black-newborn-1-810x500.jpg

Viac ako 100 černošských pastorov podpísalo list proti dodatku o potratoch v Ohiu: "Ide o život alebo smrť

35
Kultúra života

Dvojčlenná skupina viac ako 100 černošských pastorov v Ohiu zverejnila v utorok list, v ktorom vyzýva voličov, aby odmietli radikálny dodatok, ktorý by zakotvil právo na neobmedzený potrat.

Vedúci veriaci varovali, že dodatok, ktorý by umožnil potraty počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva, je existenčnou hrozbou pre černošskú komunitu.

Novela sa objaví v štátnom’hlasovacom lístku 7. novembra 2023 ako Ohio Issue 1, keď voliči rozhodnú, či má byť prijatá a zrušiť všetky súčasné a budúce zákony o potratoch z dielne ohijského zákonodarného zboru.

Čítajte: Radikálny potratový dodatok v Ohiu by umožnil potraty čiastočným narodením, rozštiepením: generálny prokurátor

Skupina pastorov vyzvala nielen černochov, ale “všetkých obyvateľov Ohia, ktorí veria v prirodzenú hodnotu každého človeka, aby v novembri tohto roku hlasovali NIE otázke 1.”

“V tejto novele je v stávke budúcnosť nášho štátu, našej spoločnosti a našej rasy a my ich musíme chrániť,” napísali pastori a ďalej zdôraznili neprimerané škody, ktoré by toto opatrenie malo na černošskú komunitu.

Predstavitelia zdôraznili, že otázka č. 1 nie je “republikánskou alebo demokratickou záležitosťou,” ale “morálnou záležitosťou a najmä pre černošskú komunitu je to otázka života alebo smrti.” 

Aj keď iba 13 percent obyvateľstva Ohia’tvoria černošské ženy, 48 percent interrupcií sa vykonáva na černošských ženách, “čo je tragická a ťažká realita, ktorú naša komunita nemôže ignorovať,” pokračuje list.

Vedúci veriaci ďalej poukázali na to, že čierni boli zámerne terčom potratového priemyslu od jeho samého začiatku, “začínajúc odsúdeniahodnou ideológiou rasistickej eugeničky Margaret Sangerovej, ktorej organizácia Planned Parenthood zámerne zakladala potratové továrne v menšinových štvrtiach a zameriavala sa na potraty našich komunít.”

Čítajte: 7-šokujúcich citátov zakladateľky plánovaného rodičovstva Margaret Sangerovej

“Poslaním Sangerovej’bolo zabíjať černošské deti ešte pred ich príchodom na svet a plánované rodičovstvo a ziskový potratový priemysel umožnili, aby toto poslanie pokračovalo až dodnes.”

Pastori poukázali na to, že Issue 1 je “extrémnejšia ako Roe v. Wade,” a v skutočnosti aj je a umožnila by potraty rozštvrtením v druhom trimestri, ako aj neskoré a čiastočné potraty.

“Umožní našim deťom podstúpiť potrat bez toho, aby o tom rodičia vedeli. A bude naďalej okrádať generácie černošských žien a mužov o neprekonateľnú radosť z rodičovstva,” napísali veriaci predstavitelia.

Pastor Brian Williams z Columbusu v štáte Ohio, ktorý stál na čele listu, povedal Fox News, že ako otec “siedmich krásnych detí,” si nevie’predstaviť “život v štáte, kde sú povolené potraty až do úplného ukončenia tehotenstva.”

“Keď som sa dozvedel o extrémnych cieľoch Issue 1, spomenul som si na citát Edmunda Burka, ktorý povedal: ‘Jediná vec potrebná na to, aby zlo zvíťazilo, je, aby dobrí ľudia nerobili nič.’V tej chvíli som sa rozhodol, že musím niečo urobiť,” povedal Williams a vysvetlil, čo ho inšpirovalo k iniciovaniu listu.

Čítajte: Arcibiskup štátu Ohio vyzýva katolíkov, aby hlasovali proti ‘nebezpečnému’ pro-potratovému, pro-transgenderovému dodatku

Navrhovaný Novela o práve na reprodukčnú slobodu s ochranou zdravia a bezpečnosti predstavuje “právo” na prijímanie “osobných reprodukčných” rozhodnutí; rozhodnutia, “vrátane, ale nie výlučne, rozhodnutí o antikoncepcii, liečbe neplodnosti, pokračovaní vlastného’tehotenstva, starostlivosti o potrat a interrupcii,”ktoré štát “nesmie priamo ani nepriamo zaťažovať, trestať, zakazovať, zasahovať do nich alebo ich diskriminovať.”

Znenie novely “pokrýva akúkoľvek záťaž” na “právo” na potrat, “zrejme akokoľvek nepatrnú,” a ukončila by “život plodu” alebo “lekársku etiku”; ako legitímne štátne záujmy týkajúce sa interrupcií, pretože sú odlišné od “zlepšovania zdravia [tehotnej] osoby”” podľa právnej analýzy úradu generálneho prokurátora štátu Ohio Davea Yosta.

RELEVANTNÉ

Prorodinná skupina varuje, že potratová novela v Ohiu by ukončila súhlas rodičov s ‘prechodom dieťaťa’

Ohijský kňaz vyzýva voličov, aby odmietli ‘démonickú’ propotratovú novelu, poslali ju ‘späť do pekla’