square.jpg

Kto počaroval Dankovi? Kuffovci a klamstvami!

513
Kultúra života

SNS poslanci odmietli umenšiť zlo potratov a zásadoví Kuffovci ich bránia!

Cez podpísanie Memoranda za život a vlasť sa Kuffovci stali rukojemníkmi Danka, ktorý ich použil, no nie pre ochranu života, len svojho ega. Táto honosne znejúca dohoda znamená, že KDŽP bude môcť niekedy predložiť návrh zákona o potratoch cez SNS, a teda dala SNS zámienku nepodporiť aktuálny návrh zákona o potratoch, ktorý 3 dni po Pochode za život neprešiel pre jeden chýbajúci hlas. KDŽP tento nemorálny postoj ôsmych SNS poslancov obhajuje klamstvami alebo možno z neznalosti, ktorá však neospravedlňuje:

 

1. Matovičov, ako Štefan Kuffa nazýva Krajčiho návrh, nebojoval proti potratom

OĽaNO predkladatelia bojovali asi za viac potratov, keď navrhovali zrušiť preplácanie cca 700 potratov ročne, ktoré sú vykonávané pre ženy nad 40 rokov zdarma. Ženy vo veku 40-44 podstúpujú potraty až 3-krát častejšie ako ženy vo veku 30-39 rokov, tie nad 45 rokov až 5-násobne častejšie. Preplácanie potratov, na ktorom participujú všetci kresťania, je zjavne incentívou pre ženy podstúpiť potrat. Pritom dôvody z vyhlášky z roku 1973 pre takýto „zdravotný dôvod“ sú jednoznačne zastaralé. Tento návrh bol prijateľný aj pre liberálov zo SaS, len nie Kuffovi, ktorý chce ísť rovno za úplným zákazom, pre ktorý však nie je dosť presvedčených poslancov v NR SR a ešte dlho nebude. Kuffa napísal v TS: „To len dokresľuje ako silne antipotratový zákon to je, keď zástancovia potratov s ním nemajú problém.“ Kuffa sa zo svojej teologickej osvietenosti nevie znížiť na žiaden kompromisný návrh a preto ani nechápe, že niekto sa snažil nájsť dohodu aj s liberálmi, ktorý napr. nechcú nielen vlaky ale ani potraty zadarmo.

 

2. Možnosť utajeného pôrodu predstavuje riziko, že tajne porodené deti budú predmetom obchodovania s deťmi a orgánmi

Toto Dankove klamstvo zožrať a ďalej ho opakovať svedčí až o diabolskom útoku na tento návrh. Utajený pôrod je už dávno v našej legislatíve a vďaka nemu bolo zachránené nie jedno dieťa, nevie sa o žiadnom prípade obchodovania. Umožnenie žene pred utajeným pôrodom ísť na PN-ku od 21. týždňa tehotenstva malo zlepšiť situáciu pre ženy, aby si práve utajený pôrod vybrali. A návrh, aby sociálna kuratela umožnila adoptívnym rodičom prijať dieťa v deň utajeného pôrodu, aby dieťa zbytočne nežilo vo vákuu a so syndrómom odmietnutia, je riešením s ohľadom na novorodenca. Aj na matku, ktorá naďalej podľa legislatívy si môže rozhodnutie do 2 mesiacov rozmyslieť a dieťa jej bude vrátené. Poslankyňa Smolíková sa vyhovárala, že tomu nerozumeli a nikto im to neprišiel vysvetliť. Ku všetkým prolife zákonom prebiehala dvojdňová rozprava, kde sa mnoho poslancov pýtalo, vyjadrovalo svoje výhrady. Diskusia bola argumentačne veľmi zdatná, začo treba prolife poslancov pochváliť. Dokonca liberálni poslanci si dali námahu diskutovať v pléne, no nikto od Dankovcov. Asi tak im záleží na prolife zákonoch, ktorých návrhy boli známe už celý mesiac.

 

3. Štefan Kuffa pustil ešte takýto blud:

„Materské príspevky, ktoré Matovič ukradol z nášho programu sa navyše neriešia cez potratový zákon“, len dokazuje, že netušil, o čo v Krajčiho návrhu išlo. Žiadne materské príspevky Matovič nepredkladal v tomto zákone a už vôbec ich neukradol. Ešte KDŽP neexistovalo, keď Matovič predkladal CBR návrh o tom, aby bol novorodenecký príspevok rozdelený pre ženy od 4. mesiaca tehotenstva. A samozrejme, že cez potratový zákon chcel Matovič riešiť potraty zdarma, nie materské.

