1245x700.jpg

Staršia pro-life poradkyňa napadnutá pri potratovej klinike

222
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Staršia pro-life poradkyňa bola  minulý týždeň údajne napadnutá mladšou ženou v okolí jedinej zostávajúcej potratovej kliniky v štáte Kentucky. Obeť útoku mala zlomenú nohu, čo si vyžiadalo operáciu a taktiež mala krvácajúce rany na hlave, ako informuje LifeSiteNews

Médium uviedlo, že Donna Durning - aktivistka, ktorá už takmer 20 rokov bojuje na ulici proti potratom - sa nachádzala v okolí E.M.W ženského chirurgického centra v Louisville, keď jej skrížila cestu mladá žena, ktorá sa predtým nachádzala na klinike. 

Durning sa pre LifeSiteNews vyjadrila, že mladšia žena, ktorá vyzerala na dvadsať, smerovala k čakajúcemu autu, keď sa "otočila a pozrela na mňa a ja som jej podala milú kartičku ... povedala som: "Zlatko, toto je pre vás; ak sa chcete s niekým porozprávať, je tam telefónne číslo." Chytila ma za obe ramená a doslova ma sotila na zem." 

Svedkovia si poznačili poznávaciu značku vozidla, ktoré odišlo s mladou ženou a ďalší pro-life aktivisti prišli na pomoc Durningovej pred príchodom sanitky, ako informuje spravodajstvo LifeSiteNews. 

Adele Darnowski, priateľka obete, pre LifeSiteNews povedala, že "policajti, ktorí boli v aute na druhej strane ulice, okamžite vstúpili do (kliniky) a údajne získali záznamy z kamier." 

Darnowski zverejnila na Facebooku fotografiu z nasledujúceho dňa, kedy bolo podľa jej slov na chodníku stále vidieť krv Durningovej. Darnowski poznamenala, že "dnes tade prešlo sedemnásť matiek, aby absolvovali svoje potraty. Chudinky." 

Čo na to povedal pro-life advokát? 

Miestny pro-life právnik Vince Hause dodal, že sa uistí, aby bola útočníčka trestne stíhaná: "Pro-liferi sa snažia nastaviť druhé líce, ale útok na staršiu dámu nemožno tolerovať." 

"Parenisko" protestov 

Ako jediná zostávajúca klinika potratov v Kentucky, E.M.W ženské chirurgické centrum je "pareniskom pro-life svedectva ako i pro-potratových demonštrácií," uviedla stránka LifeSiteNews a dodáva, že hneď vedľa potratovej kliniky sa nachádza pro-life tehotenské centrum

Durning sa ďalej vyjadrila, že sa zvyčajne nachádza pri potratovej klinike v časoch od 6:30 do 9:15, no v piatok tu zostala celý deň, aby pomáhala menej skúseným pro-life aktivistom z jej farnosti, ktorí sa zúčastňujú na podujatí 40 dní za život. 

Darnowski sa pre stránku vyjadrila, že deň po údajnom útoku na Durningovú "bolo veľké množstvo aktivity" pri klinike: "Bola tu organizácia Operation Save America, no nedošlo k zatýkaniu. Naproti ulice boli dve (policajné) autá. Bolo nás tu 110 pro-liferov vrátane skupiny Helpers of God's Precious Infants, ktorí boli naproti ulice, a Katolíci sa modlili ruženec, boli tu traja rôzni protestantskí pastori so svojimi megafónmi, asi 10 pro-potratových aktivistov sa striedalo pri hraní karnevalovej hudby na magnetofóne... Do 8:30 vošlo 17 žien." 

Očakáva sa, že Durningovej sa podarí úplne zotaviť a podstúpi päťdňovú rehabilitáciu v stredisku Nazareth Home. 

Ani zďaleka po prvý krát 

Pro-life aktivisti sa stávajú v poslednom období častým terčom útokov v okolí potratových kliník. 

Pro-life aktivistovi tiekla v januári z tváre krv po tom, čo ho muž udrel v okolí texaskej potratovej kliniky. Čím sa obeť previnila? Iba tým, keď riekol, že "Ježiš ťa miluje." 

Torontská polícia zatkla 26-ročného muža na jeseň minulého roka za útok na pro-life ženu, keď ju kopol vo výskoku na rohu ulice počas tichého protestu

Mladší muž bol zachytený na videu ako zvalil staršieho pro-life demonštranta na chodník pred budovou Plánovaného rodičovstva v San Franciscu v marci po tom, čo sa obeť snažila vziať späť svoj transparent. Keď útočník kopol obeť, povedal: "Starý muž, zostaň na zemi!"