V Belehrade v priebehu celého týždňa sa budú konať podujatia LGBT spolkov

107
Kultúra smrti

Belehrad 27. augusta 2019 (HSP/ruserbia.com/Foto:TASR/AP/Keystone-Martial Trezzini) <b>Pred vyše pol druha storočím ideológ komunizmu súdruh Karl Marx vo</b> …

Pred vyše pol druha storočím ideológ komunizmu súdruh Karl Marx vo svojej celoživotnej práci „Das Kapital“ prízvukoval, že „prízrak komunizmu blúdi po Európe…“ V dnešných dňoch po Európe blúdi iný prízrak – prízrak gay pochodov, rôznych „prideov“ a iných dúhových akcií. A dostal sa už aj do Srbska. Napríklad, v Belehrade prakticky v priebehu celého týždňa /9. – 15. septembra/ budú sa konať podujatia, ktoré zorganizujú spolky sexuálnych menšín v rámci „Týždňa hrdosti“.

Ako zdôrazňujú srbské média, apoteózou „dúhového týždňa“ sa stane grandiózny gay–pochod – sprievod s heslom „Nezriekam sa“, ktorý sa uskutoční v závere programu 15. septembra a účastníci pochodu prejdú od Slavii po park Manéž. Pochod sa začne o 17. hodine a veselí  gay-prideovci prejdú ulicou Kráľa Milana, cez námestie Nikoly Pašića, vedľa budov belehradského a srbského parlamentu, prejdú ulicou Kniežaťa Miloša, vedľa budovy srbskej vlády a svoj sprievod ukončia v parku Manéž.

Organizátori pre média podotkli, že osobné pozvania nikomu neposielali, ale sú presvedčení, že sa na pochode zúčastní aj srbská premiérka Ana Brnabićová, ktorá má „tú správnu orientáciu“, a niekoľko ministrov srbskej vlády. Celkovo v rámci „Týždňa hrdosti“ sa uskutoční 60 rôznych podujatí, najväčším z nich sa stane výstava „Balkan pride“, ktorá sa otvorí 9. septembra v kultúrnom stredisku „Hrad“. Na tejto výstave budú predstavené fotografie o gay pochodoch, ktoré sa uskutočnili v balkánskych štátoch.

Na tlačovej konferencii zástupcov LGBT organizácií, ktorá sa uskutočnila v budove belehradského parlamentu, organizátori podujatia vyhlásili, že Belehrad sa stane jedným z piatich kandidátov na usporiadanie „Euro-prideu-2022“ – hlavného gay pochodu Európy. Nespomenuli, či medzi tými piatimi kandidátmi je aj Slovensko. Je možné, že Slovensko je príliš mala, kresťanská, konzervatívna a tradicionalistická krajina na to, aby sa stala hlavným európskym štátom v oblasti takých „moderných technológií“, ako sú gay pridy, dúhové sprievody a iné pestrofarebné pochody.

Pred vyše pol druha storočím ideológ komunizmu súdruh Karl Marx vo svojej celoživotnej práci „Das Kapital“ prízvukoval, že „prízrak komunizmu blúdi po Európe…“ Jedného „prízraku“ v Európe sa zbavili. Je tu druhý…

Eugen Rusnák