Fernandez-vn-810x500.jpg

Kňaz obvinil kardinála Fernándeza z kacírstva a vyzval ho na verejnú diskusiu

129
Kultúra smrti

Modlím sa k Bohu, aby mi pomohol písať vám v pravde, so všetkou láskou, ktorú v sebe dokážem zhromaždiť, v nádeji, že čoskoro budete ochotní opustiť cestu heréz a rozhodne sa vydáte na cestu pravdy. Akú veľkú radosť by ste urobili všetkým verným Božím deťom, keby ste tak urobili! V skutočnosti Boh svojim deťom, ktoré sa mýlia, vždy necháva otvorené dvere k pokániu a vo svojom veľkom milosrdenstve ich nikdy neunavuje vyzývať k obráteniu: “Neprišiel som volať na pokánie spravodlivých, ale hriešnikov” (Lk 5, 32); “Kajajte sa a verte evanjeliu” (Mk 1, 15).

Dňa 11. septembra 2023 ste začali vykonávať svoju novú funkciu prefekta Dikastéria pre náuku viery. Dňa 30. septembra 2023 vás pápež František vymenoval za kardinála. Prosím o prepáčenie, že som vám nemohol zablahoželať k získaniu týchto dvoch cirkevných poct. Rád vám zablahoželám v deň, keď verejne uznáte svoje omyly a úplne sa obrátite na pravdu. Pápež František nám vnútil neprijateľnú situáciu prijať vás ako nového kardinála a nového prefekta Dikastéria pre náuku viery, hoci nespĺňate objektívne podmienky na prijatie týchto vyznamenaní. Aké sú tieto podmienky? Sv. Katarína Sienská má odpoveď v rade, ktorú dala apoštolskému nunciovi Gérardovi du Puy, príbuznému pápeža Gregora XI: “Keď príde čas na voľbu pastierov a kardinálov, nech ich nevyberá pre lichôtky, peniaze a simóniu; ale nech ho prosí, aby sa čo najviac zastavil len pri cnosti a dobrej a svätej povesti osôb … cnosť je to jediné, čo robí človeka vznešeným a milým Bohu” (Le Lettere di S. Caterina da Siena, Libro 2, Lettera 109, Casa Editrice Barbèra, 1860).

PREHLIADNITE: Arcibiskup Fernández sa predtým zasadzoval za používanie kondómov, čo je v rozpore s katolíckou doktrínou

Mnohí teológovia (napríklad kardinál Gerhard Müller) si myslia, že si tieto vyznamenania nezaslúžite pre svoje herézy. Pápež František si však myslí niečo iné a aj tak vám ich udelil. Čo budeme robiť teraz? Prijať vás, nechať vám dvere k pokániu dokorán otvorené a neustále vás vyzývať k obráteniu. Modlím sa k Bohu, aby dal silu a odvahu všetkým svojim deťom, ktoré milujú Pravdu (Ježiša Krista): nech sa nikdy neboja postaviť sa jednomyseľne proti vám a pápežovi Františkovi a verejne vám oponovať vždy, keď verejne popierate Božie slovo; nech verejne hlásajú pravdu, aby Boží ľud nebol oklamaný vašimi polopravdami.

Prečo by to mali robiť? Kvôli tomu, čo nás vždy učila Tradícia Cirkvi: salus animarum suprema lex, spása duší je najvyšším zákonom (porov. Kódex kánonického práva 1752). Je to teda predovšetkým z lásky k spáse duše. Bolo by veľmi dobré, keby ste mohli pokojne rozjímať nad nasledujúcimi slovami Panny Márie Anguerskej: “Nevstúpia do jeho večnej svätyne tí, ktorí rozsievajú polopravdy spôsobujúce duchovnú slepotu mnohých mojich úbohých detí … Milujte a bráňte pravdu. Prijmite evanjelium môjho Ježiša a počúvajte učenie pravého Magistéria Jeho Cirkvi” (5.216, 14. decembra 2021). Mlčať o vašich herézach nie je možné ani kvôli spáse všetkých duší, ktoré majú právo poznať pravdu, aby mohli lepšie praktizovať lásku a získať tak nebo (porov. Jn 14, 6; Mt 25, 31-46). Mlčať o svojich verejných herézach by teda znamenalo nemilovať vás a nemilovať ľudstvo.

