1245x700.jpg

Rodičia hovoria, že učiteľka sa snažila presvedčiť ich 8-ročného syna, že je transgender

318
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Rodičia žalujú školský obvod za takmer 1 milión dolárov. 

Oregonskí rodičia žalujú školský obvod za takmer 1 milión dolárov po tom, čo sa vlani jedna učiteľka niekoľkokrát spýtala ich 8-ročného syna, či si myslí, že je dievča a počas prestávok ho zadržiavala, aby čítal knihy, sledoval videá a rozprávala sa s ním o živote transgender osoby - bez ich vedomia, informovala KPTV-TV

"Teraz sa cíti inak, cíti sa zmätený," povedala matka pre stanicu, ktorá neodhalila jej identitu či identitu otca. "Počuť, že váš syn hovorí, že ... na gauči rozprávajúc sa s terapeutom, zadržiavajúc slzy - to je veľmi srdcervúce." 

Aké je pozadie prípadu?

Rodičia sa pre KPTV vyjadrili, že to začalo, keď ich syn začal používať zamestnanecký záchod na základnej škole Nellie Muir v meste Woodburn, pretože kvôli žalúdočným problémom sa cítil zle na chlapčenských záchodoch. Podľa stanice sa domnievajú, že učiteľka predpokladala, že ich syn - ktorý mal v tom čase osem rokov - sa cítil nekomfortne pri používaní chlapčenských toaliet, pretože bol transgender. 

Matka a otec tiež informovali KPTV, že učiteľka - ktorá na škole stále pracuje - získala transgender-tematické materiály, ktoré predstavila ich synovi, od svojich transgender priateľov. 

Potom chlapec priniesol domov jednu z kníh (viď nižšie).

 

Gender book

 

"Mala nám to oznámiť, ak by to tak bolo, keby povedal, že sa cíti ako dievča," povedal otec chlapca pre KPTV. 

Ako informuje denník the Statesman Journal, v sťažnosti rodičov sa uvádza, že je to "snaha o to, aby sa stal transsexuálom" a demonštrácia toho, že "je prijateľné stať sa transsexuálom"

"Boli extrémne šokovaní, keď zistili, že odhaľovala (ich synovi) rôzne sexuálne koncepty, ako napr. rozdiel medzi mužskými a ženskými časťami tela," uviedol v súdnom konaní právnik rodiny Edgar Diaz.

Rodičia podali sťažnosť na školu, ale podľa nich predstavitelia školy problém zľahčujú, keď im uviedli: "Ak by sa toto stalo v Portlande, o nič by nešlo," inforumuje Statesman Journal

 

 

Údajné následky

"Ešte dnes, o rok neskôr, ak sa hrá s mojou neterou, je v tej chvíli dievčaťom ... ak sa hrá s mojim synovcom, je chlapcom," dodala matka pre stanicu. 

Dnes sa chlapec zároveň vyhýba hraniu s "dievčenskými" hračkami alebo "dievčenským hrám" a zmenila sa jeho osobnosť, je čoraz viac depresívny, agresívny a izolovaný, uvádzajú noviny. 

Viac od KPTV:

Matka hovorí, že jej syn zostal zmätený a zranený po tom, čo bol vyčlenený. Dnes, o rok neskôr, 9-ročný pacient užíva lieky proti úzkosti a chodí na terapie, ako uvádzajú rodičia. Rodina hovorí, že chlapcov zmätok a emocionálne utrpenie ovplyvnili aj celú rodinu. Otec hovorí, že trpí záchvatmi paniky a matka je na PN, trpí úzkosťou a depresiou a zostáva doma. 

Podľa informácií the Statesman Journal sa Diaz v sťažnosti vyjadril, že "chlapec sa tiež bojí navštevovať školu, vidieť (učiteľku) a používať chlapčenské toalety"

"Môže byť, kým chce, mne je to jedno, kým je," povedal otec pre stanicu. "Ja len chcem, aby bol môj syn šťastný, a mám pocit, že ho úplne poplietla. Frustruje ma, že môj syn môže byť tak drasticky ovplyvnený a nič sa s tým nedá robiť; chceli to len zamiesť pod koberec."

Rodičia žalujú školský obvod z nedbanlivosti, falošného uväznenia a úmyselného zavinenia emocionálneho utrpenia, uviedla KPTV a dodáva, že školský obvod Woodburn sa k žalobe nesmie vyjadriť.