boris-pride-640x335.png

Veľká Británia potrestá školy, ktoré nebudú učiť o LGBT

403
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Podľa najnovších zistení budú stredné školy v Spojenom kráľovstve potrestané inšpektormi, pokiaľ nebudú prednášať o LGBT. 

Britský školský regulačný úrad Ofsted uviedol, že školy nezískajú lepšie hodnotenie ako "vyžadujúce zlepšenie", ak nebudú informovať žiakov o LGBT životnom štýle a o "ochrane ich charakteristických čŕt". S týmito informáciami prišlo spravodajstvo Daily Mail.

Hovorca Ofstedu to komentoval nasledovne: "Smernice ministerstva školstva dávajú jasne najavo, že stredné školy musia učiť o LGBT témach."

"Podľa vládneho usmernenia však základné školy majú väčšiu voľnosť v rozhodovaní o tom, kedy s týmito témami začať, a preto ich netreba hneď označkovať, keď vylúčia tieto témy," dodal. 

V správe, ktorú tento týždeň zverejnil Ofsted, sa tvrdí, že školy budú môcť naďalej "učiť princípy akejkoľvek viery a o ochrane charakteristických čŕt", ako napr. to, že homosexuálne páry by nemali uzatvárať manželstvá alebo mať sexuálny styk podľa konkrétneho náboženstva.

"Ak tak však urobia, musia tiež vysvetliť zákonné práva, ktorými disponujú LGBT ľudia na základe britských zákonov, a že je potrebné rešpektovať týchto ľudí," uvádza dokument. 

Tvrdá, "progresívna" ľavicová Národná sekulárna spoločnosť (National Secular Society), ktorá chce dosiahnuť zákaz náboženských škôl v Británii, bola rozzúrená z toho, že inštitúcie budú naďalej môcť vštepovať niektoré náboženské učenia o homosexualite. 

"Je veľmi rozporuplné, aby Ofsted trestal školy, ktoré odmietajú učiť o LGBT ľuďoch, ale zatváral oči pred náboženskými školami, ktoré učia, že byť LGBT je morálne nesprávne," uviedol ich hovorca. 

"Všetci žiaci by mali mať možnosť študovať v škole, ktorá ich víta a akceptuje, v ktorej sa nehanbia za to, kým sú," dodal - bez toho, aby sa zaoberal otázkou, ako by sa cítili žiaci z náboženských rodín pri ich navrhovanom systéme. 

Začiatkom tohto týždňa informovala redakcia Christian Concern o prípade pastoračnej správkyne, ktorú vyhodili zo základnej školy Anglikánskej cirkvi v Gloucesteri. Dôvodom mali byť jej príspevky na Facebooku, v ktorých vyjadrila obavu z plánov, že sexuálna a vzťahová výchova (SRE) bude povinná na prvom stupni základných škôl. 

Kristie Higgs vo svojich dvoch príspevkoch na sociálnych sieťach priblížila zavedenie transrodovej ideológie a podporu homosexuality na základných školách. Ďalej varovala pred silami, ktoré chcú "zakázať základné kresťanské presvedčenia" k téme muži, ženy a manželstvo. 

Jej zamestnávateľ Farmor’s School začal vyšetrovať pani Higgs po tom, čo anonymný sťažovateľ tvrdil, že jej príspevky sú "homofóbne a predpojaté voči LGBT komunite". Škola následne oznámila, že ju vyhadzujú kvôli "nelegálnej diskriminácii" a "nevhodnému použitiu sociálnych sietí"