania COVID, ako aj posilňovačov.

Nežiaduce účinky prvého kola očkovania COVID viedli k tomu, že čoraz viac Kanaďanov požiadalo o finančnú kompenzáciu za údajné poškodenia spôsobené očkovaním prostredníctvom kanadského Programu pre poškodenia spôsobené očkovaním (VISP).

Doteraz program VISP vyplatil zraneným po injekciách COVID viac ako 6 miliónov dolárov, pričom na vybavenie zostáva ešte 2 000 žiadostí.

Vakcíny nie sú ‘povinné’ v Kanade

V Kanade nie sú vakcíny povinné na federálnej úrovni, keďže každá provincia je zodpovedná za poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Na úrovni provincií niektoré provincie, ako napríklad Ontario a New Brunswick, zaviedli prostredníctvom právnych predpisov až na niekoľko výnimiek povinné očkovanie niektorých vakcín (nie COVID-19), aby deti mohli navštevovať verejné školy.

Právnici z kanadského ministerstva zdravotníctva napísali v a 1996 Canadian National Report on Immunization že na rozdiel od niektorých krajín “v Kanade nie je očkovanie povinné.”

“Nemôže byť povinné kvôli kanadskej ústave,” dodali právnici.

Grey’v hromadnej žalobe poukazuje na kanadskú národnú správu o očkovaní z roku 1996, v ktorej sa uvádza, ako bolo v Kanade povinné očkovanie akéhokoľvek druhu vyhlásené za protiústavné.

Aj keď federálna vláda, všeobecne povedané, nenútila všetkých Kanaďanov, aby sa dali očkovať proti COVID, pričom dokonca hlavná kanadská’hygienička Dr. Theresa Tamová v júni 2020 uviedla, že to nebude povinné, v skutočnosti boli zavedené pravidlá, ktoré sťažili život tým, ktorí sa nenechali očkovať.

Žaloba tiež spomína, že 2. júna 2020 hlavná hygienička Dr. Theresa Tamová oznámila, že očkovanie proti COVID nebude v Kanade povinné.

Hromadná žaloba je najnovšou v rade právnych krokov, ktoré sa podnikajú proti vládam aj spoločnostiam, ktoré zaviedli povinnosť očkovania COVID pre svojich zamestnancov.

V súčasnosti kanadská skupina Free to Fly, ktorú tvoria piloti a zamestnanci leteckých spoločností, ktorí prišli o prácu pre nedodržanie povinnosti očkovania COVID, vedie hromadnú žalobu proti federálnej vláde v súvislosti s jej povinnosťou očkovania v letectve. Žiadajú odškodnenie v plnej výške.

Tiež skupina viac ako 176 aktívnych a neaktívnych zamestnancov spoločnosti WestJet žaluje leteckú spoločnosť a kanadskú federálnu vládu kvôli vynúteným povinnostiam očkovania COVID z jesene minulého roka úspešne podala svoje žalobné vyhlásenie proti leteckej spoločnosti a vláde na federálnom súde.

Ak ide o očkovania COVID schválené na núdzové použitie v Kanade, tie súviseli so závažnými vedľajšími účinkami, ako sú krvné zrazeniny, vyrážky, potraty a dokonca srdcové infarkty u mladých, zdravých mužov. Taktiež majú spojenie s bunkovými líniami získanými z&nbsppotratených detí. V dôsledku toho ich mnohí katolíci a iní kresťania odmietajú užívať.