 

Urazená pýcha peklom dýcha

Jediná pravda azda je, že „KDŽP nevstúpi do žiadnej vlády“, lebo spolu s SNS sa potopia už za pár mesiacov s takýmto prístupom. Nepomáha, keď obom zastiera rozum nenávisť voči Igorovi Matovičovi. Toto sú kresťanskí politici - nad vecou a za hodnoty?! Takúto slizkosť si SNSáci mohli dovoliť len s Kuffovcami za chrbtom. Nebol to Štefan Kuffa pod pseudonymom vo februári na portáli Svetlo sveta, ktorý akosi spravuje, kto písal, že Vašečkov návrh je zlý kompromis? Ešteže aj jeho podporu Dankovi nevyhovoril. No určite nie je morálne ani racionálne podporiť zákon bez šance, a nepodporiť taký, čo má veľkú šancu prejsť, keď oba o niečo zlepšujú súčasný stav. Obávam sa, že kňaz Maroš Kuffa dostáva informácie len sprostredkovane a asi riadne filtrované práve spomínanými klamstvami.

 

Záchrancom chýbala dohoda

Nie som si istá, či viac ako zachraňovať deti, nechce SNS zachraňovať len seba a azda aj Kuffu znova na politické výslnie. Ale skôr to dopadne tak, že Kuffovcov použijú, prolife hlasy len nabudia, ale nič neurobia. Tak sa naposledy Smer búšil do pŕs na čele so svojim podpresedom Blanárom, že pripravia prolife návrh, zvolali aj okrúhly stôl a po dvoch rokoch stále nič. Na nejaký čas to pacifikovalo biskupov i prolife tábor a pred voľbami je im treba zatvoriť ústa najviac, všakže? Biskupi radšej nepovedia, že Danko je zradca, bývalý ich hovorca Anton Ziolkovský to radšej diplomaticky zvalí na predkladateľov. Vraj neurobili dosť pre dohodu. Keď Marek Krajči vyvinul enormnú snahu o dohodu s liberálmi, čo si mal dohodovať s SNS? Veď ak sú prolife, tak zahlasujú azda prolife?! Či bolo treba dohodnúť nejakú kartičku na spôsob gastráčov pre ženy pred utajeným pôrodom, či prosíkať ich o zahlasovanie? Prolife poslanci v Smere sa vedeli zorientovať, keď dostali voľnú ruku. No Danko nevedel ani len hlasovaciu kartu vytiahnuť, aj to by bolo stačilo. Liberálni poslanci ako Dostál, Osuský či Zimanová pri hlasovaní o zákaze potratov bez šance na schválenie radšej takto znížili kvórum, než aby sa zdržali. Aj to im treba uznať. A falošných prolife prorokov treba odhaliť - aj to je úloha prolife hnutia a jeho lídrov. Verím, že sa niektorí ozvú.

 

 

Perly z SNS tlačoviek hneď po hlasovaní:

 

Eva Smolíková: „Nepredložili sme ho, lebo sa týka každého z nás... Chceme sa k nemu postaviť naozaj zodpovedne. Našim cieľom do budúcna je absolútna ochrana nenarodeného života. Doteraz sme však nevedeli nájsť kompromisné stanovisko.“

 

Tibor Bernaťák: „Mnoho aktivít zaváňa samoprezentáciou, nie reálnou snahou o zmenu. Budeme rokovať a hľadať podporu...“

 

Erik Zbinovský zo Slovenského dohovoru za rodinu to však úplne zabil: „Keďže poslanci zlyhali a neschválili ani jeden zo 4 návrhov…" KDŽP pripraví pre SNS návrh zákona. Ktorí to poslanci zlyhali, keď chýbal iba jeden hlas?

 

Andrej Danko: „Veľmi dobre viete, že SNS iniciuje okrúhly stôl, chceme odborne diskutovať, aby sa našiel kompromis. Na konci sa smejú liberáli, progresívci… Budem bojovať v parlamentných voľbách, aby sa kresťanské hlasy nestratili u tých, ktorí ich zneužívajú.“