trudeau-810x500.jpeg

Väčšina Kanaďanov chce, aby vláda Trudeaua zrušila alebo znížila uhlíkovú daň: prieskum

29
Kultúra smrti

Nedávny prieskum ukázal, že väčšina Kanaďanov nepodporuje Trudeauovu vládu’uhlíkovú daň. 

Podľa prieskumu spoločnosti Leger, ktorý sa uskutočnil v septembri tohto roku, je 55 percent Kanaďanov proti uhlíkovej dani, pričom 18 percent tvrdí, že by sa mala znížiť a 37 percent, že by sa mala úplne zrušiť. 

“Zdá sa, že Kanaďania sa dostávajú na hranicu svojich možností, pokiaľ ide o to, čo sú ochotní zaplatiť, aby pomohli splniť politiku nulových čistých emisií uhlíka,” uviedla v správe z 28. septembra montrealská prieskumná spoločnosť.  

Prieskum, ktorého sa zúčastnilo 1 564 Kanaďanov, ďalej ukázal, že 68 percent z nich nie je ochotných platiť vyššie dane z benzínu, aby podporili cieľ Trudeauovej vlády’do roku 2030 dosiahnuť nulové čisté emisie uhlíka. Hoci podpora v Quebecu bola o niečo vyššia ako v ostatných provinciách, stále len 24 percent obyvateľov Quebecu schvaľuje uhlíkovú daň. 

Prieskum ďalej zistil, že len 52 percent Kanaďanov je informovaných o federálnej vláde’politika nulových emisií do roku 2050,ktorá je v súlade s politikou Organizácie Spojených národov’ “2030 Agenda for Sustainable Development” – ktorá zahŕňa plány na postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie spotreby zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.  

Na rok 2050 sa pozerá ako na realistický cieľ Trudeauovej vlády len 15 percent opýtaných Kanaďanov, pričom 37 percent zastáva názor, že tento termín je príliš blízko. Zároveň 35 percent, prevažne z Quebecu, si myslelo, že cieľ je príliš pomalý. 

Kanaďania sa tiež vyjadrili skepticky k odstráneniu spotrebičov na zemný plyn do roku 2030, čo je jeden z cieľov Trudeauovej vlády&nbsp. Len 43 percent respondentov verilo, že tento časový plán je uskutočniteľný, zatiaľ čo ešte menej, 34 percent, si myslelo, že opatrenia ako zákaz používania zemného plynu na vykurovanie domácností do roku 2040 sú reálne.   

Podobne, len 32 percent respondentov si myslelo, že zákaz predaja nových vozidiel na plynový pohon do roku 2035 je reálny, zatiaľ čo 29 percent zastáva názor, že obmedzenie prevádzky vozidiel na plynový pohon v určitých oblastiach alebo v určitom dennom čase je uskutočniteľné.  

Vcelku len 19 percent Kanaďanov verí, že je reálne, aby sa väčšina výroby elektriny v Kanade’do roku 2035 zmenila na zdroje, ktoré nevypúšťajú emisie oxidu uhličitého. 

Kanaďania sú čoraz skeptickejší voči Trudeauom zavedeným klimatickým reguláciám v súvislosti s objavením dokumentov odhaľujúcich, že ministerstvo liberálov’ pre klimatické zmeny zaplatilo Svetovému ekonomickému fóru (WEF) – globalistickej skupine, ktorá stojí za socialistickým “Veľkým resetom” programom –, aby vypracovalo správu, ktorá má ospravedlniť Trudeauov’environmentálny program vrátane jeho uhlíkovej dane. Za zmienku stojí, že Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sa osobne angažujú v WEF, ktorého “program Veľký reset” presadzuje myšlienku, že do roku 2030 nebudú ľudia “nič vlastniť”, ale “budú šťastní.”

Vzdor snahám Trudeauovej vlády’zakryť dopady jeho klimatických regulácií na ekonomiku, nedávna správa ukázala, že ceny potravín rastú rýchlejšie ako celková miera inflácie – celková miera inflácie v krajine – keďže základné potraviny medziročne rastú tempom 10 až 18 percent.  

Vláda prezidenta Trudeaua napriek mnohým správam, ktoré naznačujú, že Kanaďania zažívajú finančné ťažkosti, zväčša ignorovala prosby tých, ktorí žiadali o pomoc, pričom dôsledne popierala, že jej politika má akýkoľvek vplyv na infláciu alebo ekonomiku v širšom zmysle. 

Podpredsedníčka vlády a ministerka financií Chrystia Freelandová nedávno odmietla žiadosť Newfoundlandu a Labradoru’o pozastavenie regulácie čistých palív a zníženie dane z uhlíka, keďže obyvatelia Maritimanu majú problém vyjsť s peniazmi.   

Podobne, napriek pretrvávajúcej inflácii a následnému rastu úrokových sadzieb, Trudeau predstavil svoj druhú uhlíkovú daň v júli.  

“Kanaďania potrebujú ďalšiu uhlíkovú daň ako kopanec do hlavy,” povedal Franco Terrazzano, ktorý pôsobí ako federálny riaditeľ Kanadskej federácie daňových poplatníkov (CTF), vo vtedajšej tlačovej správe. 

Niektoré západné provincie však vyhlásili, že sa nebudú riadiť niektorými novými vládnymi’nariadeniami, ale namiesto toho sa zamerajú na blaho svojich občanov.   

Aberta aj Saskatchewan opakovane sľúbili že uprednostnia záujmy svojich občanov pred záujmami Trudeauovej vlády’“neústavné” požiadavky, pričom neustále pripomínajú federálnej vláde, že ich infraštruktúra a hospodárstvo závisia od ropy, plynu a uhlia.   

“Nikdy nedovolíme, aby sa tu tieto nariadenia zaviedli, bodka,” vyhlásila nedávno premiérka Alberty Danielle Smithová . “Ak sa stanú zákonom krajiny, rozdrvia financie Alberťanov” a spôsobia aj dramatické zvýšenie účtov za elektrinu pre rodiny a podniky v celej Kanade.”    

Premiér Saskatchewanu Scott Moe rovnako prisľúbil bojovať proti novým Trudeauovým’nariadeniam, keď nedávno povedal, že “Trudeauove’nariadenia o nulovej čistej spotrebe elektrickej energie sú cenovo nedostupné, nerealistické a protiústavné.”    

“Vyženú ceny elektriny cez strechu a zanechajú Saskatchewan s nespoľahlivými dodávkami energie. Naša vláda nedovolí federálnej vláde, aby to urobila obyvateľom Saskatchewanu,” obvinil.