2019-Washington-Capitals-pride-tape-screenshot-1--scaled-e1697019630615-810x500.jpg

NHL rozširuje zákaz "hrdosti" LGBT o pásku na hokejku

42
Kultúra smrti

Národná hokejová liga (NHL) sa dostala pod paľbu kritiky zo strany LGBT skupín a podnikových médií za zákaz používania pásky “Pride Tape”, ktorá sa používa na omotávanie hokejok počas oficiálnych zápasov, rozcvičiek a tréningov v sezóne 2023-2024. 

Tento krok NHL nasleduje po tom, ako liga začiatkom tohto roka zmenila svoju politiku a obmedzila používanie dresov Pride v dúhových farbách a špeciálnych rozcvičovacích svetrov pred zápasom po reakciách hráčov, ktorí odmietli nosiť oblečenie propagujúce LGBT. Táto zmena je súčasťou oveľa väčšej zmeny politiky, ktorá bola oznámená minulý týždeň v memorande a týka sa toho, čo je povolené nielen na "večeroch hrdosti", ale aj na "večeroch čiernej histórie", "večeroch boja proti rakovine" a "večeroch vojenského ocenenia". 

V memorande zaslanom každému tímu NHL sa čiastočne uvádza: 

Hráči nesmú byť postavení do pozície, v ktorej by museli demonštrovať (alebo v ktorej by sa mohli tváriť, že demonštrujú) osobnú podporu akýmkoľvek špeciálnym iniciatívam. Faktor, ktorý sa v tomto ohľade môže zvážiť, zahŕňa napríklad to, či sa od hráča (alebo hráčov) vyžaduje, aby sa nachádzal v tesnej blízkosti akýchkoľvek skupín alebo jednotlivcov viditeľne alebo inak jasne spojených s takouto Špeciálnou iniciatívou (špeciálnymi iniciatívami).   

 

Mladí chlapci sa naťahujú, keď hráč Washington Capitals odchádza z ľadu s hokejkou omotanou páskou ‘Pride Tape’ v roku 2019

Outsports, športová stránka orientovaná na LGBT, bola týmto oznámením rozhorčená. Uviedla, že posolstvo, ktoré NHL vysiela, je “Hokej nie je pre každého” a že NHL v poslednom čase urobila “katastrofálne rozhodnutia marginalizujúce alebo priamo vymazávajúce LGBTQ komunitu.” 

“Pokiaľ je Outsports známe, ide o najviac potláčajúcu, proti LGBTQ zameranú politiku, akú kedy vydala ktorákoľvek profesionálna športová liga v Severnej Amerike.” 

Radikálne pro-gay stránka išla ďalej a označila tento krok za “Hanebný. Opovrhnutiahodné. Poburujúce. Drobné.” 

“Môže tím nechať spievať národnú hymnu, spolu s hráčmi na ľade, drag queen alebo chór gayov’?” zaujímal sa Outsports spoluzakladateľ Cy Zeigler. “Môže byť teraz tímu zakázané vyžadovať, aby hráči boli (sic)na ľade počas spievania uvedenej národnej hymny?” 

ČÍTAŤ: NHL môže zrušiť Noc hrdosti po tom, čo hráči odmietli nosiť pro-LGBT dresy

Ziegler sa tiež sťažoval na to, že NHL bola jednou z dvoch hlavných profesionálnych športových líg v Severnej Amerike, ktoré nezmenili svoj X avatar na dúhový počas 2023’mesiaca hrdosti (druhou bola NFL).  

Okrem toho Outsports nevie nájsť jediný originálny tweet podporujúci LGBTQ z účtu NHL’X počas mesiaca hrdosti. 

“Nebuďte prekvapení výzvami na bojkot,”varoval Ziegler.  

Veľká Británia ’s Daily Mail vyhlásil, že zákazom “Pride Tape” NHL urobila krok “k vymazaniu viditeľnej podpory LGBTQ+ ľudí.” 

Britský bulvárny denník tiež vyjadril poľutovanie: “NHL zostáva poslednou významnou severoamerickou športovou ligou, v ktorej sa k členstvu v LGBTQ+ komunite neprihlásil žiadny súčasný alebo bývalý hráč či tréner.” 

Na rozdiel od iných profesionálnych športov hokej prejavil nezvyčajne silný odpor voči agende woke. Podľadenníka Daily Caller, New York Rangers, New York Islanders, Chicago Blackhawks a Minnesota Wild sa v minulej sezóne rozhodli neorganizovať zápasy v rámci Noci hrdosti. 

Najvýraznejším prípadom hráča, ktorý sa odmietol skloniť pred agendou LGBT, bol Ivan Provorov z Philadelphie Flyers. 

Provorov, ktorý teraz pôsobí v tíme Columbus Blue Jackets, spustil vo svete športu lavínu protikresťanských komentárov, pretože ako dôvod, prečo sedel na predzápasovej rozcvičke, ktorá by&nbspvyžadovala, aby si obliekol dres v dúhovej farbe, uviedol svoje ruské pravoslávne presvedčenie. 

Tréner Provorova’s Flyers John Tortorella sa ho zastal, ako aj komisár NHL Gary Bettman, ktorý je na čele NHL od roku 1993, čím je najdlhšie slúžiacim komisárom v hlavnej profesionálnej U.USA. 

NHL by sa nemusela obávať mávnutia rukou zo strany radikálne pro-LGBT médií: Po tom, čo sa veľmi verejne postavil proti noseniu dresu v dúhovej farbe, Provorov’dres okamžite vypredal online. 

RELEVANTNÉ

Mediálne-šialenie-nad-hviezdami NHL ukáže ‘začlenenie’ nesiaha’na konzervatívcov