Žiaľ, dnes mnohí kardináli, biskupi, kňazi a laici učia Boží ľud polopravdy: Pietro Parolin, Walter Kasper, Francesco Coccopalmerio, Lorenzo Baldisseri, Jozef de Kesel, Christoph Schönborn, Agostino Vallini, Luis Francisco Ladaria Ferrer SJ, Matteo Maria Zuppi, Marcello Semeraro, Blase Cupich, Reinhard Marx, Óscar Maradiaga, Georg Bätzing, Helmut Dieser, Dieter Geerlings, Franz-Josef Bode, Peter Kohlgraf, Heinrich Timmerevers, Joseph Tobin CSsR, Wilton Gregory, Robert McElroy, José Tolentino de Mendonça, Jean-Claude Hollerich SJ, Peter Turkson, Mario Grech, Cristóbal López Romero, Américo Aguiar, Charles Scicluna, Giacomo Morandi, Michael Jackels, John Wester, Paul Dempsey, Johann Bonny, Franz-Joseph Overbeck, Bruno Forte, Marcelo Sánchez Sorondo, Sergio Alfredo Fenoy, Vincenzo Paglia, Felix Gmür, Zbignev Stankevics, Mario Delpini, John Stowe, Heiner Koch, Geremias Steinmetz, Joseph Maria Bonnemain, Ramón Alfredo de la Cruz, Jorge Ignacio García Cuerva, Stephen Chow SJ, Timothy Radcliffe OP, Arturo Sosa SJ, Antonio Spadaro SJ, Thomas Reese SJ, James Martin SJ, Gilfredo Marengo, Maurizio Chiodi, Philippe Bordeyne, Adriano Oliva, Roy Donovan, Gerry O’Connor, Tim Hazelwood, John Collins, Guilherme Peixoto, Lucia Caram, Xiskya Lucia Valladares, Austen Ivereigh, Cynthia Bailey Manns, Rafael Luciani, Helena Jeppesen-Spuhler atď.

Čo by ste mohli urobiť teraz? Verejne sa vydať na cestu pokánia a obrátenia, pamätajúc na Ježišove slová: “Vchádzajte tesnou bránou, lebo široká je brána a široká cesta, ktorá vedie do záhuby, a tých, čo ňou vchádzajú, je mnoho. Aká úzka je brána a zúžená cesta, ktorá vedie k životu. A tých, čo ju nachádzajú, je málo” (Mt 7, 13-14). Žiaľ, posledné udalosti ukazujú, že nie ste na ceste pokánia a obrátenia, ale skôr na ceste tvrdohlavosti v omyloch, a dokonca s drzosťou prezentovať zlo ako dobro, pričom zabúdate na slová proroka Izaiáša: “Beda tým, čo nazývajú zlo dobrom a dobro zlom, čo menia tmu na svetlo a svetlo na tmu, čo menia horké na sladké a sladké na horké!” (Iz 5, 20).

Čítajte: Arcibiskup Fernández naznačil otvorenosť voči ‘požehnaniam’ osobám rovnakého pohlavia, ak nebudú ‘živiť zmätok’

8. septembra 2023 v interview s anglickým novinárom Edwardom Pentinom z National Catholic Register ste povedali: “posudzovať učenie Svätého Otca … by bolo kacírstvom.” S pokorou a úctou by som vám chcel položiť nasledujúcu otázku: Ste si naozaj istý, že z vašej strany nechýba pokora uznať, že ste to skôr vy a pápež František, kto je v heréze? Dňa 2. októbra 2023 ste v rozhovore pre španielske noviny ABC ospravedlnili skutočnosť, že pápež František odmietol dať jednoduché a jasné odpovede na dubia piatich kardinálov (Brandmüller, Burke, Íñiguez, Sarah a Zen) tým, že “uverejňujú nové otázky, akoby pápež bol ich otrokom na vybavovanie záležitostí.”Ako môžete zabudnúť, že práve tým pápež je? Ježiš to jasne povedal v evanjeliu: “najväčší z vás nech je ako najmladší a predstavený ako sluha” (Lk 22, 26). Toto chcel vyjadriť aj svätý Ján Pavol II. jedným z pápežských titulov’: “Servus servorum Dei, Sluha Božích služobníkov”

