shutterstock_1450746461-810x500.jpg

Medzinárodná únia silového trojboja hrozí vylúčením kanadského muža, ktorý súťažil proti ženám

45
Kultúra smrti

Medzinárodná únia silového trojboja vyhlásila, že kanadský mužský “transgender” silový trojbojár musí mať zakázané súťažiť proti ženám. 

Medzinárodná federácia silového trojboja (IPF) vydala 18. augusta ultimátum Kanadskej únii silového trojboja (CPU) po tom, čo CPU povolila “Anne” Andresovej, biologickej mužke, súťažiť proti ženám.  

“Hrozí im [Andresovi] pozastavenie činnosti, ak nebudú dodržiavať túto politiku,” povedal Gaston Parage, prezident IPF, pre denník Daily Mail, ktorý o varovaní informoval ako prvý. 

Výstraha prišla približne týždeň po tom, čo muž s pohlavím “Anne” Andres vytvoril kanadský rekord v silovom trojboji. 

Národný rekord vytvoril na šampionáte v meste Brandon v štáte Manitoba na Majstrovstvách západnej Kanady Kanadského zväzu silového trojboja 2023 po tom, čo nadvíhal ženy v kategórii o viac ako 200 kilogramov. Získal prvé miesto v kategórii žien Masters bez výzbroje, ako v poslednom čase informoval portál LifeSiteNews. 

Medzinárodná federácia IPF nedávno zmenila svoje pravidlá, aby ochránila vzpieračky tým, že obmedzila, ktorí biologickí muži môžu súťažiť so ženami.  

Vzpieračská organizácia oznámila, že “transrodoví” športovci musia pred súťažou proti ženám predložiť doklad totožnosti, ktorý dokazuje, že sa najmenej štyri roky identifikovali ako opačné pohlavie. Muži s pohlavným rozdielom musia tiež preukázať, že majú zníženú hladinu testosterónu. 

Kanadská súťažná vzpieračka April Hutchinsonová oslávila rozhodnutie a nové zákony IPF označila za “VELKÉ víťazstvo.”  

“Nie je to’dokonalá politika, ale krok správnym smerom,” napísal Hutchinson na X, predtým známom ako Twitter. “Už žiadna inkluzívna politika. Pozrite sa, čo sa dá dosiahnuť hovorením.” 

   

V marci Kristine Bayntum, ktorá je powerliftérka, opísala pre National Review aké to bolo súťažiť proti Andresovi na podujatí v roku 2019. 

“Vtedy som to ešte nevedela, ale tušila som, že súťažím proti mužovi, ktorý sa identifikuje ako transsexuál,” povedala.  

“Keď som bola na pódiu, dostala som sa na druhé miesto, potom prišiel tento človek a prehovoril a bol to v podstate mužský’hlas.” 

Bayntumová poznamenala, ako bola “šokovaná” po tom, čo neskôr, až v roku 2023, zistila, že Andres je biologický muž, keďže predtým si myslela, že Andres by mohol byť žena na testosteróne. 

Andres dokonca sám priznal, že biologickí muži majú v silovom trojboji výhodu oproti ženám, saying, “Aj keď sa zdá, že veda celkom jasne ukazuje, že transrodové športovkyne majú trvalú výhodu, keď prešli mužskou pubertou, a to aj po operácii blokujúcej testosterón, nie je to’rozhovor, ktorý tu’vedieme.”  

Riley Gainesová, konzervatívna aktivistka, ktorá je bývalou americkou plavkyňou z Kentuckej univerzity a je známa najmä tým, že sa vyslovila proti tomu, aby muži súťažili so ženami v športe kvôli transgenderovej ideológii, Andresovú odsúdila za to, že sa vysmieva silovým ženám, že nie sú také silné ako muži. 

“Anne Andres (muž, ktorý sa identifikuje a súťaží ako žena) nechápe, prečo sú powerliftérky také ‘zlé’ v tlaku na lavičke … no idk Anne, ale možno je to’preto, že máš 20-krát viac testosterónu ako ony. Len tak na zamyslenie,” Gaines písalna X.

Vedecký výskum naďalej potvrdzuje, že muži majú vo väčšine športov výhodu pred ženami, pokiaľ ide o ich fyzické schopnosti, ktoré nie sú eliminované medzipohlavnými hormónmi. 

Ak sa biologickí muži naďalej tlačia do ženských súťaží, kradnú im ocenenia a stanovujú nové rekordy, niektoré inštitúcie presadili zákony na ochranu žien.  

V auguste britské veslovanie oznámila že zakáže biologickým mužom, ktorí tvrdia, že sú ženy, súťažiť proti ženám a potenciálne im vziať ocenenia. 

Koncom toho istého mesiaca Svetový vodný šport, medzinárodný riadiaci orgán pre vodné športy, oznámil že vytvoril “otvorenú kategóriu” pre plavcov, ktorí o sebe tvrdia, že sú “transrodoví” a nespĺňajú súčasné predpisy na súťaženie so ženami. 

Podobne aj World Track and Field majú zákaz účasti v kategóriách, ktoré nezodpovedajú biologickému pohlaviu. Taktiež iní vytvorili špeciálne kategórie pre športovcov, ktorí sú pohlavne nevyhranení.