02-7.jpg

Bývalý kancelár KBS Ziolkovský k smerovaniu KDH

484
Kultúra života

Po tom, čo kriticky na adresu vedenia KDH vystúpil hovorca biskupov Martin Kramara, zareagoval aj bývalý kancelár Konferencie biskupov Slovenska Anton Ziolkovský. A ten nereaguje len na posledné vystúpenie Hlinu v relácii RTVS O 5 minút 12, po ktorej toľko predseda KDH túžil, ale aj na celkové smerovanie strany.

„Krestanska demokracia ma dostatok vlastných tém. Ak jej nositelia chcú, aby ich zvyšok bral vážne, mali by sa aspoň usilovať ako kresťania sa správať a nevnášať pochybnosťi, že to so svojimi témami myslia vážne“, píše Ziolkovský na sociálnej sieti, čím zrejme reaguje na fakt, že konzervatívne témy, ktoré boli donedávna výsadou KDH už prevzali iné strany a dokonca ich na reálne v politike presadzujú.

Ziolkovský sám už dokonca stráca nádej, že to KDH vôbec myslí s konzervatívnymi témami vážne.

„Podľa mna sa deje opak. Najskôť KDH uzavrie pakt o neútočení s hlavným ideovým protivníkom. Potom nedokáže, či nechce povedať, že ak niekto z koalície čo len predloží poslanecký návrh k registrovaným partnerstvám, že z nej vystúpi.

Predseda strany je v televízii vulgárny a neslušný. A zajtra má spoločný míting s Trubanom vo Veľkom Krtíši.

Zvyšok strany mlčí (lepšie povedané, verejne sa takmer nevyjadruje). Takto si kresťanskú demokraciu nepredstavujem“, povedal narovinu Anton Ziolkovský.