GettyImages-1353463980-810x500.jpg

Kalifornský generálny prokurátor svojím škodlivým usmernením o "rodovej identite" porušuje zákon

31
Kultúra smrti

Paul Jonna, špeciálny poradca Spoločnosti Thomasa Mora a partner spoločnosti LiMandri and Jonna LLP, je autorom otvoreného listu, ktorý je reakciou na usmerňovací list generálneho prokurátora Bonta’: 

“Je hlboko znepokojujúce, ale bohužiaľ neprekvapujúce, že generálny prokurátor štátu vydal tlačovú správu a ‘usmernenie’ v rozpore s príkazom federálneho súdu—usmerňujúcim školské obvody a štátnych úradníkov, aby konali spôsobom, o ktorom federálny súd rozhodol, že pravdepodobne porušuje zákon U.USA. Novo vydané usmernenie vystavuje štát, školské obvody a zamestnancov verejných škôl obrovskej zodpovednosti vo forme poplatkov za právne služby a náhrady škôd.” 

“Kalifornčania by mali byť hlboko znepokojení skutočnosťou, že táto otázka—skrývania rodovej identity a sociálnej transformácie malých detí—v škole—je pre štát takou vysokou prioritou. Neexistuje žiadne ospravedlnenie pre generálneho prokurátora Bontu, ktorý vynakladá milióny dolárov daňových poplatníkov na súdne spory a iné zdroje na presadzovanie ‘usmernení’, o ktorých teraz vie, a mal vždy vedieť, že sú protiústavné a škodlivé pre deti.”

“Rodičia, učitelia a študenti si zaslúžia vedúcich predstaviteľov, ktorí rešpektujú a dodržiavajú zákon—najmä základné ústavné práva. Spoločnosť Thomasa Mora je odhodlaná bojovať v tomto boji na súde—až po Najvyšší súd USA—až kým nebude každý úradník v štáte Kalifornia a v celej krajine nútený dodržiavať zákony. Žiaľ, tento proces bude stáť daňových poplatníkov milióny dolárov, ale je to’bitka, ktorá je nevyhnutná a musí sa vyhrať.”

Prečítajte si celú reakciu Thomas More Society’na stanovisko generálneho prokurátora Bonta’“Guidance Regarding Forced Disclosure Policies Concerning Gender Identity,” here.

Prečítajte si viac o práci Thomas More Society’na ochranu práv rodičov, učiteľov a študentov v prípade Mirabelli v. Olson, zde.

O Spoločnosti Thomasa Mora

Spoločnosť Thomasa Mora je národná nezisková právnická firma, ktorej cieľom je obnoviť v práve rešpektovanie života, rodiny a slobody. Spoločnosť Thomas More Society so sídlom v Chicagu a s kanceláriami po celej krajine podporuje tieto ciele poskytovaním vysokokvalitných právnych služieb pro bono od miestnych súdov až po Najvyšší súd Spojených štátov. Viac informácií nájdete na stránke thomasmoresociety.org.