F67sZaQWsAAf-32-810x500.jpg

Maďarský prezident chváli Elona Muska a stretáva sa s ním po prejave v OSN na podporu veľkých rodín

47
Kultúra života

Maďarská prezidentka počas svojej nedávnej cesty do Spojených štátov pochválila a neskôr sa stretla s generálnym riaditeľom spoločnosti X Elonom Muskom, aby s ním diskutovala o jeho podpore mnohodetných rodín.

Katalin Novák minulý týždeň vystúpila na pôde OSN v New Yorku, keď spomenula meno technologického miliardára.

“Elon Musk má možno pravdu, keď hovorí, že demografický pokles je vážnejší problém ako klimatická kríza,” ona povedal, odvolávajúc sana jeho posts na tému X. 

“Ak nebude dieťa, nebude ani budúcnosť,” pokračovala. “Aký zmysel má starať sa o Zem, ak nebudeme mať deti a vnúčatá, ktorým by sme to mohli odovzdať?"”

Novák, 46-ročná, má tri vlastné deti. Po svojom prejave navštívila Muskovu’novú továreň Tesla v Austine v Texase. She označila ho za “spojenca” v “boji za slobodu rodín.”  

Jeho návšteva Texasu sa uskutočnila preto, lebo Musk bol pozvaný spoločnosťou Novák na 4. polročný demografický summit v Budapešti, ktorý sa konal 14. a 15. septembra, ale nemohol sa na ňom zúčastniť.   

Na summite, ktorý bol podľa očakávania kritizovali ľavicové americké médiá ako Politico.  

Pres to, že Musk nie je zvlášť nábožensky založený, neustále vyjadruje podporu prorodinnej hospodárskej politike.

Sám má desať detí s tromi rôznymi ženami.  

Novák sa stretol aj s niekoľkými americkými partnermi. politikmi, vrátane pro-life senátora Montany za GOP Steva Dainesa, guvernéra Montany Grega Gianforteho, aguvernéra Utahu Spencera Coxa. Taktiež predniesla prejav k študentom na Brigham Young University.  

Počas budapeštianskeho demografického summitu tento mesiac Novák odhalilambiciózny 12-bodový plán pre maďarské rodiny.

Medzi bodmi začlenila na svoj zoznam aj to, že “dievčatám by malo byť umožnené vyrastať ako dievčatá a chlapcom ako chlapci.”  

Na zozname sa tiež uvádza, že rodičia, a nie štát, majú “právo, zodpovednosť a povinnosť vychovávať svoje deti. ”  

Zmieňuje sa tiež o úcte k starším ľuďom, podpore vlastníctva domov a o odpore voči “protirodinným rozhodnutiam”. 

Podľa údajov Organizácie Spojených národov klesla celosvetová miera plodnosti v rokoch 1990 až 2019 z 3,2 na 2,5 živonarodených detí na ženu. “V súčasnosti takmer polovica svetovej’populácie žije v krajine, kde je celoživotná plodnosť nižšia ako 2,1 živonarodených detí na ženu,” to reported

V tohtoročnom rozhovore s Tuckerom Carlsonom Musk obvinil potraty a antikoncepciu z nízku mieru plodnostina celom svete. “Nemôžem’to dostatočne zdôrazniť, nie je dosť ľudí,” tiež povedal The Wall Street Journalv decembri minulého roka.