tmp_f9fde9f4-6500-4213-969d-1810a3bc18b5-810x500.jpeg

Ľavičiari presadzujú sexuálnu revolúciu v Afrike, ale pokrytecky obviňujú pravicu z "neokolonializmu

31
Neutral

V tohtotýždňovej epizóde The Van Maren Show Jonathon vysvetľuje, ako je ľavica vinná z neokolonializmu, keď presadzuje sexuálnu revolúciu v afrických krajinách, zatiaľ čo médiá z toho istého falošne obviňujú politickú pravicu.

Jonathon začína reláciu skúmaním vzťahu mainstreamových médií s ľavicovou ideológiou.

Hovorí, že “prakticky každá jedna odnož médií” sa v súčasnosti postavila na stranu kultúrnej vojny, a preto ľudia už nemôžu brať do úvahy žiadnu zaujatosť, ktorú by médiá inak mali, pričom ako príklad uvádza mediálne’pokrytie otázok LGBT a vojnu na Ukrajine. Podľa neho, keď si ľudia uvedomia, že médiá majú prostredníctvom pokrývania určitých tém agendu, začnú ju vidieť vo všetkých ich správach.

Médiá, tvrdí ďalej Jonathon, pôsobia ako propagandistická ruka sexuálnej revolúcie, vždy sa snažia vysvetliť realitu, zdvojiť postoj a používať zvýšenú rétoriku, hoci dôvera v médiá sa rúca. 

V tomto kontexte Jonathon skúma otázku ľavicového’neokolonializmu v sexuálnej revolúcii, pričom cituje dve správy – jednu zo CNN, druhú z Guardian – o zákonoch proti sodomii v Afrike.

Pohľadom na článok CNN Jonathon vysvetľuje, že toto médium prinieslo článok, z ktorého sa zdalo, že v Ugande majú byť popravení dvaja muži za to, že ich priťahuje rovnaké pohlavie. S poznámkou, že každý bude súhlasiť s tým, že by bolo nespravodlivé popraviť mužov za to, čo ich priťahuje, Jonathon poukazuje na kontext, ktorý X, predtým Twitter, uviedol v rámci svojej funkcie komunitných poznámok.

Podľa kontextu uvedeného na platforme sociálnych médií bol jeden z mužov obvinený zo sexuálneho styku s postihnutým mužom, zatiaľ čo druhý bol obvinený zo spáchania sexuálneho aktu s 12-ročným dieťaťom.

Pri porovnaní rozdielu medzi kontextom uvedeným v príbehu na X a titulkom CNN Jonathon uvádza, že rozdiel medzi nimi je “obrovský”, a vyzýva poslucháčov, aby sa zamysleli nad tým, že mainstreamové médiá už roky predkladajú podobné naratívy a formujú verejnú mienku prostredníctvom starostlivo formulovaných titulkov, prostredníctvom toho, čo by sa mohlo v príbehoch vynechať a na aké príbehy kladú dôraz.

“To, čo robia, je, že sa pokúšajú priviesť verejnosť k sexuálnej revolúcii, získať priazeň pre svoje ideologické ciele, démonizovať svojich oponentov,” hovorí Jonathon. “Robia nám to naschvál a robia to”už veľmi, veľmi dlho.” 

Presmeruje svoju pozornosť na Článok Guardianu, ktorý tvrdí, že za nedávnym prúdom zákonov proti sodomii v Afrike stojí “americká náboženská pravica”, Jonathon poukazuje na to, že Afričania sú vo všeobecnosti sociálne konzervatívnejší ako Američania. Podľa neho je “drzé”, keď Guardian tvrdí, že prítomnosť amerických evanjelikov je príčinou novej vlny zákonov proti sodomii na kontinente.

Takisto skúma niekoľko ďalších tvrdení uvedených v článku, vrátane toho, že “americká náboženská pravica” zakazuje knihy a vlajky LGBT “hrdosti”, a teda že evanjelickí kazatelia sa pokúšajú použiť svoju “stratégiu na domácej úrovni” v Afrike.

“To nie je len smiešne, to je očividná propaganda,” hovorí Jonathon. “Je to presný opak toho, čo”sa v skutočnosti deje.”

Odvolávajúc sa na prácu Austina Ruseho z Centra pre rodinu a ľudské práva (C-FAM) a prácu nigérijského aktivistu za ľudské práva Obianuju Ekeocha, Jonathon vysvetľuje, že organizácie ako napr.N.) sa pokúšajú nanovo definovať “ľudské práva” tak, aby zahŕňali aj také otázky, ako sú interrupcie, a v zmluvách a dokumentoch používajú termíny ako “reprodukčné zdravie”, aby sa vyhli urážke Afričanov. OSN tiež sľubuje pomoc krajinám, pokiaľ budú akceptovať antikoncepciu, požiadavky na legalizáciu potratov a požiadavky na “sexuálnu výchovu západného typu.” 

“Bezostyšnosť… tejto úrovne plynofikácie je takmer impozantná, ale myslím si, že je potrebné na ňu upozorniť, pretože je’ďalším príkladom toho, prečo nikto nedôveruje tlači,” hovorí Jonathon.

“Myslím si, že [to má] reálne dôsledky na to, že nikto nedôveruje médiám, a myslím si, že je to’problém. Ale keď je pravda taká, že bohaté západné krajiny presadzujú agendu LGBT [a] potratov [v] rozvojových krajinách a sľubujú im peniaze výmenou za ich duše, ale titulok je … ‘hŕstka evanjelických kazateľov teraz riadi Ugandu’…, treba tieto veci pomenovať.”

The Van Maren Showje umiestnená na mnohých platformách vrátane Spotify, SoundCloud, YouTube, iTunes, a Google Play.