40-Days-810x500.png

Jesenná kampaň 40 dní za život sa začína v rekordných 681 mestách po celom svete

15
Kultúra života

Tento týždeň oznámil apoštolát chodníkového poradenstva 40 dní za život svoju najväčšiu kampaň v histórii, v rámci ktorej misia zasiahla 681 miest po celom svete.

Kampaň na jeseň 2023 sa začala v stredu, pričom sa uchádza o rekord “najväčšej kampane [40 dní za život] VŠETKÝM spôsobom, ” ako uviedol generálny riaditeľ a prezident Shawn Carney.

“Napriek tomu, čo hovoria médiá a politici, hnutie za život rastie každým dňom a v dohľadnej dobe sa nikam neposunie,” napísal Carney na X, predtým Twitter.


“Dopyt po 40 dňoch za život je v súčasnosti historicky najvyšší, a hoci čelíme výzvam, ako udržať krok s týmto rastom, sme zaň úprimne vďační,” dodal Carney vo vyhlásení pre LifeSiteNews. “Na rozdiel od mýtu, ktorý šíria niektorí politici a médiá, že hnutie za život v Amerike po Roeovej zmizne, skutočnosť je úplne opačná.”

“40 dní za život sa každým dňom darí, pričom účasť miest a dobrovoľníkov sa zvyšuje. Máme byť za čo vďační a zároveň nás čaká veľa práce.”

Už o dva dni apoštolát oslavuje svoj rast a víťazstvá na začiatku kampane. Počas prvého dňa jesennej kampane organizácia oznámila, že “v okolí nie je’toľko potratových zariadení ako vlani.”

Skupina poznamenala, že “máme’potvrdené, že 25 rôznych potratových centier naposledy zavrelo svoje brány” po jesennej kampani 2022. Vražedné centrá zatvorili v Spojených štátoch, Guatemale, Kolumbii, Rakúsku a Mexiku. Jedným zo zatvorených zariadení bolo “jedno z najrušnejších potratových zariadení v New Yorku,” ktoré sa nachádza v Bronxe.

Dnes skupina oslávila “prvú správu o zachránenom dieťati v rámci kampane,” ktorá vznikla ako výsledok kampane na jar 2023. Podľa dnes zverejneného príspevku na blogu sa zástancovia života v ekvádorskom Guayaquile dozvedeli od kňaza, že žena, ktorá chcela na jar podstúpiť potrat, zmenila názor po tom, čo prešla okolo modliacich sa dobrovoľníkov 40 dní za život.

Bábätko Erik — teraz má päť mesiacov — je “jedným z ôsmich zachránených pred potratom počas kampane 40 dní za život, ktorá sa konala vlani na jeseň’v hlavnom meste Portugalska.”

Rekordný počet miest prichádza po tom, čo kampaň na jeseň 2022 zachránila 49 detí len za prvé dva týždne modlitebného svedectva.

RELATÍVNE

40 dní za život spúšťa prvú kampaň na Cape Cod na boj proti návratu potratov