hollysprings.jpg

Útočníci vypálili kostol, ktorý odmietol lockdown: "Vsadím sa, že zostanete doma"

496
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Kostol v štáte Mississippi, ktorý je žalovaný za to, že zostal otvorený počas koronakrízy, bol v stredu zničený v dôsledku podpaľačstva, uvádzajú predstavitelia miestnej samosprávy. 

Redakcia Fox News zároveň informuje, že niekto nastriekal graffiti na Prvý letničný kostol v Holly Springs, vrátane nasledujúceho posolstva: "Vsadím sa, že teraz zostanete doma, vy pokrytci."

Miestne úrady uviedli, že pred kostolom došlo k výbuchu a budova sa vznietila niekedy medzi druhou a štvrtou hodinou rannou. 

Maršál miestneho policajného oddelenia Kelly McMillian sa pre miestne spravodajstvo vyjadril, že požiar je vyšetrovaný ako podpaľačstvo.

Zdá sa, že kostol bol terčom kvôli tomu, že pokračoval v bohoslužbách počas koronakrízy. Právnici pro-life Spoločnosti Thomasa Mora zastupujú zbor pred súdom po tom, čo bol pastor Jerry Waldrop citovaný miestnymi úradmi za vedenie bohoslužieb počas Veľkej noci. 

"Nachádzame sa v čase, keď si nemyslím, že by bolo tajomstvom, že vo všeobecnosti rastie nepriateľstvo voči zborom," uviedol právnik Stephen Crampton. "A teraz tu máme zbory, ako Prvý letničný, ktoré rozvíria vodu svojou otvorenosťou a dôslednosťou usilujúc sa chrániť svoje ústavné práva."

Spravodajstvo The Blaze informuje, že budova je celá zničená, no zbor ju plánuje prestavať. 

"My si vieru uchováme a budeme pokračovať v tom, čo sme vždy robili a možno nie na tomto mieste," uviedol pastor. "Spojím sa s našimi veriacimi a možno si prenajmeme budovu alebo urobíme čokoľvek bude dovtedy potrebné."

Waldrop povedal, že zápasí s myšlienkou, že by niekto podpálil kostol. 

V apríli zbor vyhral spor na federálnom súde, keď sudca umožnil, aby bol kostol otvorený pre "drive-thru" bohoslužby, uvádza sa v správe. 

Zbory po celej krajine bojovali, aby mohli byť otvorené počas lockdownu, pričom poukazujú na to, ako potratové kliniky mohli naďalej zabíjať nenarodené deti pri elektívnych potratoch, ale pastori nemohli viesť bohoslužby - pravdepodobne preto, že by to mohlo ohroziť životy ľudí.

Niektoré štáty, vrátane Mississippi, zahrnuli elektívne potraty do svojich nariadení o pozastavení, pro-potratové skupiny však podávali žaloby a úspešne blokovali mnohé takéto príkazy.