O akú službu žiada päť kardinálov a kresťanov pápež František? Službu jasnosti v pravde, pretože každý pápež je vikárom Krista, večnej pravdy Boha Otca. Naopak, vidíme, že 266. pápež je pápežom nejednoznačnosti, zmätku, protirečenia, nesúladu, morálnych a doktrinálnych omylov, heréz, skrátka nedostatku pravdy. Nolens volens, to je znepokojujúce: pápež, ktorý nedokáže odpovedať na jednoduché otázky áno/nie a namiesto toho ponúka dlhé, nejednoznačné vyhlásenia, ktoré sú v rozpore s pravdou tradičného učenia Cirkvi’je desivý. Napríklad 22. februára 2021 pápež František spolu s kardinálom Luisom Franciscom Ladariom Ferrerom SJ a arcibiskupom Giacomom Morandim vyhlásil, že “nie je dovolené udeľovať požehnanie” v “prípade zväzkov osôb rovnakého pohlavia”, pretože Boh “nežehná a nemôže žehnať hriech.” Napodiv, 11. júla 2023 dal piatim kardinálom odpoveď, ktorá otvára cestu k “požehnaniu” párov rovnakého pohlavia. Prirodzene sa vynára otázka:

ČÍTAJTE: Kardináli Burke, Müller odsúdili pápeža Františka’ podporu pre ‘požehnanie’ osôb rovnakého pohlavia, ’ sväté prijímanie pre cudzoložníkov

Vzniká ďalšia zaujímavá otázka: Je víctor Manuel Fernández, nový kardinál a nový prefekt Dikastéria pre náuku viery, priateľom pravdy? Ak áno, tu je’návrh, ktorý by ste mohli rýchlo zrealizovať: zorganizujte verejnú diskusiu o pravde o hlavných reformách pápeža Františka’. Nezabúdajme, že v rozhovore z 8. septembra ste povedali, že ste otvorený diskusii. Osobne by ma nesmierne potešilo zúčastniť sa na debate s vami. Debata bude intelektuálna, teologická, srdečná a úctivá. Bolo by veľmi zaujímavé, keby ste do tejto debaty pozvali svojho predchodcu, kardinála Luisa Francisca Ladariu Ferrera SJ, pretože on, Morandi a pápež František spôsobili prvú chybu Kongregácie pre náuku viery svojím novým dokumentom o hysterektómii, o ktorom rozhodli 10. decembra 2018. V skutočnosti ide o priamu sterilizáciu (ťažko nemorálny čin), útok na spis svätého Pavla VI’Humanae vitae a prvé protinatalitné opatrenie Katolíckej cirkvi’ktoré sa dnes vyučuje na katolíckych univerzitách a praktizuje v katolíckych nemocniciach.

Debata bude prebiehať v španielčine a bude zameraná na šesť otázok. Päť z nich som uviedol vo svojom liste verejnej obžaloby zo 16. júla 2023:

1) Je morálne správne tvrdiť, že “záväzok žiť v kontinencii” je “možnosťou”?

2) Je morálne správne vykonať hysterektómiu (odstránenie maternice), keď stav maternice nepredstavuje žiadne súčasné ani budúce nebezpečenstvo pre zdravie plodnej ženy, ktorá má pohlavný styk?

3) Je morálne správne, aby sa kresťan, kňaz, biskup alebo pápež chopil iniciatívy a vyzval na prijatie zákonov o homosexuálnom spolužití?

4) Je morálne správne, aby kňaz požehnal homosexuálny pár?

5) Je morálne správne, aby sa kresťan zúčastňoval na pohanských obradoch?

6) Je morálne správne udeliť sviatosť Eucharistie všetkým verejne pro-potratovým politikom, ktorí sa nezriekli potratov?

Na týchto šesť otázok ste vy, pápež František a viacerí vyššie uvedení ľudia odpovedali ÁNO, zatiaľ čo kresťanská tradícia nás vždy učila, že pravdivá odpoveď je NIE. Všetci veriaci katolíci to vedia. Vie to aj posledný pokrstený človek s minimálnym ortodoxným kresťanským vzdelaním. Vedia to dokonca aj nekatolíci s minimálnymi znalosťami prirodzeného morálneho zákona a katolíckeho učenia. Tento list zverejňujem v nádeji, že odvážni katolícki novinári, ktorí milujú pravdu, budú chcieť zorganizovať diskusiu a pozvať do nej kardinála Ladariu, vás, mňa a ďalších. Naozaj milujete pravdu? Naozaj chcete svetu dokázať, že vy a pápež František nie ste v heréze? Prosím, prijmite túto verejnú debatu! S úctou a pokorou vám vopred ďakujem a zároveň vám pripomínam slová Ježiša, nášho Pána: “Lebo každý, kto robí zlé veci, nenávidí svetlo a neprichádza k svetlu, aby jeho skutky neboli odhalené. Kto však žije v pravde, prichádza k svetlu, aby sa jasne ukázalo, že jeho skutky sa konajú v Bohu” (Jn 3, 20-21).

Veľmi vám ďakujem! S celou svojou náklonnosťou vás prosím o požehnanie.